Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  BEÜ’de “Teknoloji ve Sosyal Medya Bağımlılığı Paneli” gerçekleştirildi
BEÜ’de “Teknoloji ve Sosyal Medya Bağımlılığı Paneli” gerçekleştirildi
 
   

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Banu Duman danışmanlığında kurulan topluluk ilk etkinliğinde, toplumda önemli bir sorun haline gelmeye başlayan “Teknoloji ve Sosyal Medya Bağımlılığı” konusunu düzenledikleri panelde ele aldı. Geçen yıl ilimizde kurulan Yeşilay Cemiyeti Zonguldak Yeşilay Şubesi ile düzenlenen panel öğrencilerden de ilgi gördü. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde açılışı yapan Doç. Dr. Gül Banu Duman, “Üniversitemizin bir mensubu olarak şüphesiz çeşitli görevlerimiz var. Bu görevler sadece akademik görevler değil, aynı zamanda onca emekle yetiştirdiğimiz gençleri, hayat yolunda karşılaştıkları zorluklara hazırlamak da görevlerimiz arasında olmalıdır. Alınan her eğitim hayat mücadelemizde işlerimizi kolaylaştırdığı gibi topluma olan sorumluluklarımızı da artırır.” diyerek öğretim üyelerinin üniversite gençliği üzerindeki rolüne dikkat çekti. Bu amaçla Yeşilay Topluluğunu kurduklarını belirten Duman, etkinliğin hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen üniversite yönetimine, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Teşkilatına ve Yeşilay Cemiyeti Zonguldak İl Başkanlığına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. İlk konuşmacı ve aynı zamanda panelin moderatörü de olan Yeşilay Cemiyeti Zonguldak İl Başkanı Uzm. Dr. Fatih Akça, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ardından da Zonguldak Yeşilay Şubesinin açılış serüveni hakkında bilgi veren bir konuşma yaptı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Atasoy konuşmasında, bağımlılığın ne olduğu, insan beyinde ne tür değişikliklere yol açtığı konularında bilgi verdikten sonra konuyu teknoloji ve sosyal medya bağımlılığına getirdi ve “Teknolojiyi tamamen hayatımızdan çıkaramayız, çıkarmamıza da gerek yok, çünkü teknoloji çağında yaşıyoruz” dedi. Sorunun teknoloji kullanmakta değil, teknolojiyi bilinçli kullanmakta olduğuna dikkat çeken Atasoy, kadınlarımızı rahatlatıp, onların elini güçlendirirsek kadınlarımızın yetiştirdiği gelecek kuşakların da daha bilinçli olacağına vurgu yaptı.
Panele İstanbul’dan katılan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Teşkilatlanma Birimi Gençlik Çalışmaları Uzmanı ve Teknoloji Bağımlılığı Uzmanı M. İsmail Memiş’in verdiği bilgiler ise doğrudan Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin yaptığı somut araştırmalara, saha çalışmalarına dayandığı için Türkiye gerçeğini daha somut bir şekilde özetledi. Koruyucu önlemlere dikkat çeken Memiş, önemli olanın sorun ortaya çıkmadan önlem almak olduğunu belirtti. Sorun ortaya çıktıktan sonra ailelerin neler yapabileceği konusunda da ipuçları veren Memiş, kendisine sorulan sorulara da yanıt verdi. Panelin sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, bir konuşma yaptı ve “Önemli olan bağımlı olmak değil neye bağımlı olduğumuzdur” dedi. Rektör Çufalı, aile içi iletişimin önemine de dikkat çekerek, aile içi iletişimin azalmasıyla, aile sorunu fark ettiğinde geç kalındığını belirtti. Rektörümüz, katılımcılara teşekkür belgelerini ve hediyelerini takdim ederek paneli sonlandırdı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.235.209  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır