Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye Meclisi’nde BAKAB krizi
Belediye Meclisi’nde BAKAB krizi
 
   

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantılarının ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi. Üyelerden Reşat Latif, Halil Bozkuş ve Eyüp Karaarslan’ın mazeretleri dolayısıyla katılmadığı toplantının başlangıcında, Ereğli Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı beton duvar, kilit parke, betonlama çalışmalarının anlatıldığı video gösterisi gerçekleştirildi. Toplantıya, Şubat ayı gündemine Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından eklenen, Ereğli Belediyesi’nin BAKAB’dan ayrılmasına ilişkin yetki talebi üzerine yapılan tartışmalar damgasını vurdu. Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından meclise gönderilen yazıda, BAKAB’ın, Karabük, Kastamonu, Bartın, Zonguldak ve Bolu il özel idareleri ve il belediyeleri ile bu illere bağlı yerleşimlerin belediyelerince kurulduğu hatırlatıldı. Ereğli Belediye Meclisi’nin 2008 yılında, 2008-19/153 sayılı kararıyla birliğin tüzüğü kabul edilerek üye olunduğu belirtilen yazıda, birlik ile Ereğli Belediyesi arasında gerçekleştirilmesi gereken işlemler yerine getirilmediğinden dolayı, Ereğli Belediyesi’nin BAKAB üyeliğinden ayrılmasının görüşülerek karara bağlanması yönündeki ifadeler yer aldı. Belediye Meclis üyesi ve CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, madde üzerine söz aldı. Ocakcı, Ereğli Belediyesi’nin BAKAB’dan Mayıs ayındaki kongrede çıkılabileceğini, o tarihe kadar oradaki salt çoğunluğun oyuyla çıkılabildiğini belirterek şunları söyledi: “73 bin lira yıllık bir para veriyoruz BAKAB’a. Nüfus başına veriyoruz bunu. Burada katı atık, kültürel hizmetler, kent müzesi gibi yerlere hibe alıyoruz. Bu zamana kadar buraya hiç proje verdik mi? Verdiğimiz paranın üç katına kadar hibe alabiliyoruz. Bu bölgedeki sadece belediyelere hitap etmiyor. Bu bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının projelerine de yer veriliyor. Biz buraya sanırım bir proje vermedik, bunun karşılığında hibe almadık. BAKAB’a bu zamana kadar bir proje sunduk mu, projemiz kabul edilmedi mi, verilecek hibeden hiç yararlanabildik mi, öncelikle bunun açıklanması gerekiyor. Tüzüğünü okuduğumuzda, nasıl yardım edileceğine ilişkin bilgiler var. İlgili kişiden sorularımızın cevabını bekliyoruz. Proje verdiysek, kabul edilmediyse niye kabul edilmediği ile ilgili bilgi rica ediyoruz.”
Belediye Başkanı Uysal, bunun üzerine Ocakcı’ya bilginin yazılı olarak verileceğini söyledi. Ocakcı buna itiraz ederek, oylamadan önce bilgi verilmesinin daha doğru olacağını belirtti. Belediye Başkanı Uysal, buradan herhangi bir proje katkısı alınmadığını ifade ederek, “Buradan birçok ayrılan belediye var. Zonguldak Belediyesi çıkmış, Alaplı çıkmış, Çaycuma çıkmış. Diğer belediyeler çıkıyor. Biz enerjimizi, birikimimizi şehrimiz için kullanalım diyoruz. BAKAB cümle olarak çok güzel ama önemli olan lafta kalmaması. Belediyenin parasının belediyede kalıp, BAKKA gibi kuruluşlarla daha kolay netice alabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi. “Buraya proje sunuldu mu?” sorusuna “Sunuldu” cevabını veren Uysal, “Hangi proje” sorusunu cevapsız bıraktı. Belediye Başkanı Uysal, AK Partili üyeler ve CHP’li üyeler arasında BAKAB’dan meclis kararıyla çıkılıp çıkılamayacağı üzerine, kimi zaman seslerin yükseldiği tartışmalar yaşandı. Tartışma arasında AK Partili Üye Yusuf Kalay’ın söz alma isteğine Belediye Başkanı Uysal, “Bunları konuştuk, mümkün değil” cevabını verdi. Tartışmaların sonunda yapılan oylamada, CHP’li üyeler ret oyu kullandı. AK Partili üyelerden Yusuf Kalay ret, yine AK Partili üye Sabri Dinç çekimser oy kullandı. Buna göre, 15 ret oyuna karşılık, 13 kabul, 1 çekimser oyla teklif reddedildi. Oylamanın ardından da tartışmalar devam etti. CHP’li üyeler, gerekçelerin açıklanması, sorularının cevaplanması halinde bunu kabul etmelerinin mümkün olabileceğini ama bu açıklama yapılmadığından ret oyu kullandıklarını belirtti. Uysal, itirazlarını dile getiren CHP’li Sertan Ocakcı’nın meclise kravatsız katılmasını eleştirdi.

DİĞER MADDELER
Mecliste ele alınan maddelerden Resmi Kurumlara ait imar plan tadilat talepleri ve şahıslara ait imar plan tadilat taleplerine ilişkin maddeler İmar Komisyonuna havale edildi. Mülkiyeti Belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takasına ilişkin gündem maddesi ile plan notlarının değişikliğine ilişkin madde de İmar Komisyonuna havale edildi. İlçede 2011 yılında belediye tarafından kurulan Hava Kalitesi İzleme İstasyonunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrine ilişkin Hukuk İşleri Komisyonu raporu ise komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. Bu maddeye göre, ilçedeki izleme istasyonunun bakım onarım ve takibi, imzalanacak protokol çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından takip edilecek. AK Parti Grup Sözcüsü tarafından teklif edilen, 16 Yaş Türkiye Boks Şampiyonasında şampiyon olan Öznur Özsu ve antrenörü Celal Güven’in ödüllendirilmesine ilişkin madde de oybirliğiyle kabul edildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.15.190.144  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır