Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Tapu Müdürlüğü yeni yerinde hizmet vermeye başladı
Tapu Müdürlüğü yeni yerinde hizmet vermeye başladı
 
   

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı Hükümet Konağının kent meydanı çalışmalarının önünü açmak üzere taşınmasının ardından, Kdz. Ereğli Tapu Müdürlüğü, Kepez Mahallesi’nde Honda Bayisi’nin arkasında bulunan Erşan Beliz Sitesi’ne taşındı. Yaklaşık üç haftadır yeni yerinde hizmet veren müdürlüğün resmi açılışı protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Tapu ve Kadastro Kastamonu 19. Bölge Müdürü Yücel Serdar, İlçe Tapu Müdürü Aysun Kırgöz, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, daire müdürleri, Erdemir yetkilileri, bazı belediye ve il genel meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Karadeniz Ereğli Tapu Müdürü Aysun Kırgöz açılışta yaptığı konuşmada, 1927 yılına dayanan evrak geçmişiyle Karadeniz Ereğli Tapu Müdürlüğü’nün bine yakın tapu müdürlüğü arasında gayrimenkul sahibi kişi sayısı bakımından 26. olduğunu belirterek, “İşlem hacmiyle 104., bölgemiz dahilinde ise işlem hacmiyle birinci sırada yer almaktadır. Bu işlem hacmi ise Ereğli ilçesinin ekonomik büyüklüğü ve gelişmişliğinin göstergesidir. Kurumsal kalite yönetim sistemine uygun yeni hizmet binamızın oluşumunda yardımını esirgemeyen Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na, bölge müdürümüz Yücel Serdar’a, Erdemir Genel Müdürlüğü’ne ve özellikle değerli personelime teşekkür ediyorum.” dedi.
Tapu ve Kadastro Kastamonu 19. Bölge Müdürü Yücel Serdar, dünyada tartışılmayan ve evrensel üç hakkın bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Bunlar yaşam, özgürlük ve mülkiyet hakkıdır. Mülkiyet hakkının tesisi ve muhafazasıyla görevli olan kurumumuz, devletin en önemli fonksiyonlarından birini yerine getirmektedir. Ülkemizin en önemli ve en güvenilir kurumları arasında yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, devlet-vatandaş ilişkilerinin en yoğun yaşandığı kamu kuruluşlarından bir tanesidir. Kurumumuz yaklaşık 19 bin personeliyle yıllık 7 milyon işlem hacmi, 20 milyon vatandaşımızın yanı sıra birçok kurum ve kuruluşumuz ile tüzel kişilere hizmet sunmaktadır. Kurumumuz, yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun, şeffaf, ulaşılabilir, katılımcı, insan odaklı hizmet anlayışıyla ve teknolojiyi en üstün şekilde kullanmaya çalışmaktadır. Kurumsal gelişim projesi kapsamında hizmet alanlarının iyileştirilmesi amacıyla kurum çalışanlarına sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları temin etmek, eğitim, iletişim imkanları ve motivasyon düzeyleri arttırılarak kurumsal aidiyet duygularının pekiştirilmesi önceliğimizdir. Ereğli Tapu Müdürlüğümüz, bölgemize bağlı tapu müdürlükleri arasında en fazla işlem hacmine sahip bir müdürlüğümüzdür. Bu kapsamda müdürlüğümüzden hizmet alan vatandaşlarımızın taleplerini huzurlu ve ferah bir ortamda karşılanabilmesi ve çalışanların daha sağlıklı bir mekanda görev yapabilmeleri açısından bu yeni hizmet binasının Ereğli halkımıza verimli hizmetler sunacağı kanaatindeyiz.”
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise çok önemli bir birimin yeni binasının açılış töreninde bulunduklarını belirtti. Tapu kadastro biriminin vatandaşlar ve belediyeler için vazgeçilmez olduğunu, yeni yerinde daha kaliteli hizmet sunulacağına inandığını ifade eden Posbıyık “Ereğli halkı olarak yine de olmazsa olmazımız, kent meydanında yapılacak kaymakamlık binasının yapılması ve tapu müdürlüğümüzün de orada açılışını yapmanın beklentimiz olduğunu ifade etmek istiyorum. Tapu Kadastro’nun bu yeni binasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Karadeniz Ereğli Kaymakamı Çorumluoğlu, hükümet konağını ilk boşaltan kurumun Tapu Müdürlüğü olduğunu belirterek, “Bu açıdan bölge müdürlüğümüz ve genel müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi. Çorumluoğlu şöyle devam etti: “Ferah müreffeh bir yer olmuş. Biz ilk geldiğim günde söylediğim gibi, hükümet konağını planladığımız yere yapacağız. Tapu müdürlüğü de orada hizmet verecek. Burası geçici bir bina ama vatandaşın memnun kalacağı bir bina olarak düşünüyorum. Biraz şehir merkezine uzak dediler. Yedi dakika sürüyor, park sorunu da yok. Çarşıda aradık, bu güzellikte, bu genişlikte bir yer bulamadık.” Kaymakamlık stajı yaptığı dönemde nüfus ve tapu müdürlüklerinin kenarda köşede kalan yerlerde bulunmasına yönelik işler yapmasının istendiğini belirten Çorumluoğlu şunları kaydetti: “Bizim en önemli iki birimimiz nüfus ve tapu müdürlükleridir. Çünkü mülkiyetine sahip çıkamayan bir devlet başka işleri yapamaz. Cumhuriyetin ilanından bugüne en önemli hususlardan biri TC kimlik numarası, öbürü de TAPSİS sistemidir. Artık tapuya giderken önceden sıra al diye bir şey kalmadı, vaktinde geldiğinizde işleminizi yapıp gidiyorsunuz. Bazen gelmeye bile gerek kalmıyor. Bu hizmet biriminin önemli olduğunu düşünüyorum. Bina yapmak işin en kolay tarafıdır, önemli olan hizmet standardını yükseltmek, kaliteyi arttırmak ve vatandaşa hizmettir. Vatandaşa hizmet veremiyorsanız tezgahı kapatın gidin. Bu son derece önemli.”
Konuşmaların ardından başta Kaymakam Çorumluoğlu ve Başkan Posbıyık olmak üzere Tapu Müdürlüğü’nün açılışı hazırdaki protokol tarafından gerçekleştirildi. Protokol açılışın ardından düzenlenen kokteyle katıldı, tapu müdürlüğünde incelemelerde bulundu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   35.175.112.61  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır