Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kocası ve akrabaları tarafından kaçırılan kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı
Kocası ve akrabaları tarafından kaçırılan kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı
 
   

Olay ilçeye bağlı Abalı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Ankara Çamlıdere Doğanlar Köyü’nde kocası Mutlu D. (39) ile birlikte yaşayan 3 çocuk annesi Yaşare D. (37) yaklaşık 5 ay önce şiddetli geçimsizlik ve şiddet nedeniyle Jandarma’ya sığınmış ve ağabeyinin yanına yerleşmiş. Kocasına boşanma davası açan Yaşare D. Pazartesi günü beyaz renkli bir kamyonet ile çocuğu E.D. (6)’yi okuluna bıraktıktan sonra kaçırıldı. Aracın içerisine ağzı kapatılarak bindirilen ve cep telefonu alınan Yaşare D. aracın torpidosuna konulan telefonu alarak ağabeyine attığı ‘Kaçırıldım’ mesajıyla kocası ve yanındaki 3 akrabasını Jandarma ekiplerine yakalattırdı. Yaşare D. Ankara’ya doğru yola çıktıklarını ve kendisinin bağırmaması için sürekli olarak ağzının kocası Mutlu D. ve görümcesi Kıymet D. tarafından kapatıldığını söyledi. Yaşadıklarını anlatan talihsiz kadın, şöyle dedi: “Okul dönüşünde beyaz bir araba aniden önümde durdu. İçinden eşim ve akrabaları çıktı. Benim zorla ağzımı kapatıp benimle konuşmak istediğini söyledi. Zorla araca bindirdiler. Ben orada biraz arabadan çıkmak için mücadele ettim. Benim ağzımı kapatıp koltuğa yatırdılar kimse görmesin diye. Eşim arabayı kullanan akrabası Ümit A.’ya sür arabayı dedi. Sahile gidip konuşacağız dedi ama Ankara yoluna girdik. Ağzımı sürekli olarak kapattığı için nefessiz kaldım ve fena olduğumu söyledim. Bana su verdiler. Dışarıya çıkmak istedim izin vermediler. Daha sonra lavabo ihtiyacım olduğunu ve karnımın aç olduğunu söyledim. Düzce’ye kadar yakalanırız korkusu ile durmadılar. Düzce’de de market içindeki tuvaletlere bağırırım endişesi ile götürmediler. Ben kendime gelince onların bana zarar vereceğini anladım. Onların suyuna gitmeye başladım. Eşime ‘Beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum. Devam edelim. Şikayetçi olmayacağım’ şeklinde konuştum. İkna yoluna gittim. O sırada benden aldıkları telefonu alarak cebime koydum. Eşim beni lavaboya götürdü. Benimle birlikte o da geldi. Ben cebimden telefonu çıkartarak sessize aldım ve ağabeyime kaçırıldığımı mesaj attım. Telefonu hemen kapatıp arabaya geri bindik. Bir müddet sonra ağabeyim eşimi aradı. Eşim telefonu kapattı. Daha sonra da görümceme Doğanlar Mahallesinin muhtarından telefon geldi. Benim ağabeyime mesaj attığımı ve şikayetçi olduğumu söyledi. Bu sırada Jandarma’dan eşime telefon geldi. Karakola çağırdılar. Eşim bana karakola girmeden önce ‘Sakın yanlış bir şey yapma. Ağabeyini de öldürürüm, seni de öldürürüm’ dedi.”

JANDARMA’DA ŞİKAYETÇİ OLDU, KAÇIRMA PLANINI SONRADAN DUYDU
Olayın Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi ile çalışma başlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yol güzergahındaki kameralardan aracın Ankara Çamlıdere istikametine gittiğini belirlenmesi üzerine Jandarma ekipleri tarafından alınan Mutlu D. ve beraberindekilerden şikayetçi olan Yaşare D, kocasının Ereğli’ye Pazar akşamı geldiğini ve Pazartesi sabah saatlerinde kaçırıldığı yerde keşif yaptığını söyledi. Okula bıraktığı 6 yaşındaki oğlu Efe D. ile kaçırılacağını ancak çevredeki insanlardan dolayı çocuğu kaçıramadıklarını kaydeden Yaşare D., hayatından endişe ettiğini söyledi. Eşinden boşanma sebebinin kocası tarafından sürekli şiddet görmesi ve eşinin alkol alması olduğunu kaydeden Yaşare D “Tartıştığımız akşam bana silah çekti. Tabancası vardı. Alkol alıp dövdü beni. Hayatında başka bir kadın vardı. Bıçak aradı evde. Bunun üzerine ben Samsun’daki ağabeyimi aradım. O da Jandarma ekiplerine durumu bildirince ekipler beni aldı. O zaman ben çocuklarımın babasıdır diye şikayetçi olmamıştım. Ama yanlış yapmışım. O zaman yapmalıydım bunu. Hayatımdan endişe ediyorum. Bana bunu yapan her şeyi yapar. Daha önce kapıma da gelmişti. Bunlar beni ve çocukları kaçırmak için 2 hafta öncesinden plan yapmaya başlamışlar. Pazar aksamı da Ümit A.’nın evinde plan yapmışlar” dedi. Yaşare-Mutlu D. çiftinin çocukları 8 yaşındaki E.D., Ş.D (10) ve N.D. (12) babalarının sürekli olarak annelerini dövdüğünü ve kendisini korumak için araya girmek istediklerini, ancak babalarının kendilerini zorla başka odaya gönderdiğini söylediler. Yaşanan olayda karısının dava açtığı ve mahkeme tarafından uzaklaştırma alan Mutlu D.’nin uzaklaştırma kararının iki gün önce bittiği ve Yaşare D.’nin kocasından şikayetçi olmasının ardından yeniden uzaklaştırma kararı alınması için Adliyeye baş vurduğu öğrenildi. Diğer yandan Yaşare D.’yi kaçırdıkları iddia edilen Mutlu D., Kıymet D., Ümit A. ve Aslıhan D.’nin savcılık tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.238.161.165  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır