Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: Bana oy veren, vermeyen herkesin Belediye Başkanıyım
Posbıyık: Bana oy veren, vermeyen herkesin Belediye Başkanıyım
 
   



31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Halil Posbıyık, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra Ereğli Belediyesi önünde düzenlenen törende konuştu. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, seçim sürecinin olaysız ve centilmence tamamlanmasından ötürü mutluluk duyduğunu belirtti ve demokratik bir ortam oluşması için çaba harcayan herkese teşekkür etti. Posbıyık, şöyle dedi: “Ben Ereğli sevdalısı bir adamım. Ben ‘Aşkım Ereğli’ derken asla siyaset yapmıyorum. Bugün Kdz. Ereğli tarihi bir an yaşıyor. Halil Posbıyık liderliğindeki halk hareketi bütün engellemelere rağmen, çıkar odaklarının maddi-manevi engel koymalarına rağmen ezici bir çoğunlukla belediye başkanlığına seçildik. Sizleri kutluyorum, sağ olun var olun. Mazbatamı aldım, şu anda Belediye Başkanıyım. Allah’a şükürler olsun. Şu anda ben Ereğli’de yaşayan 118 bin kişinin Belediye Başkanıyım. Bana oy verenin de, vermeyenin de, yanımdan geçmeyenin de Belediye Başkanıyım. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Oy verenlere de oy vermeyenlere de elimden gelen en büyük hizmetleri yapmaya çalışacağım. Özellikle hiçbir ayrım gözetmiyorum. Din, dil, ırk, renk farkı, parti farkı gözetmeksizin söz veriyorum hizmet etmeye devam edeceğim.”

“EREĞLİ’DEKİ İNSANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”
Ereğli Belediye Meclisi’nin 20 CHP’li ve 11 AK Partili üyeden oluştuğunu dile getiren Posbıyık, Belediye Meclis üyeleri arasında da hiçbir ayrım yapmadığını ve tüm Belediye Meclis üyelerinin Ereğli’ye hizmet etmeye soyunan cesaretli insanlar olduğunu düşündüğünü söyledi. Posbıyık sözlerine şöyle devam etti: “Beş yılda maalesef çok büyük kayıplarımız var. Bugün üzücü şeyleri konuşmak istemiyorum ama gerçekleri de halkın bilmesi lazım. Hiç öyle felaket edebiyatı falan yapmıyorum. Ama Ereğli’nin beş yıldaki kayıpları çok fazla. Ama bana ve ekibime inanmanızı istiyorum. AK Partili Belediye Meclis üyesi kardeşlerimizle de el ele vereceğiz ve sizlerin yüzünü güldürmek için elimizden geleni yapacağız. Burada artık parti meselesi falan yok, aynı davaya hizmet edeceğiz. Parti farkı gözetmeksizin çalışacağız. Bütün partilerle birlikte Ereğli’nin önde gelen meselelerini konuşacağız. Ereğli’deki insanların yüzünü güldüreceğiz. Zaten dün itibarıyla Ereğli halkının yüzü gülmeye başladı. Allah’ın izniyle gülmesi hep devam edecek. Biz kayıpların farkındayız, eksiklerimizin farkındayız ama yolumuza büyük bir azimle devam edeceğiz. Ereğli halkının yüzünü güldürmek için gecemizi gündüzümüze katacağız.”

“PATRONUMUZ EREĞLİ HALKI, PATRONA PATRON GİBİ DAVRANACAĞIZ”
Ereğli Belediyesi’ndeki her kademede çalışan insanların maaşlarını Ereğli halkının vergileriyle aldıklarını anımsatan Posbıyık, “Benim ve işçilerimin hepsinin de patronu Ereğli halkıdır. Ereğli halkının ödediği vergilerle işçinin de müdürün de belediye başkan yardımcısının da belediye başkanının da maaşlarını ödüyoruz. Ereğli insanı vergilerini ödüyor, biz de onların vergileriyle maaşlarımızı, rızkımızı temin ediyoruz. Bizim patronumuz Ereğli’de yaşayan insanlardır, patrona patron gibi davranacağız. Ereğli halkına hizmet etmek bizim için en büyük şereftir.” dedi. Posbıyık, şunları kaydetti: “Başta Erdemir olmak üzere tüm sivil toplum örgütleriyle çok samimi ve iyi ilişkiler içinde olacağız. Geçmişte sıkıntılar olmuş olabilir. Önemli olan yanlışlardan dönmek, erdemli olmaktır. Ben Halil Posbıyık olarak yanlışlarımdan döndüm. Herkese bembeyaz bir sayfa açıyorum. Hakkımda ‘İntikam alacak’ diye algı operasyonları yaptılar. Ben intikam alacak kadar vicdansız bir adam değilim. Kimden intikam alacağım? Ben insanlarımı seviyorum. Benim Ereğli’de kırgın olduğum, dargın olduğum bir tek kişi dahi yok. Ben Karadeniz Ereğli’ye yüzünü dönen, Ereğli’de yaşayanlara saygı duyan, Ereğli’ye yatırım yapan, kentin kalkınmasına ve büyümesine yardımcı olan bütün kurumların önünde ceketimi ilikleyip saygıyla eğilebilirim. Ereğli halkı çok mağdur oldu, mağdur edildi. Ereğli’de neden bu kadar işsiz var? Bunu Erdemir’in de, Ticaret Odası’nın da, Belediye Başkanının da, esnaf odalarının da herkesin kendisine sorması lazım. Demek ki bir yanlışımız var. Çağrıda bulunuyorum, bu yanlışımızı düzeltelim. Ben Ereğli’nin hareketlenmesi için, güçlenmesi için her türlü gayrette bulunmaya hazırım. Göreceksiniz, engel olmaya kalkanlar dahi olsa hiç kimse önümüzde duramayacak. İki yıl içerisinde Ereğli’de inanılmaz büyük gelişmeler olacak. Ereğli’ye yatırım yapan, çivi çakanın elini öpmeye hazırız. Bize güvendiniz ve bizi seçtiniz. Kazanan Ereğli oldu. Burada kaybeden yok. Burada kazanan Ereğli halkı olmuştur. Ben beyaz sayfamı açıyorum ve üzerine sevgi, barış, dostluk yazıyorum. Herkese sevgiyle, dostlukla bakıyorum. Ve inşallah yolumuz Atatürk ilke ve inkılaplarına saygımızla aydınlık bir yol olacaktır.”
Belediye Başkanı Posbıyık daha sonra eşi Neriman Posbıyık ve beraberindeki Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Belediye Başkanlığı makamına geçti ve burada yurttaşların tebriklerini kabul etti. Posbıyık’ın görevine başlaması dolayısıyla düzenlenen törene, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, İlçe Başkanı Sevdekar Aras, partililer ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.220.81.106  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır