Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı gerçekleştirildi
Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı gerçekleştirildi
 
   

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Temmuz toplantılarının ilk oturumu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Partili üyelerden Sabri Dinç ve CHP’li Kemal Özer mazeretleri dolayısıyla katılmadı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantının açış konuşmasında, şehir içinde arıtılmış içme suyunun dağıtımının geldiği aşama konusunda bilgi verdi. Uysal, Kadıtarlası, Yenimahalle, Kestaneci Mahallesi ve Ören’de bir bölge dışında tüm kente arıtılmış suyun verildiğini, kalan mahallelere de temiz suyun bir hafta içinde verileceğini söyledi. Toplantıda ilçenin Elmatepe, Kışla, Süleymanlar, Kirmanlı ve Kavaklık mahallelerinde yapılacak olan kadastro yenileme çalışmaları için, her bir mahalle için altı kişiden oluşmak üzere bilirkişi heyetleri oluşturulması meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. Karadeniz Ereğli Atatürk Şehirlerarası Otobüs Terminali Yönetmeliğinin 23. maddesinde değişiklik yapılmasına yönelik gündem maddesi oybirliğiyle Hukuk İşleri Komisyonuna havale edildi. Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Kdz. Ereğli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü arasında, Cumhuriyet Halkevleri’nde düzenlenecek kurslar konusunda imzalanacak protokol için Belediye Başkanına yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Protokol kapsamında açılacak kursların maliyeti Ereğli Belediyesi tarafından karşılanacak.

KOMİSYON RAPORU KAFA KARIŞTIRDI
Toplantıda meclis gündemine gelen İmar Planı Notları değişikliğine askı müddeti içerisinde yapılan itirazlara ait komisyon raporunun görüşülmesi esnasında CHP’li üyelerin kafasının karıştığı gözlendi. Komisyon raporuna göre, CHP’li üyeler komisyona gelen itirazlar için kabul oyu kullanırken, komisyonun AK Partili üyeleri itirazları reddetti. AK Partili üyelerin görüşü doğrultusunda itirazların reddi yönünde meclise gönderilen rapora CHP’li üyeler baştan “Kabul” oyu verdi. CHP’li üye Cumhur Nalcı’nın “İtirazlara kabul diyoruz” şeklinde uyarması üzerine CHP’lilerin komisyondan geldiği haliyle rapora ret oyu verdiği şeklinde işlendi. Başka bir deyişle, itirazların reddini öngören rapora CHP’li üyeler ret oyu verdi. Mecliste yapılan oylama sonucunda toplantıya katılan CHP’li üyelerin ret oyuna karşılık, AK Partili üyelerin kabul oylarıyla, itirazların reddini öngören komisyon raporu kabul edildi. Toplantıda kalan maddelerin bir gün sonra ele alınması kararlaştırıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.80.131.164  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır