Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi
Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi
 
   

AK Partili üyelerden Halil Bozkuş ve Hasan Pınarcık ile CHP’li üye Sertan Ocakcı’nın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda görüşüleceği açıklanan dört maddeye ek olarak AK Parti grubu tarafından ek gündem maddesi eklenmesi talebi getirildi. AK Parti grubu tarafından gündeme eklenmesi talep edilen önerge kapsamında Ereğli’nin büyük bölümünün 112 Acil ambulans hizmetlerinden mahrum olduğu belirtilerek, Devlet Hastanesi’nin Süleymanlar mahalesinden taşınmasının ardından, Balı, Kırmacı, Süleymanlar, Kestaneci, Akarca, Orhanlar ve Uzun Mehmet mahallesinde yaşayanların devlet hastanesine özel araçla ulaşımının mümkün olmadığı belirtilerek, İstasyon mevkisindeki zabıtaya ait müştemilatın verilmesi istendi. CHP Grubu adına söz alan Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, AK Parti grubunun verdiği önergenin, bir ay önce CHP grubunun verdiği önergenin aynısı olduğunu, ancak meclis tarafından bir ay önce reddedildiğini söyledi. Buna Ereğli halkının ihtiyacı olduğunu belirterek önergeyi destekleyeceğini belirten Özyağcı meclis üyelerine yeniden önergeyi getirmelerinden ötürü teşekkür etti. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, önergenin haklı bir talebi içerdiğini dile getirerek gündeme eklenmesini oylamaya sundu. Gündeme alınan madde, gündem maddelerinin sonunda oylanarak kabul edildi.

KALAY: “BUNLAR BİZİ RENCİDE EDİYOR!”
AK Partili Meclis Üyesi Yusuf kalay da yıllara göre meclisin performansını değerlendirdiği gündem dışı bir konuşma için söz aldı. Kalay, “2014 Nisan ayından, 2018 Aralık ayına kadar toplam 1552 oylama yapılmış. Bu maddelerden 1449 tanesi oybirliğiyle geçmiştir. Yüzde 94 oranına tekabül ediyor. 95 oy çokluğu, 8 red var. Reddedilen kararlar, mülklerin 10 yıllığına kiraya verilmesi, 18. Maddede bin metre şartının kaldırılması, 6. Aydaki meclis kararının iptali, Sakindere kredi talebi uygun görülmemiş. Cami, Göztepe köprüsü için kredi talebi kabul edilmemiş, Süleymanlar mahallesinde bir takas. Bütün redler bu kadar. 1880 yılında Müftüzade Halil Kaptan başkanlığında kurulan Ereğli Belediyesi, 139 yılda 34 belediye başkanı gördü. Bütün zamanların en çok yoğun gündem maddesi olan meclis bu dönemdir. Rekor oyla başkana oy veren meclis bu dönemdir. Belediye üç sac ayağı üzerinde kurulur. Başkan icranın başıdır, meclis karar organıdır ve encümendir. Encümeni de inceledim, yüzde 98 oranında encümendeki maddeler de geçmiş durumda. Meclisimiz başkanın getirdiği maddelere en üst düzeyde, rekor seviyede destek vermiştir. Şimdi birileri bir şeyler söylüyor, gazeteciler yazıyor, bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunlar belge, safsata falan değil. Kdz. Ereğli belediyesinin internet sitesine giren herkesin bulabildiği belgelerdir. Böyle çalışkan bir meclisin üyesi olmaktan ötürü gurur duyuyorum. Eğer bir başarısızlık varsa bu mecliste aranmamalıdır, bunun nerede olduğunu sizler biliyorsunuz. Bunları bize söylerseniz mutlu oluruz. Birileri bir yerlerde soymayacağız, çalmayacağız diyor, bizi rencide ediyorlar. Bunlara cevap vermek isterim ama yeri burası değil. Başka platformlarda mutlaka cevap vereceğiz. Bugüne kadar yedik içtik, sohbet ettik, bazen birbirimize gönül koyduk. Ben bazı arkadaşlarımız hariç herkese hakkımı helal ediyorum, bu bazı arkadaşlar kendilerini bilirler.”

UYSAL: “EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ”
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kalay’ın konuşmasından sonra yaptığı konuşmada, “Göztepe’de koruma amaçlı imar planını yaptık. Tamamı bitti. Bir tek Zonguldak Çevre Şehircilik İl müdürlüğü’nün Ankara’da sunum yapması kaldı. Sunum yapıldığında bize verecekler. Sunum yapılınca inşallah Göztepe’den Karadeniz’i izleyeceğiz. Tabii diğer şeylerle de uğraştık. Kurulduğu yıllardan beri arkadaşımız özet geçti ama her devrin kendi sorunları var. Her devirde meclise gelen konular başka. Çağımızda karşılaştığımız talepler biraz daha farklı olduğu için. Gelecek günlerde bu sayılar, 1500’lerden 3 binlere, 5 binlere çıkacak. Asıl gurur duyduğumuz, asıl neler yaptığımız. Önerge sayısı bin beşyüz olur, başka olur, önemli olan biz halk için neler yaptık. Bu güzel bir çalışma. Bizim en önemli eksiğimiz, yaptığımız çalışmaları kayıt altına almamak, makale haline getirip yazmamak” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ
Şahısların imar plan tadilat taleplerine ait komisyon raporunun görüşülmesine ilişkin gündem maddesinde, Kırmacı, Korubaşı ve Süleymanlar Mahallesinde çeşitli parsellere ilişkin imar değişikliklerini reddeden İmar Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Değişiklik talepleri bu şekilde reddedilmiş oldu. Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yeni yerine taşınması nedeniyle; çevre yolu tamamlanıncaya kadar ticari taksi ek durak yer taleplerinin görüşülmesine ilişkin gündem maddesi ise şehirlerarası otobüslerin yolcu indirme bindirme yapabileceği yeni noktalara da taksi hizmeti verilebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması için İmar ve Hukuk İşleri Komisyonuna havale edildi. Batı Karadeniz Romanlar Derneğine yer tahsisi yapılmasının görüşülmesi maddesinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı teklifi destekleyeceklerini açıkladı. Bunun üzerine söz alan AK parti Sözcüsü İhsan Yazıcıoğlu da desteklerinden ötürü CHP grubuna ve tüm meclise teşekkür etti. AK Partili Üye Yusuf Kalay, söz alarak, aralarında Gazeteciler Derneği’nin de bulunduğu yer tahsislerinin yapılmasının Belediye Meclisi yetkisinde olduğunu, ancak kimsenin belediye meclis üyelerine bu konuda teşekkür etmediğini belirterek sitem etti. Başkan Uysal bunun üzerine Belediye Başkanına edilen teşekkürlerin aynı zamanda belediye meclisine de yapılmış sayılması gerektiğini ifade etti. Romanlar Derneğine yer tahsisi oybirliğiyle kabul edildi. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından e-Belediye Projesi kapsamında geliştirilen BELBİS yazılımının kullanımına ilişkin protokolün imzalanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi de oybirliğiyle kabul edildi.

NASIL DEĞERLENDİRİLDİ?
Bilindiği gibi şu an itibarıyla Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BBP’de siyaset yapıyor. Mecliste 17 AK Partili, 14 de CHP’li üye bulunuyor. AK Parti’nin Süleymanlar Mahallesi’ne 112 Acil kurulmasına ilişkin olarak getirdiği gündem maddesi Ocak ayı toplantısında CHP tarafından gündeme getirilmiş, ancak AK Partili üyelerin oylarıyla reddedilmişti. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın AK Parti’den yeniden aday gösterilmemesi ve BBP’ye geçmesinin ardından aynı önergenin AK Parti tarafından gündeme getirilmesi, AK Partili üyelerin Uysal’a karşı bir manevrası olarak değerlendirildi. Ancak, görüşleri sorulan AK Partili üyeler, geçen ay yapılan toplantıda gündem önerisi aniden geldiği için karar almakta tereddütte kaldıklarını, bu mecliste bu yanlışı düzelttiklerini söyledi.
Öte yandan, Süleymanlar Mahallesi Muhtarı Zihni Gürle de meclis toplantısı ardından gazetecilere yaptığı açıklama ile bu kararın alınması için çok mücadele ettiklerini, destek veren tüm üyelere ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi. Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Kazım Adak ve Yönetim Kurulu Üyeleri de toplantının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.117.91.153  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır