Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Muharrem İnce Ereğli’deydi: Halil Posbıyık farkını gördüm, bu iş bitmiş
Muharrem İnce Ereğli’deydi: Halil Posbıyık farkını gördüm, bu iş bitmiş
 
   

Binlerce Ereğlili vatandaşın İzmir Marşı ve CHP’nin 2018 yılı seçim şarkısı ‘Muharrem İnce’ ile ilçe merkezinde bulunan Merkez Seçim Bürosu’na gelen Muharrem İnce, yoğun ilgiyle karşılandı. 2018 Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Buraya gelirken Halil Posbıyık farkını gördüm, bu iş bitmiş tamam. Hatta mümkünse arkadaş yarın gelmese de olur” dedi. “Bugün 18 Mart. Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Kireçburnu’nda alnından vurulup şehit olanların günü. Bugün Sakarya’da, Dumlupınar’da, Cudi’de Gabar’da, Beşparmak dağlarında, Sarıkamış’taki şehitlerimizin günü. Allah onlardan razı olsun, onlar sayesinde mesut mutlu yaşıyoruz. Onların sayesinde bu durumdayız.” diyen İnce, konuşmasına başlamadan önce alanda bulunanlara başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Çanakkale şehitleri, Sakarya’daki, Dumlupınar’daki, Kıbrıs’taki, Kore’deki, Cudi’deki, Sarıkamış’taki bütün şehitler ile Yeni Zelanda’da katledilen Müslümanlar için, sehit ve gazilerin aziz hatıraları önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti. İstiklal Marşı’nın da okunmasının ardından konuşmasına başlayan Muharrem İnce, Türkiye’de belediyelerin son 10 yıl, 20 yıldır değil 1850’den beri olduğuna dikkat çekerek, 1930’dan bu yana da seçim olduğunu hatırlattı.

“EREĞLİ’DE BEKA PROBLEMİ YOK, OYUNUZU POSBIYIK’A VERİN”
İsmet İnönü’nden bugüne kadar gelen siyasetçilerin hepsinin belediye seçimlerini yaşadığını hatırlatan İnce, “Rahmetli Başbakanlar ama yendiler, ama yenildiler. Hiç birisi bir Belediye seçimine bir beka seçimi demediler. Yani beka seçimi demek memleketin var olma, yok olma mücadelesi demek. Bir Belediye seçimi neden bir var olma, yok olma meselesi olsun ki? İşte işin ustası burada. Ne yapacak belediye başkanı, yolunuzu yapacak, çöpümüzü toplayacak, imarımızı yapacak, yoksuluna yardım edecek, parklarına bakacak. Yani Belediye Başkanının kanun çıkaracak hali yok. Beka sorunu var demek memlekete kötülük var demektir. Peki Sayın Erdoğan ile Sayın Bahçeli biz ittifak kuruyoruz dediler. Neden kuruyoruz dediler ittifakı, beka problemi olduğu için değil mi? Öyle dediler değil mi? Peki Halil Abim Ereğli’de AK Parti’nin adayı var mı? MHP’nin adayı var mı? Var. O zaman Ereğli’de beka problemi yok, oyunuzu Halil Posbıyık’a verin. Beka problemi olsaydı beraber çıkarlardı, demek ki Ereğli’de beka problemi yok.” şeklinde konuştu. İnce, şöyle devam etti: “24 Haziran seçimlerinde kampanyalarda şunu söyledim, barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz dedim. Barışacağız Çanakkale’de olduğu gibi, Çanakkale’de Türk-Kürt-Alevi-Sünni var mıydı? Yoktu, demek ki barışmıştık. Peki büyüyeceğiz, Çanakkale’deki imanda olduğu gibi büyüyeceğiz. Bölüşeceğiz, adil bölüşeceğiz, nasıl olacak bu Çanakkale’de olduğu gibi, bazen bulgur pilavını, bazen buğday aşını, bazen de yüzük çorbasını birlikte bölüşeceğiz. Beka beka diye millete yalan söylüyorlar. Ha ben beka açılımını yaptım. Bahçeli-Erdoğan-Koltuk-Aşkı beka. Kuyruklar olacak dedim, kuyruklar oldu mu? Döviz fırlayacak dedim fırladı mı? Yandaş gazetenin birisi Muharrem İnce, döviz fırlayacak dedi, kuyruklar olacak dedi. Muharrem İnce bunları nerden biliyor, MİT Muharrem İnce’yi sorgulasın diye manşet attılar. Ben de onlara şunu dedim Allah insanlara omuzlarının üzerinde bir çıkıntı vermiş, bazıları bu çıkıntıyı şapka takmak için kullanır, bazıları da zeka için kullanır. Bu memlekette et bitti, bu memlekette süt bitti, bu memlekette yumurta bitti, domates bitti, patates bitti, soğan bitti, saman bitti saman. Üretmeyen bir Türkiye oldu, yalan bir dünya. Neymiş efendim kuyruklar ikiye ayrılırmış. Varlık kuyruğu ayrıymış, yokluk kuyruğu da ayrıymış. Halil abim de diyor ki bana ‘AK Parti seçmeninden bana oy verenler var, biraz yumuşak geçer misin’ diyor. Ben de dedim ki ‘Halil abim canını sıkma, gözyaşının rengi hep aynıdır, AKP’linin de CHP’linin de. Hepimizin canı yanıyor, onların da canı yanıyor, sana oy verecekler merak etme’ dedim.

“CAMİYE İÇKİLİYKEN DE GİRİLMEZ, HARAM PARAYLA DA”
Varlık kuyruğu ayrıymış, yokluk kuyruğu da ayrıymış. Nereden çıktı bu ya? Siz hiçbir zenginin domates kuyruğuna girdiğini gördünüz mü? İnsan utanır soğana muhtaç bir Türkiye! Kuyruklar varlık kuyruğu, yokluk kuyruğuymuş. O zaman yalanlar da ikiye ayrılır, normal yalanlar kuyruklu yalanlar! İstanbul’da kadınlar 8 Mart’ta yürüyüş yapıyorlar. Polisle aralarında bir problem çıkıyor. Polislerle problem çıkınca kadınlar polisleri ıslıklıyor. Kadınlar polisleri ıslıklarken ezan okunmaya başlıyor, kadınlar ezanı duymuyor zaten. Ve ıslıklama devam ediyor. Yatsı namazı ne zaman okunuyor, sekiz buçuk civarı. Orada ezan on kırkta. Ne ezanı bu ya? Ben bu ülkenin Türklerine kefilim, ben bu ülkenin Kürtlerine kefilim, ben bu ülkenin Arnavutlarına, Boşnaklarına, Romanlarına, Çerkezlerine, kıvırcıklarına, hepsine kefilim. Ben bu ülkenin Alevilerine, sunilerine, şafilerine, başı açıklarına, başı kapalılarına, kadınına erkeğine herkese kefilim. Benim ülkemde hiç kimse ezana saygısızlık yapmaz, yaparsa da 3-5 zibidi de yaparsa da onu da anasından doğduğuna pişman ederiz. Hiç merak etmeyin. Çünkü bizim bağımsızlığımızın iki simgesi vardır, biri bayrak, öbürü de ezanımızdır. 3 tane oy alacam diye millete yalan söyleme, ezanı siyasetin malzemesi yapma. Camiye içkiliyken girilmez, ama cebindeki haram parayla da girilmez bunu da unutma!” Seçimden sonra gelecek olanları da anlatan Muharrem İnce, “Seçimden sonra başımıza şu gelecek; Tekel’i sattılar, PETKİM’i sattılar, TÜPRAŞ’ı sattılar, limanları sattılar, hastaneleri, köprüleri, yolları, her yeri sattılar. Son bir şey kaldı elimizde, Ziraat Bankası kaldı, Halk Bankası kaldı, PTT kaldı, BOTAŞ kaldı, ÇAYKUR kaldı, BORSA İstanbul kaldı, THY falan. Bunları bir paketin içine koyuyorlar. Bunu varlık fonu dediler, seçimden sonra bunu satacaklar. Bunlar batan geminin malları! Son parça, kelepir, ucuz! İşte onun için 31 Mart’ta hep birlikte sandık başına gidelim. Sandık parası var mı yok, mürekkep parası var mı yok, mühür parası var mı yok, o zaman zarf devletten, mühür devletten, mürekkep devletten, pusula devletten, bas Posbıyık’a oyunu, kurtul bu illetten. Bunu yapacak mıyız? Bunu başaracak mıyız? Halil Ağabey hayırlı olsun, Nisan’da çay içmeye gelirim”
2018 Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, yeniden mikrofonu eline alarak “Ben bu kadar kalabalığı bulmuşken yürümeden olmaz bu iş” diyerek kendisini dinlemeye gelen binlerce Ereğliliyi arkasından yürümeye davet ederek, CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ile birlikte çarşı merkezinde yürüyüş yaptılar.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.192.247.185  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır