Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli Belediyesi’nden ücretsiz aşı kampanyası
Ereğli Belediyesi’nden ücretsiz aşı kampanyası
 
   

Karadeniz Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, Vektör ve Kontrol ve İlaçlama Merkezi’nde sahipli köpek ve kediler için ücretsiz aşı kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında sahipleri tarafından merkeze getirilen kedi ve köpeklerin, Veteriner Hekimler Özgür Fahrettin Coşkun ve Erdal Terzi tarafından aşıları yapıldı, mikroçipleri kontrol edildi. Kaydı bulunmayan hayvanlar kayıt altına alınırken, hayvanların aşı karneleri de kontrol edildi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kampanyaya katılan vatandaşlarla sohbet etti, veteriner hekimlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Posbıyık, can taşıyan her şeye sahip çıkılması gerektiğini belirterek Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bu konuda örnek çalışmalara imza attığını söyledi. Hayvanların daha doğal ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yeni bir proje hazırladıkları anlatan Posbıyık, bu projeyle ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü’nden cevap beklediklerini bildirdi. Posbıyık şunları söyledi: “Canların hepsine sahip çıkmalıyız. Bunun sadece sözde kalmaması lazım. Bizim veteriner grubumuz gerçekten cansiperane çalışıyor. Türkiye’deki hayvan barınaklarının en iyilerinden biri olduğunu biliyorum, ödüller de aldık bu bakımdan. Biz sadece kapalı yerde hayvanları tutmuyoruz. Aynı zamanda onların büyük bir park alanında gezmelerini sağlıyoruz. Hayvan severler de bize yardımcı oluyor. Hep beraber birlikte el ele güler yüzle bu işleri devam ettirmeye çalışıyoruz. Yeni bir proje için Orman Bölge Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Hayvanların daha büyük bir park alanında dolaşması için geniş bir alan istedik. Cevap bekliyoruz bunun için. Bu projeyi hayata geçirebilirsek hayvanlar akşamları barınakta yatacaklar, gündüzleri doğada dolaşacaklar. Etrafı çitlerle çevrili, yine bizim kontrolümüzde olacak bu alan. Burada hayvan sahiplerini de kutluyorum. Kendi canları kadar hayvanlara da sahip çıkıyorlar. Onların sağlığının takibini yapmak, aşılarını yaptırmak çok güzel; herkesi kutluyorum.”
Hayvanseverlerin yoğun ilgi gösterdiği aşı kampanyası hakkında bilgi veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, yaklaşık 200 kedi ve köpeğin veteriner kontrolünden geçtiğini ve aşılarının yapıldığını söyledi. Bulak, şöyle dedi: “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü biliyorsunuz dünyada. Buradaki etkinliğimizin amacı, biz senenin 364 günü sokak hayvanları için çalışıyoruz kanunun bize verdiği yetkiyle; senenin bir günü de bugünün anlamı ve önemi doğrultusunda sahipli hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı uygulaması yapıyoruz. Bunun sebebi de hem hayvanlarımız sağlıklı olsun hem de kanuni olarak biz Ereğli’de beslenen kedi ve köpekleri sahipli hayvan defterine kaydediyoruz. Ayrıca da mikroçiplerini takıyoruz. Hem hayvanlarımızın aşılarının düzenli bir şekilde yapılması hem vatandaşlarımızın kedi ve köpeklerine mikroçip takılması ve bunların kayıt altına alınması yasal bir zorunluluk. Biz de bu kampanyayla bunu destekliyoruz.”
Belediyenin düzenlediği aşı kampanyasına destek veren Karadeniz Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği Başkanı Belgin Alcan da, hayvanların yasalar yoluyla şiddetten etkin bir biçimde korunmalarının sağlanması için mücadele edilmesi gerektiğine işaret etti. Alcan, şunları kaydetti: “Sağ olsun Ereğli Belediye Başkanımızın katkılarıyla bu üçüncüsü yapılan sahipli-sahipsiz bütün canların aşıları yapılıyor kuduz aşıları. Çipleri takılıyor. Biz de dernek olarak buradayız. Okullara gidiyoruz ve çocukların farkındalıklarını artırabilmek adına onları bilgilendiriyoruz. O kadar umutluyum ki, çocuklar pırıl pırıl. Her şeyin farkındalar. Onların da en az bizler, insanlar kadar bu dünyada yaşamaya hakkı olduğunun onlar farkındalar. Belki de mühim olan büyükleri bilinçlendirmek. Belki de doğru yasaların en kısa sürede çıkarak bu sokaktaki canların şiddete maruz kalmadan, açlıkla mücadele etmeden, sevildikleri ve önemsendikleri bir toplumda bizler kadar yaşayabilmeleri için mücadelemizi vermemiz gerekiyor.”

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.139.107.241  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır