Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Mahalle bekçileri görevlerine başladılar
Mahalle bekçileri görevlerine başladılar
 
   

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Ereğli Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen törende İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, tamamı Ereğli kökenli bekçiler ve eğitimleri konusunda Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na bilgi verdi. Kuyu, “Şu anda eğitimleri tamamlanan 18 bekçi arkadaşımız var. İkinci dönem eğitimler tamamlandığında 40 bekçi personelimiz göreve başlayacak. 20 artı 20 esasına göre çalışacaklar. Türkiye’nin çeşitli polis okullarında eğitim aldılar” diye konuştu. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, daha önce bekçi uygulamasını batı illerinde görev yaptığı dönemde gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Bu uygulamanın başarılı olacağını düşünüyorum. Fakat bunun başarılı olması biraz da sizin elinizde. Eğer görevinizi layıkıyla yaparsanız bu proje devam eder. Bizim çocukluğumuzda bekçi mantalitesi vardı. İlçemizde polis yoktu, bekçi ve jandarma vardı. Bekçinin polislerden bir nebze ayrılan özelliği o yöreyi tanımış olması, yerel olmasıdır. Bunun kendine göre avantajları olacaktır. Fakat bunun yanında yerel çalışmanın bazen dezavantajları da oluyor. Bunlar nelerdir? Daha düne kadar beraber çalıştığınız kişilerle gerek husumet, gerekse lakaytlık olur. Bu tür kötü hadiselere de sebebiyet vermemek gerekir. Herkes görevini yapacak. O manada kendi arkadaşınız dahi olsa göreviniz neyse onu yapacaksınız. Bu üniformanın hakkını vereceksiniz. Ben bu çalışmada başarılı olunacağına gönülden inanıyorum. İçişleri bakanlığının bu çalışmasını destekliyorum. Özellikle insanların gözü önünde olmanız itibarıyla bu çalışmalarda kendinize dikkat etmenizi de tavsiye ediyorum. Çünkü sizin hiçbirinizi biz tanımayız, hiçbirinizin ismini bilmeyiz ama aynı kaymakam, bekçi, polis aynı statüde. Bekçiyi gördüm, orada ayak ayak üstüne atmış cıgara içiyordu denirse, bir arkadaşınızın yaptığı hata hepinizin adının bence lekelenmesine sebebiyet verir. Onun için işinizin, görevinizin kıymetini bilin.”
Ereğli’de iş arayan birçok kişinin bulunduğunu ifade eden Çorumluoğlu şöyle devam etti: “Devletimiz size bunun karşılığında bir ücret ödeyecek. Devletin garantisi içine gireceksiniz. Daha düne kadar size yapılan mukavemet sıradan bir olayken, şu anda devlet memuruna yapılan bir mukavemet olarak kabul edilecek. Bu meyanda ilçe emniyet müdürlüğü içindeki çalışmalarınızın başarılı olmasını diliyorum. Sezon olarak da gayet başarılı bir sezonda göreve başladınız. Altı aydır buradayım, yazı görmedim ama bu tarihten itibaren Ereğli’deki nüfus ciddi manada artacaktır. Sizlere olan ihtiyacımız biraz daha fazla olacak. Bizim yardımcı olacağımız bir husus olursa zaten İlçe Emniyet Müdürümüz size yardım eder. Bize düşen bir şey olursa biz de size yardımcı olmaya çalışırız. Bu vesileyle biz polis teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü sizin nezdinizde kutluyorum. Bizim için en önemli husus vatandaşın can güvenliğidir, mal güvenliğidir. Bunlarla beraber sizin de can güvenliğinizdir. Trafik kazalarında veya diğer olaylarda zaman zaman şehit olan polis arkadaşlarımız oldu. Bu törenlerde biz üzüldük. Onun için kendinize de dikkat edin, zaten teknik olarak siz bunların eğitimini almışsınızdır. Ben Ereğli’miz için bu hususun da hayırlı olmasını diliyorum.”
Çorumluoğlu, yeni sistemin kamuoyuna duyurulması anlamında destek olunmasını istediğini dile getirerek, “Başladığı günden kısa bir süre sonra drift yapan bir arkadaşı bu arkadaşlarımız vasıtasıyla yakaladık. Kısa sürede bize fayda sağlamaya başladılar. Zonguldak’ımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Çorumluoğlu daha sonra göreve başlayacak 18 bekçiyi tek tek kutladı. Ardından Çorumluoğlu, Emniyet Müdürü Kuyu, bekçi olarak görev yapacak personel ve emniyet müdürlüğü görevlileri hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.151.141  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır