Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kızgın yağın içine düşen kedi, hayvanseverlerin desteğiyle yaşama tutundu
Kızgın yağın içine düşen kedi, hayvanseverlerin desteğiyle yaşama tutundu
 
   

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Belen Mahallesi’nde kızgın yağ tenekesinin içine düşen ve bedeninin büyük bölümünde yanıklar oluşan kedi, iki buçuk aylık tedavi sürecinin ardından yaşama tutundu. Belen Mahallesi sakinlerinin kendilerine ulaştığını ve hemen hayvanı kurtarmak için harekete geçtiklerini anlatan Karadeniz Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği Başkanı Belgin Alcan, şu anda beş aylık olan erkek kedinin sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Alcan, şöyle dedi: “Bu güzel kedi bize çok kötü bir durumda ulaştırıldı. Çocukların gençlerin sokakta bulduğunu, üzerinin çok ıslak ve yapışkan bir şeyin bulaştığını söyleyerek bize getirdiler. Sonradan öğrendiğimize göre başka bir kişinin kapısının önünde kendi köpekleri için hazırladığı yiyeceği kaynattığı kazanın içine düşmüş. Üzeri yağla kaplıydı ve çok kötü derecede yanmıştı. Durumu kötüydü. Acilen veteriner hekimimize ulaştırdık. Sağ olsunlar onlar burada tedavisini gerçekleştirdiler. Tedavi süreci 2-2,5 ay kadar sürdü. Ve sağlığına kavuştu. Son derece güzel iyileşti, hiçbir yerinde bir izi kalmadı. O kadar kötü bir durumda böyle güzel şekilde iyileşmiş olması mutluluk verici. Artık kalıcı, onu sevebilecek, onu koruyabilecek bir aileye ihtiyacı var. Ona yuva olmak isteyen olursa, güzel bir aileye bir aile bireyi olarak vermek istiyoruz.”
Kızgın yağa düşen kedinin tedavisinin yapıldığı klinikte görevli Veteriner Teknikeri Seher Çakmakçı da, kedinin tamamen sağlığına kavuştuğunu dile getirdi. Çakmakçı, “Kedimiz bize geldiğinde iki aylıktı. Kızgın yağa düşmüş şekildeydi. Zorlu bir tedavi süreci geçirdi. Yaklaşık iki buçuk ay burada tedavi gördü. Zorlu süreçlerden geçti ama şu anda gayet iyi ve sağlıklı durumda.” dedi.


(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.163.200.109  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır