Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kent Konseyi’nin olağanüstü genel kurulu gerçekleştirildi
Kent Konseyi’nin olağanüstü genel kurulu gerçekleştirildi
 
   

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Mevcut Başkanı Yusuf Karaoğlu olağanüstü genel kurulda yaptığı konuşmada, Kent Konseyi’nin kent vizyonunun geliştirilmesi, hemşerilik bilincinin oluşturulması, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma dayanışma yönetici meskenli STK’yı önceleyen bir konsey olduğunu vurguladı. Karaoğlu şu görüşlere yer verdi: “2008 yılında kurulan Kent Konseyi’nin günümüzde Kent Konseyinin daha oluşumcu, girişimci bir kimliğe sahip olmasını ıstardık. Genel Kurula hazırlanırken, kamu yararına dernekler vakıflar vesaireden oluşumu gerekiyordu. Karadeniz Ereğli’de dernekleri temsil etmeye çalıştık. O derneklerin birçoğu bize yazı gelmedi, ulaşmadı diyerek bugün kongremizde yoklar. Yönetici katılımcı demokrasiyi esas alan bir oluşumdur Kent Konseyi. 16 Nisan 2017’de göreve geldik. Bugün olağanüstü kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongrede aday olan Serdar Özbek arkadaşımıza da başarılar diliyorum.”
Olağanüstü Kent Konseyi Başkanlığına aday olan Serdar Özbek ise, Karadeniz Ereğli’nin kavgayla beslenen bir yapısı olduğunu belirterek, geçen kongrede yaşanan olumsuzluk ve kavganın koskoca bir ayıp olduğunu vurguladı. Özbek şu görüşlere yer verdi: “Biz bu kongrede bu ayıpları, kavgaları yaşamadan bir kongre gerçekleştireceğiz. Bu derneklerin Karadeniz Ereğli’nin, belediyenin, ayıbıdır. Bunlar bir daha yaşanmasın. Kent Konseyi Genel Kuruluna 5 ay var Kent Konseyi seçimlerine 5 ay Kent Konseyi Başkanlığını yap dediler. Kent Konseyi Başkanlığına adaylığımızı açıkladık. Biz Karadeniz Ereğli’de Fenerbahçe Taraftarları Derneği olarak yılda 12-13 etkinlik yaparak adımızı duyurmaya çalışıyoruz. Ben sizlerin vasıtasıyla aday oldum. Buranın yerel yöneticileri de bu konseye sahip çıksın. Biz millet olarak oyumuza sahip çıkmayız. Karadeniz Ereğli’yi kucaklayacak yönetim buradan çıkmamada ben bugün hepinizin oyuna talibim, kazanan Ereğli olacak.”
Kent Konseyi’nin genel kurulunda yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 85 delegenin oy kullandığı kongrede 62 oy alan Yusuf Karaoğlu başkanlığa seçildi. Diğer başkan adayı Serdar Özbek ise ancak 22 oy alabildi. Seçimlerde 1 oy geçersiz sayıldı. Genel kurulda Kadın Meclisi ve Yönetim Kurulu Seçimi gerçekleştirildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.217.6.114  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır