Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Çöp alanının rehabilitasyon çalışması başladı
Çöp alanının rehabilitasyon çalışması başladı
 
   

Kdz. Ereğli Kırmacı Mahallesi’nde bulunan şehir çöplüğünün rehabilite edilerek yeni bir yaşam alanına kavuşturulması için başlatılan çalışmalar, yüklenici firmanının bölgeye ilk fore kazık çakmasıyla ivme kazandı. Kırmacı eski katı atık depolama alanının rehabilitasyonu çalışmaları için alanda bir tören düzenlendi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yüklenici firma sahibi Hüseyin Öztürk, belediye başkan yardımcıları, bölge muhtarları, daire müdürleri ve basın mensuplarının katıldığı törende kurban kesilerek ilk fore kazık alana çakıldı.
ÖZTÜRK: KDZ.EREĞLİ ÇOK GÜZEL BİR PARK ALANINA KAVUŞACAK
Proje hakkında basın mensuplarına bilgi veren yüklenici firma sahibi Hüseyin Öztürk, Kdz.Ereğli’nin çöplük alanının rehabilitasyonuyla çok güzel bir park alanına kavuşacağını belirterek; “Kdz.Ereğli’deki çöp depolama alanınının rehabilitasyon çalışmalarına başladık. Zemin iyileştirmeleri yapılacak. 72 adet fore kazık çakılacak. 20 metre ile 30 metre aralığında değişen toplamda bin ikiyüz metre derinlikte fore kazık çakılmış olacak. Sonraki aşamada 2-3 metre çöp yığınları kazılarak onun üzerine de perde duvar yapmak suretiyle boydan boya yol kenarında 4 metre yüksekliğinde korkuluklu bir duvar olmuş olacak. Ana amaç burada çöp sahasını rehabilite ederken mevcut alanı zararlı olabilecek çöp gazlarından çöp sızıntı sularından arındırarak tehlikeli ortamı tehlikesiz hale getirmek. Bu kapsamda gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra çöp sahası üzerinde yine sondajla gaz bacalarını koymak üzere kuyu açıp çöp gazlarını tahliye ettikten sonra flyt sistemiyle o gazları yakarak imha edip doğaya zararsız hale getirmek. Yine ayrıca olabilecek çöp sızıntı suları için resimde göreceksiniz bir çöp sızıntı suyu havuzumuz var. O çöp sızıntı suyu havuzuna da mevcut suları topladıktan sonra arıtmak suretiyle yer altı sularını da zararlı sulardan korumuş olacağız. Nihai olarak burası bittikten sonra çok güzel bir park alanı olarak kullanılabilecek. Ereğli’ye hayırlı olsun” dedi.
UYSAL: GÜZEL ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, şehit haberi nedeniyle üzüntüsünü belirterek başladığı konuşmasında; “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Alaplı Musabeyli köyümüzden bir şehidimiz var. Batman’da şehit düştü Uzman Çavuş Recep Turan. Birazdan aranızdan ayrılıp Çaycuma Havalimanında şehidimizi karşılamaya gideceğim. Üzüntümüz sonsuz. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Karadeniz bölgesindeki ilçeler arasında vahşi depolama alanını rehabilite eden ilk ilçe olacaklarını belirten Başkan Uysal, “Burası ilçemize yakışmayan bir vahşi depolama alanıydı. İnşallah bu vahşi depolama alanından 6-7 ay içerisinde kurtulacağız. İller Bankamızın yaptığı bir ihale. Yüklenici firmaya ben burada teşekkür ediyorum, çalışanlara da teşekkür ediyorum. Biz göreve geldikten sonra o dönemki Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ilçemize ziyaretlerinde kendilerine dosya vermiştik. Ankara’da da kendilerini ziyaretlere gitmiştik. Bu ziyaretlerde bizlere destek olacaklarını kendileri bizzat söylemişlerdi. Çöplük rehabilitasyonuna destek olacaklarını belirttiler. Bu işi projelendiren İller Bankamıza, özellikle başta dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ve bakanlık yetkililerine, Kastamonu İller Bankası Bölge Müdürlüğüne ve emeği geçen bütün arkadaşlara hepsine çok teşekkür ediyorum. Teknik bilgileri yüklenici firma yetkilisi anlattı, bu bölgeyi rehabilite ettikten sonra ilçemiz yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. 35 dönümlük bir arazi yeni yaşam alanı olacak, en önemlisi de bölgemizi yanma-patlama-korku ve kokulardan, ilçemize yakışmayan bir görüntüden kurtarmış yeni bir yaşam alanına kavuşturmuş olacağız. Şunu da bilmenizi istiyorum ki, Karadeniz bölgesindeki ilçeler arasında vahşi depolama alanını (çöplük) rehabilite eden ilk ilçe Karadeniz Ereğli olmuş olacak. Güzel şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Törene katılan Kırmacı Mahalle muhtarı Hazim Sevinç ve Balı Mahalle muhtarı Hüseyin Yılmaz, çöplüğün rehabilitasyonu için bölge halkı adına Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür ettiler.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.85.33  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır