Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Karşıyaka Mahallesi sakinleri, Çaturoğlu’na tepki gösterdiler
Karşıyaka Mahallesi sakinleri, Çaturoğlu’na tepki gösterdiler
 
   

Alaplı ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na ateş püskürüyor. Mahalle halkı 18’inci madde gereği belediye (ya da valiliğin) imar düzenlemesi sonucu; müstakil veya hisseli olarak hak sahiplerine dağıtmaya” yetkili olduğu ortak kılınmış ve bu maddeden yararlanarak hisseleri topladığını ve topladığı yerlerle ilgili olarak inşaata başlayacağını, yapılacak inşaattan sonra kendi evlerine bile giremeyeceklerini iddia ettiler. Yıllardır anneleri, babaları, dedelerine ait yerlerin kendilerine ait olduğunu zanneden ve yer bölümü için gittikleri devlet dairesinde olayı öğrendiklerini kaydeden vatandaşlar, yaşananlara anlam veremediklerini ifade ettiler. Vatandaşlar, AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun yerleri gerçek fiyatının çok altında farklı yollarla elde ettiğini, topladığı hisselere de ortak tapu çıkarttığını, kendisinin belediye başkanlığı döneminden bu yana bu hisse alımının da devam ettiğini iddialarına eklediler. Yapılan işlemlerden dolayı kendilerine hiçbir bilgi belge ya da uyarı gelmediğini kaydeden vatandaşlar, askıya asılan ilanda da haberlerinin dahi olmadığını ifade ettiler. Selçuk Akkaya konuşmasında “Bu yerler dedelerimizden kalma. 200 senelik. Burası hisseli olan yerimiz. Ancak bu Faruk Çaturoğlu denilen milletvekili arkadaşımız, buraların hisselerini kimilerine çatı için para vermiş, kimilerine hacca göndermek için para vermiş ve bu hisseleri toplayıp kendisine malik ettirdi. Topladığı hisselerin yerlerine de inşaat yaptırmak için. Burada babadan kalma 1200 metrekarelik yeri kendisine malik etti. Bu hisseleri kendisine gerçek değerinin çok altında aldı” dedi. Kardeşleri arasında yerleri bölmek amacıyla devlet dairesine gittiklerinde gerçeği öğrendiklerini kaydeden Aynur Buldum ise, “Biz kardeşler olarak yerlerimizi bölecektik. Tapu çıkacak dediler. Devlet dairesine gittiğimizde Faruk Çaturoğlu’nun hisseleri aldığını öğrendik. Faruk Çaturoğlu belediye başkanı olduğu zaman yerleri almış. 10-15 sene önce almış buraları. Biz yeni duyduk. Bize kimse bir şey söylemedi. Askıya aldık dediler ama kimsenin haberi yok” dedi.
Mahalle sakinlerinden olan ve kendi evinin tapusu karşılığından Faruk Çaturoğlu’nun daire başına 15 bin lira tapu parası istediğini iddia eden Recep Coşkun ise insanlara en fazla bir metre kare yer yeteceğini, ölümlü dünyada mezar başına gelenlerin ya dua edeceğini ya da arkasında okuyacağını söyledi. Recep Coşkun şöyle dedi: “Burada oturan ablalarımız yaklaşık 100 senedir burada oturuyorlar. Ben kendimi bildim bileli burada oturuyorlar. Burada gelip çalışma yapılacak, sondaj yapılacak bina yapılacak. Buradaki oturanlar insan değil mi? Bir telefon, ihbarname, ihtarname hiçbir şey yok. Buranın tapuları yok diye artık ne uydurduysa Ankara’da nasıl bir eğitim aldı ise bunları bizim elimizden almaya çalışıyor. Yazık günah. Biz halk olarak şu anda mağduruz. Ben 40 senedir oturduğum eve daire başına 15 bin lira tapu için para vereceğim. 4 tane dairem var 60 bin lira. Önümde düğünüm var. İnşaat yapıyorum. Yazık günah değil mi? Biz kırmızı koltuklarda oturup para kazanmıyoruz. Ben 8 saat boyunca vardiyalı olarak çalışıyorum. Gecemi gündüzüme katıp çalışıyorum. Kırmızı koltuğum yok. Mercedes’im yok. Ama kişiliğimden hiçbir zaman ödün vermedim. Sayın Cumhurbaşkanıma da sesleniyorum. Resimiz, Cumhurbaşkanımız adalet varsa eğer sesimizi duysun bize sahip çıksın. Benim babam aç kaldı açık kaldı. Bu binaları yaptı. Ömer hocam. Çocuklarımızı okuttu. Gelecekleri için çabaladı. Faruk Çaturoğlu rahmetli Ömer hocamızın öğrencisidir. Onun elinde büyüdü. Ama ne yaptı? Faruk Çaturoğlu büyüdü, milletvekili oldu. Fakat şu an hocasının evini elinden alıyor. Milletvekili yaptık. Bizlere bir şeyler yapsın diye. Ama ne yaptı? Evimizi yerimizi almaya çalıştı. Ablamın oturacak evi yok. Fakat 60 dönüm arazisi şu an istimlak edildi. Ne yapacak toprağı? Ölmeyecek miyiz? Bir metrekare düşecek. 60 dönüm değil. 1 metrekarelik yer. Üzerimize mermer. Kimisi dua eder, kimisi de okur” dedi. Mahalle halkı AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun topladığı hisseler sonrasında aldığı yerleri basın mensuplarına gösterdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.232.160  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır