Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık, Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı
Posbıyık, Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı
 
   

Posbıyık’ın aday adaylığı açıklamasında sunumu İlçe Başkan Vekili ve İlçe Sekreteri Sevdakar Aras yaptı. Aras, Posbıyık’a başarı diledi. İl Başkanı Hakkı Güney de Posbıyık’ın tecrübesine vurgu yaparak, yolunun açık olmasını dilediğini söyledi. Posbıyık, aday adaylığı açıklaması için CHP Kdz Ereğli İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan yaklaşık bin kişilik bir kalabalığa hitap ederken, rahatsızlığı nedeniyle tedavisi süren İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. 3 Ekim’in eşi Neriman Posbıyık’ın doğum günü olmasının yanı sıra, evlilik yıldönümleri olduğunu da belirten Posbıyık şöyle dedi: “Bu önemli günde bir araya gelmemizin bir nedeni daha var. 2014 belediye başkanlığı seçimlerinde benim hatalarım ve yanlışlarım yüzünden, benim ifademle aşkım Ereğli beni boşadı. Aşkımız sona erdi. Ancak aşkım Ereğli’yi çok seviyorum. Ereğli’yi seviyorum, Zonguldak’ı seviyorum, Ereğli insanlarını seviyorum, onun için gece gündüz Ereğli insanlarını seviyorum. Onunla yeniden nikah tazelemek için, aday adaylığı nikahı için sizleri davet ettim, sizlerin de şahit olarak bana destek vermenizi istedim. 2019 yılının 31 Martında aşkım Ereğli ile evliliğe aday adayıyım.” Dinleyicilerin tezahürat ve alkışları arasında konuşan Posbıyık, “Aday adaylığım için sadece şahitlik yetmez, oylarınızla beni destekleyecek misiniz? Seçimlerde benimle birlikte ev ev dolaşıp vatandaşlarımızla beraber oy isteyecek miyiz?” dedi.

FESTİVAL SÖZÜ
Posbıyık Ereğli’ye hizmet etmeyi özlediğini belirterek, “Ereğli’yi özledim, sizleri özledim. Ereğli’de yaşayanları özledim. Ereğli Belediyesi’ni yönetmeyi özledim. Ereğli’nin sesini Türkiye’ye, Avrupa’ya, dünyaya duyurmayı özledim. Ereğli esnafının önünü açmayı özledim. Ereğli’ye yeni yatırımlar yapmayı, yatırımcıların önlerini açmayı özledim. Ereğli’ye üniversite kurulmasını özledim. Gençleri işsizlikten kurtarmayı özledim. Kent meydanı inşaatını yapmayı özledim. Trafik keşmekeşinin ortadan kaldırılmasını özledim. Şırıl şırıl akan berrak suyu evlerin mutfaklarından akıtmayı özledim. Ereğli’de Sevgi Barış Dostluk Festivali yapmayı özledim, Hamsi Festivali yapmayı özledim.” diye konuştu. Önceki Dönem Belediye Başkanı, bu festivallerin yanında bir de caz festivali yapma sözü verdi. Posbıyık ayrıca, piknik alanlarına yenilerini eklemeyi, eskileri de rehabilite ederek aydınlatacağını da söyledi.

“BENİM DE HATALARIM VAR”
2014 yılında belediye başkanlığını kaybetmesinde tek sorumlunun kendisi olduğunu, evinde bunu sürekli olarak düşünüp özeleştiri yaptığını ifade eden Halil Posbıyık, aday adaylığı için kendisine baskı olduğunu belirterek, “Ereğli’de yaşayan insanların belediye başkanı olmak istiyorum, herkese dokunmak istiyorum. İşadamlarımızı, gençlerimizi, insanlarımızı seviyorum. Bende kin ve nefret olamaz” dedi. Kendisine öç almak için geliyor yakıştırmalarına karşılık olarak Posbıyık şöyle konuştu: “Benim de hatalarım var. Beş senedir kendi evimde çalışma odamda düşünüyorum, sentezler yapıyorum, özeleştiriler yapıyorum. Kendime tokat attığım zamanlar oluyor. Bu hatayı nasıl yaparsın, bu adamı nasıl kırarsın diye. Ama yirmi senede Ereğli’yi bir noktadan başka bir noktaya getirdim. Her türlü riski göze aldım deliler gibi çalıştım. Pek tabii hatalar yaptım. Canını acıttığım insanlardan özür diliyorum, buradan çıktıktan sonra da benden özür dilemedin diyen biri varsa ondan özür dilemeye hazırım. Ben medeni bir insanım. Hatalarım vardır, ben sütten çıkmış ak kaşık değilim. Lütfen bu sıfatları bana söylemeyin. Ben herkesi seviyorum. Türk Metal Sendikası ile kavgası var diyorlar. Bu olamaz. Türk Metal Sendikasının yetki almasında en büyük payı olanlardan biri benim. Dün sabah Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan’a telefon ettim. Ereğli’de belediye başkanlığı açıklaması yapacağım. Tüm STK’ları çağırdım, şahsınızda tüm üyeleriniz iaçıklamama davet ediyorum dedim. O da başkan hayırlı olsun, yolunuz açık olsun dedi. Allah razı olsun.”

MAL VARLIĞINI AÇIKLADI
2014 yılından bu yana çok büyük rahatı olduğunu, insanların sevgisinden dolaşamadığını, sahilde gezerken insanların kendisine sarıldığını belirten Posbıyık şöyle devam etti: “Benim için şunu yaptı, bunu yaptı diyen dedikoducular var. Beş senedir sizin gibi vatandaşım. Devlet 18 yaşındadır, aklı başındadır. Hatam varsa gel bakalım der. Bir hatam varsa adliye polis gel der. Bunların hepsinin yalan olduğu buradan belli değil mi. Hiçbir mahkemem yok. Adada oteli var yunanistan’da. Ben Onassis miyim? Bilmem nerde evleri var. Açıklıyorum. Demir Çelik’te yirmi sene çalıştım. Aynı zamanda fen işleri müdürlüğü yaptım, durmadan çalıştım. Mal varlığımı açıklıyorum. Şu anda kestaneci’de oturduğum ev, sahilde eşimin üstüne bir dükkan, İstanbul’da bir apartman dairesi. Yirmi sene formenlik yapan bir kişinin mal varlığı beni ikiye katlar.”

HASTANE VE TERMİNALİN YERİ
Posbıyık konuşmasında kendisine yönelik eleştirilere cevap verirken, “Hastaneyi niye oraya yaptın diyorlar. Ben sağlık bakanlığı mıyım. Ben Osmantepe’ye yapın dedim, yolunuzu yaparım, asfaltınızı dökerim dedim, sağlık bakanlığı oraya yapın dedi. Benim orada yerlerim varmış. Anneannemden dedemden kalmış. Meydanbaşından ötede bir metrekare yerim varsa tapusunu ona vermezsem dünyanın en şerefsiz adamıyım. Başarılı insanları böyle yıpratmaya çalışıyorlar” dedi. Rakiplerine de meydan okuyan Posbıyık, “Ben yaptıklarımla övünüyorum, benim karşıma çıkan adaylarım nereye çivi çaktıklarını göstersinler, onları sabaha kadar alkışlamazsam şerefsiz çocuğuyum. Ben yaptım, Ereğli’yi bir noktaya getirdim. Benden evvel yapanlar da oldu. Şimdi çok değerli arkadaşlar karşıma çıkacaklar. Onlar değerli insanlar. Ama değerli insan olmak yeterli değil. Bana şu duvara üç milimetrelik bir çivi çaktım desinler onları alkışlayacağım” dedi.

YAŞ ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Belediye Başkanlığına aday olmasının nedenlerini açıklarken ise Posbıyık yerel aksan kullanarak şunları söyledi: “La yaşımla ne işin var, Trump kaç yaşında Amerika’yı yönetiyor. Eskişehir belediye başkanı kaç yaşında, Eskişehir’i yönetiyor. La yaşla ne işin var? Ereğli’yi çok sevdiğim, saygı duyduğum, hürmet ettiğim genç bir belediye başkanı yönetiyor, ne oluyor?” “ Ereğli belediyesi çöktü, sistem çöktü” diyen Posbıyık şöyle devam etti: "Sahilde betonlar kaplanmadı, korkuluklar sekiz aydır kaplanmadı önemli değil. Akıllı adam gelir bir çırpıda yapar. Ama belediyede sistem çöktü. Böyle insanlar birbirini sevmiyor çalışanlar. Dosyalara imza atmıyorlar arkasından bir yolsuzluk çıkar diye. İçeride kavga var gürültü var. Üç beş aile Ereğli’yi yönetiyor. Kim belediyeye erken gelirse belediye başkanlığını o yapıyor. Size 2014 yılında dedim. İyi insan olmak yeterli değil, yürekli olmak lazım, lider olmak lazım. Ereğli Belediyesini yönetmek öyle kolay değil. Başınıza yarın öyle mühendis diye pısırık, korkak biri gelirse yine yandım Allah diye bağırırsınız.” Posbıyık, belediyede bir rehabilitasyon gerekli olduğunu, bunun için tecrübeli bir belediye başkanına ihtiyaç olduğunu savundu. Posbıyık, konuşmasının ardından kendisini dinlemek için gelen partililere eşi Neriman Posbıyık ile birlikte kırmızı karanfiller attı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.137.161.222  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır