Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Tecavüze ve işkenceye uğrayan kedi, yaşam savaşı veriyor
Tecavüze ve işkenceye uğrayan kedi, yaşam savaşı veriyor
 
   

Olay Alaplı ilçesi merkez mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre ilçede yaşayan ve sokak hayvanlarına bakan Nurten Yazgan (50), baktığı kedilerden bir tanesinin yerde hareketsiz halde yatması üzerine durumu veteriner hekim Hüseyin Demircan’a bildirdi. Kediyi görmek isteyen veteriner hekim Hüseyin Demircan yaptığı muayenesinde kedinin tecavüze uğradığını tespit etti. 6 ay içerisinde üç kez yaşanan olayda, ilk ikisinde böyle bir durumu akıllarına bile getirmediğini ifade eden sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakan Nurten Yazgan, üçüncü olayda da aynı durum yaşanınca kanaat getirdiklerini ve veteriner hekime baş vurduklarını kaydetti. "Bunu yapan insan olamaz" diyen Yazgan “6 ay içerisinde bu tür şekilde 3 kedimizin başına aynı olay geldi. Biz ilk ikisinde ihtimal vermedik. Görünen oydu ancak ihtimal veremedik. Bir insanın hayvana bunu yapacağını düşünemedik. Üçüncüsünde artık o kadar barizdi ki, arkadaşlar ve komşularda söylediler. Yine de emin olamadık. Her zaman bizlere yardımcı olan Hüseyin beyi aradık ve hemen getirin dedi. Getirdik ve olayı doğruladı. Ben iki gün olayın şokundan kurtulamadım. Nasıl böyle bir şey olur. Bir insan bir hayvana bunu nasıl yapar diye. Bir canlıya. Küçük bir canlıya. Benim baktığım kediler. Ben Alaplı’daki kedilere ve köpeklere hepsine bakıyor ve elimden geldiği kadar ilgileniyorum. Ailecek öyleyiz zaten. Ben Alaplı’da böyle birisinin böyle birilerinin yaşamasını istemiyorum. Bugün bunu hayvanlara yapan birisinin yarın çocuklara yapacak. Özgüveni geldikçe herkese kadınlara kızlara herkese yapmaya başlayacak. Yani bulunmasını istiyorum. Böyle birisinin bu düşüncede birisinin bu zihniyetteki birisinin aramızda yaşamasını ve barınmasını istemiyorum. Herkesin de benim gibi düşüneceğini düşünüyorum” dedi.

KEDİNİN DURUMU KRİTİK
Veteriner hekim Hüseyin Demircan ise, kendisine olayın aktarılmasının ardından böyle bir duruma ihtimal vermediklerini ancak yapılan muayenede durumun netleştiğini kaydetti. Demircan, “Nurten hanım Alaplı’daki sokak hayvanlarına yetişmeye çalışıyor. Bu arada bizler de elimizden geldiği kadarıyla destek vermeye çalışıyoruz. Kedimizle alakalı böyle bir şey ile şüphelendiğini söyledi. Ama biz ihtimal vermedik, olmaz olamaz dedik. Sonra kedimiz bize geldi ve vücut ısısının düşük olduğunu gördük. Ateşinin düşmesi için müdahale edelim dedik ama gördüğümüz manzara çok kötüydü. Parçalanmış. İçeriyi temizleyelim derken bunun cidden olduğunu anladık. Kedinin yaşaması bile bizim için büyük bir olay. Olay kötü. Gönül isterdi ki hiç olmasın ama, maalesef oldu. Bunu da basın aracılığıyla da duyurmak istiyoruz. Çünkü böyle insanlar toplumumuzda hep var. Hayvana bunu yapan insana neler yapmaz diyorum. Sağınızla solunuzla dikkatli olun. Sokak hayvanları ile ilgilenen insanlara biraz daha dikkatli bakın. Yapanların da ortaya çıkacağını da düşünüyorum. Kedinin sağlık durumu biraz sıkıntılı. Kedimiz yoğun bakımda” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.205.238.173  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır