Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: Dikey mimariye izin verilmemesi için talimat verdim
Posbıyık: Dikey mimariye izin verilmemesi için talimat verdim
 
   

Ereğli’de AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal döneminde inşaat izni verilen, ortaya çıkan görüntüsüyle İmam Hatip Lisesi Camisi’ni gölgesinde bırakan ve şehrin mimari yapısını bozan 16 katlı binaya CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık göreve gelir gelmez ‘dur’ dedi. İnşaat çalışmaları durdu, soruşturma için bakanlıktan müfettiş istendi. Ereğli’de şehrin yapılaşmasına kötü örnek oluşturan fotoğraftaki bu görüntüye CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık ‘dur’ dedi. 2014 yılında göreve gelen AK Partili Hüseyin Uysal döneminde inşaat izni alan firma, İmam Hatip Lisesi’nin hemen yanında 16 katlı bina için çalışmalara başladı. Etrafında en yüksek binanın 5 kat olduğu alanda kısa sürede kule gibi yükselen inşaat zamanla İmam Hatip Camisi’ni de gölgesinde bıraktı.

POSBIYIK GÖREVE GELDİ, ÇALIŞMALAR DURDU
31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Belediye Başkanlığı görevine gelen CHP’li Halil Posbıyık, halkın vicdanını sızlatan bu görüntüye hemen ‘dur’ dedi. Firma, Belediyenin İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etmesiyle çalışmalarını durdurdu. Ereğli’de bu tür görüntülere asla izin vermeyeceğini söyleyen Posbıyık şunları söyledi: “İmar işlerinde enteresan şeyler olmuş, tespit ettiklerimiz var, hala tespit etmeye, incelemeye devam ettiğimiz işler var. Mesela kat izni verilirken yasal olarak ölçüm yapılması gereken yerden yapılmamış başka bir parsel baz alınarak çok katlı bina yapılmasına izin verilmiş. Bunun gibi birkaç tane daha bina var Ereğli’de. Yapılaşmada bu tür dikey mimariye izin verilmemesi için arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdim. Mevcut binalar için de bakanlıktan müfettiş talep ettik. Gereken neyse yapılacak.” Diğer yandan firma sahipleri ile yapılan görüşmelerde çalışmalarda durma olmadığı bilgisi verildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.224.44.108  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır