Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık, projelerini geniş katılımlı bir toplantıyla açıkladı
Posbıyık, projelerini geniş katılımlı bir toplantıyla açıkladı
 
   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın proje ve aday tanıtım toplantısına binlerce kişi katıldı. Salona sığmayan kalabalık salon dışına taşarken, aday ve proje tanıtım töreni renkli görüntülere de sahne oldu. Toplantı sona ermesine rağmen binlerce kişi davul ve zurnalar eşliğinde yöresel oyunlarla eğlendiler. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık Proje Tanıtım Toplantısına, CHP önceki dönem Zonguldak il başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Kandilli Belediye Başkanı ve başkan adayı Mustafa Aydın, Gülüç Belde Belediye Başkan Adayı Emrah Yapıcı, Ormanlı Belde Belediye başkan adayı Ayhan Turan, İl ve Belediye Meclis üyesi adayları, partililer ile Halil Posbıyık’ın çok sayıdaki destekçisi katıldı. CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte 1.5-2 yıl içerisinde Ereğli’yi ayağa kaldıracaklarını belirterek, “31 arkadaşımla birlikte insanların yüzünü güldürmeye söz verip, ant içiyoruz.” dedi. Geçtiğimiz gün Kdz. Ereğli’de mitinge katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ereğli’ye doğalgazı getirdik” sözlerine tepki gösteren CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, şöyle dedi: “Ereğli’ye doğalgazı getiren, Akçakoca’ya, Düzce’ye, Alaplı’ya getiren Halil Posbıyık’tır. Sayın Halil Furat burada. Gayet iyi bilir Zonguldak. Beni Zonguldak düşmanı ilan ettiler. Kömür havzasının olduğu yerde doğalgaz getirilir mi dediler. Öngörüsü olmayan insanlar böyle dediler. Doğalgaz her şeyden evvel insan sağlığı için ön planda tutulan bir olay. Düzce-Ereğli Gaz sistemi DERGAZ’ı kurduk. Hilmi Güler Bakan Atatürk Anıtının önünde ilk kaynağı da biz yaptık. Ben Ereğli’ye suyun gelmesi için 2014 seçimlerini kaybettim. Sayın Cumhurbaşkanıma yanlış bilgi veriyorlar. 2001 yılında Zeki Çakan Enerji Bakanı Kızılcapınar’a kadar göletten suyun yapılması için 6 km’lik yolun kararını çıkarttım, tören yaptık orada. 2002’de AK Parti hükümete geldi daha sonra Veysel Eroğlu ile birlikte bir tören yaptık 6 km.’lik yol geldi. Bu suyun Ereğli’ye aktarılması ve 100 sene Ereğli’nin su sıkıntısı olmasın diye mücadele verdim. Bana dediler ki Ereğli 100 bin kişiye çıkarsa bu Devlet Su İşlerine geçer ve Bakanlar Kurulu karar alır ve Ereğli’ye su oradan gelir. 7 tane köyü referandum yaptım Ereğli’ye aldım 100 bini geçtim, suyun buraya gelmesini sağladım, 30 yıl 0 faizle kredili olarak bu suyun buraya getirilmesini sağladım. 7 köyden de çok işler yapmama rağmen oy vermediler bana ve seçimi kaybettim. Helali hoş olsun. Ereğli kazandı suyunu kazandı, ben seçimi kaybettim. Hiç önemli değil, benim için Ereğli önemli.”

POSBIYIK MAL VARLIĞINI DA AÇIKLADI
Binlerce kişinin katıldığı toplantıda projelerini anlatan Posbıyık, ayrıca mal varlığını da açıkladı. Posbıyık, şunları kaydetti: “Erdemir’den emekli olan bir mühendisin mal varlığına bakın, bir de benim mal varlığıma bir bakın. Başarılı insanlara ancak böyle kirletme yoluyla saldırıyorlar. Zaten bir şey anlatamıyorlar, Ereğli’ye şunu yapacağız, bunu yapacağız diyemiyorlar, boyuna çamur atıyorlar. Her gün ayrı bir dedikodu, bu memleket o yüzden batıyor. Bu memleketin en büyük sıkıntısı bu dedikodu, insanlara çamur atmak, akılları sıra algı operasyonu yapıyorlar. Siyaset çok önemlidir. Siyasette etik kurallara saygı göstermek lazım. Siyasete giren bir insan her siyasete girişte mal varlığını açıklamak zorundadır. Siyaseti ülkemizde maalesef zenginleşme aracı gibi görenler vardır, bu doğrudur. Onun için herkes siyasete girerken benim de, AK Parti Belediye Başkan Adayının da, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayının da, İYİ Parti, MHP Belediye Başkan Adayının açık ve net olarak mal varlıklarını dökmeleri lazım. 5 sene sonra mal varlığı ne olmuş görmemiz lazım. Bu etik bir kuraldır, bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesinde iş yeri, Kestaneci Mahallesi’nde konut. Konut yanında 1 parsel, 1 parsel de konutun yukarısında 272 m2 ve 206 m2 toplam 2 parsel yer Kestaneci Mahallesinde. Kıyıcak Mahallesinde 129 m hisseli bir yer var, bir de 290 m2 yer var. Sarıyer’de Zonguldaklılar Kooperatifi, kızımız oturuyor. Polatlı’da 600 m2 yerimiz var. Mercedes arabamı seçim için sattım, oğlumun arabasını kullanıyorum. Hanımımın altında da Hyundai araba var. Mal varlığım budur, arz ederim. Ama asla peşlerini bırakmam mutlak surette aday adaylarının mal varlıklarını açıklamasını istiyorum. Aday adayları mal varlıklarını açıklamazlarsa seçime gitmelerinden şüphelenirim acaba belediyeciliği zenginleşme aracı olarak kullanmaya mı geliyor bunlar diye aklıma bin bir türlü iş gelir. Onun için şu anki mal varlıklarını açıklasınlar, ben onların ne yapacağını yarın da izlemem lazım.”
CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, “Ne muhteşemsiniz, bana moral verdiniz. Ereğli şehrinde yaşayandan da, köyünde yaşayandan da hepsinden Allah razı olsun. Ereğli seni seviyorum. Aşkım Ereğli.” diyerek sözlerini noktaladı. Posbıyık’ın konuşmasının ardından Gülüç, Ormanlı, Kandilli Belde Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri, daha sonra ise Ereğli Belediye Meclis Üyesi Adayları ile İl Genel Meclis Üyesi adayları tanıtıldı. Sahneye çıkan Belediye Başkan Adayları ve Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyesi Adayları salonda bulunanlara karanfil attılar. Gecenin sonunda Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, Belediye Başkan aday adayı olan Semih Özkök ve Sertan Ocakcı’yı sahneye alarak teşekkür etti. Davul ve zurna ile coşan adaylar ve davetliler hep birlikte yöresel oyunlar oynayarak geceye renk kattılar.



İlgili Haber:


Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.227.104.229  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır