Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kdz. Ereğli ormanlarının 20 yıllık geleceğine karar veriliyor
Kdz. Ereğli ormanlarının 20 yıllık geleceğine karar veriliyor
 
   

Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, OGM Orman İdaresi ve Planlama Dairesi Amenajman Rehberlik ve Denetim Başmühendisleri Murat Altunal ve Mehmet Demir, Kdz. Ereğli’nin orman planlama faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve düşüncelerini almak üzere Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Posbıyık, ormanlara çok önem verdiklerini belirterek ilgili başkan yardımcılarını ve ilgili daire müdürlerini de toplantıya dahil etti. Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, bakanlıktan gelen heyetle çalışmalara başlandığını belirterek şunları söyledi: “Orman Genel Müdürlüğü 2019 yılı iş yatırım programı çerçevesinde Ereğli’ye ait Orman Amenajman Planları yenileniyor. 10 Haziran’da başlayan arazi çalışmaları 2 başmühendis, 5 orman mühendisi ve 10 envanter işçisi tarafından yürütülmektedir. Planlama kapsamında hava fotoğraflarından taslak haritalar çiziliyor; daha sonra tüm ormanlık alanlar karış karış geziliyor ve haritası tamamlanıyor. Ekosistemi, biyolojik çeşitliliği ve doğayı korumayı göz önünde tutarak halkın ve endüstrinin ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde çok amaçlı fonksiyonel orman planları üretilmeye çalışılıyor. Ormanlarımızın 20 yıllık geleceğine karar veriliyor. Yeni yapılan kuruluş değişikliği ile Ereğli İşletme Müdürlüğü’ne ait 2 adet şeflik daha (Kızlarderesi ve Gümeli Şefliği) tesis edilmiştir. Desteğiniz için teşekkür ediyoruz.”
Başkan Halil Posbıyık, sevgi, barış, dostluk kenti Kdz. Ereğli’nin sloganının “Denizin mavisi, ormanın yeşili, güneşin sarısının orijinal renkleri dünyada sadece Kdz. Ereğli’de bulunur” olduğunu söyledi. Bu alandaki çalışmaları her zaman destekleyeceklerini kaydeden Başkan Posbıyık, “Ormanlarımız çok önemsediğimiz bir konu. Havamıza, ormanımıza, denizimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz. 20 yıllık planlama yapılırken, oluşturduğumuz ekip tüm aşamalarda katkı sunmaya devam edecek” dedi. Başkan Posbıyık heyete, ziyaretin anısına ilçeye özgü çeşitli hediyeler takdim etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.188.20.56  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..
10 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Ramazan Bayramı’nın ilk günü be..
10 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılar yapılan ilk mü..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır