Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Yol yapım çalışmasının durdurulması için mahkemeye başvurdular
Yol yapım çalışmasının durdurulması için mahkemeye başvurdular
 
   

Avukat Şakir Yıldız, gazetecilere açıklamasında, Ereğli-Zonguldak karayolunda devam eden duble yol çalışmaları kapsamında, Ören Mahallesi Hüseyin İbrahim İzmirli Caddesi Mevkisi’ne yapılması hedeflenen köprünün mağduriyet yarattığını söyledi. Karayolunun uygulaması gereği yolun Ereğli Devlet Hastanesi bölümünden itibaren 2,5 metre yükseltileceğini, bu durumun ise o bölgedeki iş ve yaşam koşullarını olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Yıldız, şöyle dedi: “Köprüden itibaren 2,5 metre yükselerek devam edecek. Bunun hiçbir teknik ve hukuki bir gerekçesi yoktur. Ereğli Belediyesi’nde Şehir Plancısı Esra Hanım da (Esra Alpago) aynı şeyi söylemiştir. ‘Karayollarının bu yolu 2,5 metre yükseltmesinin sebebini ben de anlamıyorum’ demiştir. Ankara’ya gittik ve ardından milletvekilleri buraya geldiler. Sonra Karayolları müdürü ve belediye başkanı da geldi. Hepsi burada toplanarak bir karar verdiler. Bu yol, bir metre aşağıya indirilecek dediler ve kabul ettik. Ancak sonradan ne olduysa projenin aynen devam ettiğini öğrendik. Yol yapımı çok pahalı bir iştir ve bu yolun 2,5 metre yüksekten yükseltilmesi demek, vatandaşın ev ve dükkanının önüne duvar örülmesi demektir. Bunun sebebi nedir?”
Gelinen noktada ise durumun Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında adeta gidip geldiğini anlatan Yıldız, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Buradan cumhurbaşkanıma da sesleniyorum; halk ile vatandaşı bir araya getirmek isteyen, onları kavga ettirmek isteyen karanlık güçler mi var? Neden vatandaşın evinin ve işyerinin önüne 2,5 metre duvar örülür? Bundan kim kazançlı çıkacaktır? Sayın Özbakır, Ulupınar ve Çaturoğlu’na da söyledik. Onlar da bazı telefonlar ettiler, talimat verdiler. Ancak sonunda belediye sorunu karayollarının üzerine atıyor, karayolları da belediyenin üzerine atıyor. Karayolları diyor ki ‘belediye bir yazı yazsın ve sakıncası yok desin biz projeyi indirelim’ diyor. Belediyeye gidiyoruz, ‘o hatayı karayolları yapmış, onlar düzeltsin’ diyorlar. Biz de çaresiz son olarak adalete başvurduk. Adalet ne derse o olacak. Zonguldak İdare Mahkemesi’ne başvurduk ve bu yolun durdurulmasını istedik. İnşallah bu yanlışlığı düzeltecekler.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.16.47.14  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır