Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye Başkanı Uysal, AK Parti’den istifa etti
Belediye Başkanı Uysal, AK Parti’den istifa etti
 
   

Uysal makamında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’den istifa ettiğini, ayrılmak zorunda bırakıldığını söyledi. Uysal aynen şöyle konuştu: “Ne mutlu ki bana beş yıl önce iyi insan, beş yıl sonra bugün, dürüst, çalışkan, çalmadı, çok şey yaptı, her şeye rağmen yaptı, ama anlatamadı diyorlar. Buranın bir evladı olarak neler yaptığımı, nasıl yaptığımı, niçin yaptığımı, nelere önem verdiğimi, neyle mücadele ettiğimi anlayın, anlamaya çalışın, anlatın. Eğitim, kutsallarımız, geleceğimiz, halkımız mı demişim, yoksa benim, ailemin, siyasi geleceğim, rantım mı demişim. 2013 yılında aday adayı olarak katıldığım AK Parti’den bugün itibarıyla istifa ediyorum. Biliniz ki ayrılmak zorunda bırakıldım. Kopartıldım. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sevgim ve saygım ömrüm boyunca devam edecek. Çocukken kazandığım, çalışmak, okumak, öğrenmek ilkelerimi son nefesime kadar koruyacağım. Katılımlarınız ve bugün kıymetli vakitlerinizi benim basın açıklamama ayırdığınız için teşekkür ediyorum.”
Konuşması esnasında sesinin titrediği gözlemlenen Uysal, “Tekrar aday mısınız?” sorusuna, “Soru almıyorum, lütfen anlayışla karşılayın, bana biraz vakit tanıyın, soru yok, soruları cevaplamak istemiyorum” cevabını verdi. Uysal basın mensuplarının daha sonra bir basın açıklaması yapıp yapmayacağı sorusu üzerine “İleriki günlerde “dedi. Belediye Başkanı, “Resmen istifanızı verdiniz mi?” sorusuna ise “Şu anda ediyorum, şimdi müsaade ederseniz bundan sonraki süreçte bu konularla ilgili açıklama yapacağım” dedi. Ereğli Belediye Başkanı Uysal, “Başkanlıktan da istifa edecek misiniz” sorusuna ise “Hayır, etmeyeceğim” diye karşılık verdi. Başkan Uysal, “İstifanızı şu ana kadar sizden başka bilen var mıydı?” sorusuna ise “Eşim, oğlum, kızım ve ben biliyordum. Başka kimse bilmiyordu” cevabını verdi. Başkan Uysal’ın basın toplantısına Zonguldak, Ereğli ve Alaplı’dan çok sayıda basın mensubu katıldı.
Bilindiği gibi Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 2011 yılında CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, 2014 seçimleri öncesinde AK Parti saflarına katılarak Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Uysal, aday yapılmasının ardından gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP’li belediye başkanı Halil Posbıyık’ın yerine Ereğli Belediye Başkanlığı görevine gelmişti.
Başkanlığı boyunca çeşitli vesilelerle parti içi muhalefetin hedefinde yer alan Ereğli Belediye Başkanı Uysal, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde partisi tarafından ikinci dönem için aday gösterilmemişti. Uysal’ın yerine Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir, AK Parti Eski İlçe Başkanlarından Erol Şahin Aday gösterilmişti.


 
 
Yorumlarınız
 
IP   100.26.35.111  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır