Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İsrail zulmüne karşı protesto eylemi yapıldı
İsrail zulmüne karşı protesto eylemi yapıldı
 
   

Ereğli Ümmet Platformu üyeleri tarafından Devrim Bulvarında organize edilen programa, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldılar. Alanda konuşan platform sözcüsü Mustafa Köseoğlu, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu vurguladı. Köseoğlu şu görüşlere yer verdi: “Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek vermek, 15 Mayıs 1948 İsrail’in kuruluşu olan ve Büyük Felaket olarak adlandırılan Nakba’nın 70. yıldönümünü protesto etmek için bütün kardeşlerimizle meydanlardayız. 70 yıldan beri Siyonist İsrail, Filistin’de, Mescid-i Aksa etrafında, yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. Sözde İsrail devleti ve askerleri, kirli postallarıyla Mescid-i Aksa’da terör estirip, ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla, plastik ve gerçek mermilerle saldırarak, Kur’an-ı Kerim’leri yerlere atıp üstlerine basarak, zulmüne hız kesmeden devam etmektedir. Filistin’e, Gazze’ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları ve malları gasp edilen Filistinliler, İsrail zulmü altında direnmeye, emanete sahip çıkmaya devam ediyorlar. Filistinliler; genci ve yaşlısıyla, kadını ve çocuğuyla, son bir aydır, Büyük Dönüş Yürüyüşü adı altında eylemler gerçekleştiriyor. İşgalci İsrail güçleri ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. Olayların başlangıcından bugüne kadar, İsrail askerlerinin müdahalesi ve kurşunlarıyla dün şehit edilen 58 kardeşimiz ile birlikte toplam 106 kişi şehit edildi, 10 binin üzerinde kişi de yaralandı. Filistin ve ilk kıblemiz olan Kudüs, 1948 yılından beri hukuksuz olarak varlığını sürdüren Siyonist İsrail çetesinin işgali altındadır. Siyonist İsrail rejimi, Kudüs’ü hukuksuz bir şekilde, tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Mekke ve Medine Müslümanlar için ne kadar kutsalsa, Mescid-i Aksa ve çevresi de o kadar kutsaldır. Çünkü bu belde Allah’ın ayetlerinden ve Peygamberlerden izler taşımaktadır.
İşgalci İsrail ve taşeronları, kutsallarımızı çiğniyor, değerlerimizi ayaklar altına alıyor, insanlığı katlediyor. Kutsallarımız çiğnenirken, değerlerimiz ayaklar altına alınırken, kardeşlerimiz katledilirken, hiçbir şey yapmadan yerimizde durmak, seyretmek biz Müslümanlara yakışmaz. Müslüman, zalim karşısında eğilmez, zillet içinde yaşamaktansa, izzetiyle ölmeyi tercih eder. Filistinli kardeşlerimizin bu kutlu yürüyüşünü maddi ve manevi olarak destekliyor, Rabbimizden bu mücadeleyi başarıya ulaştırmasını niyaz ediyoruz. Rabbimiz, yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’de; “İnanıyorsanız galip geleceksizsiniz.” “Yeryüzüne benim salih kullarım varis olacaktır” diye buyuruyor. Bizler, bu kitaba iman etmiş Müslümanlar olarak, bir gün, bu çekilen sıkıntıların ardından, zalimlerin korkulu rüyası olacağımıza, İslam’ın tüm dünyada hâkim olacağına, özgür Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da hep birlikte namaz kılacağımıza iman ediyoruz. Bu uğurda malımızla canımızla mücadele edeceğiz. Ey Netanyahu, Ey Trump, Ey Putin, Ey Esed, Ey Sisi ve ey zalimler şunu bilin ki, geçmişte Firavun, Nemrud, Ebrehe ve benzeri zalimler, nasıl helak olduysa, sizin de saltanatınız son bulacak, hesaba çekilecek ve cehenneme sürüleceksiniz. Diri diri toprağa gömdüğünüz, katlettiğiniz çocukların hesabını vereceksiniz. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD’nin ve İsrail’in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak, bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi ve dünyada insanlık vicdanına sahip herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları, işgal ve katliamlarını durdurmaya çağırıyoruz.” Program, Hüseyin Doğru Hoca’nın duası ile sona erdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.210.86.29  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır