Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Böyle giderse Belediyenin anahtarını OYAK’a teslim etmeyi düşünüyorum”
“Böyle giderse Belediyenin anahtarını OYAK’a teslim etmeyi düşünüyorum”
 
   

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin ev sahipliğindeki ve AKM Nikah Salonu’nda düzenlenen toplantıya, kentteki siyasi partilerin ilçe başkanları, demokratik kitle örgütlerinin başkanları ve temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı. Toplantının açış konuşmasını Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı. Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (ERDEMİR)’nın özelleştirilerek Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)’na devredilmesinden sonra Ereğli’nin kan kaybetmeye başladığını belirtti. Posbıyık, şöyle dedi: “Çok önemli günler geçiriyoruz. Ereğli’nin var olması veya yok olmasına doğru gidiyoruz. Biz Erdemir için canımızı veririz. Erdemir, Ereğli’nin büyümesini sağlamıştır, gelişmesini sağlamıştır. Erdemir sadece Ereğli’nin değil; Türkiye’nin, Avrupa’nın, dünyanın öncü üretim merkezlerinden biridir. Erdemir’le iftihar ediyoruz. Erdemir’in Ereğli’ye vermiş olduğu katkıları anlatmak mümkün değildir. İki yolumuz var; Karadeniz Ereğli’ye Erdemir’in kazandırdıkları, Karadeniz Ereğli’ye OYAK’ın kaybettirdikleri. Ana temamız budur. Erdemir hep kazandırdı ama OYAK hep kaybettiriyor. Kaybetmeye devam ediyoruz. Esnaflarımız, kamyoncularımız, işçilerimiz perişan vaziyette. Her gün fabrikadan adam atılıyor. Biz Erdemir’e karşı değiliz. Erdemir için seferber oluruz. Biz OYAK yönetiminin anlayışına karşıyız. Ereğli’yi, Ereğlili yöneticileri, Ereğli’deki siyasi partileri adam yerine koymayan, kale almayan OYAK yöneticilerine karşıyız. Bu karşı çıkışımız sadece bu toplantıyla olmayacak, devam edecek. Bu işin peşini asla bırakmayız. OYAK kentte yaşayan insanlara karşı, denizde yaşayan tüm canlılara, kuşlara, toprağa, doğaya karşı suç işlemektedir. Yasalar ne derse desin, asıl olarak OYAK vicdanlarımızda suçludur. Erdemir, milli karakterini yitirdikten sonra adeta bir canavara dönüşmüştür. Bu topraklarda gözü doymak bilmeyen bir canavar doğmuştur. Önce sanayiciyi, taşeronları, esnafı, kendi işçisini ve halkını yok etmektedir. Şimdi de suyumuza göz dikti. Denizimizi, havamızı kirleterek geleceğimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı gözüne kestirdi. Bu canavara dur demek zorundayız. Gülerken zehirleniyoruz, yürürken zehirleniyoruz. Hepimiz zehirleniyoruz. Balık yerken zehirleniyoruz. Yüzerken maalesef zehirleniyoruz. Dünyanın her yerinde büyük entegre tesisler yeni iş kolları yaratır, gençlerin umudu olur. OYAK yönetimi ise değil bunları yapmak, kara bir bulut gibi üzerimize çöktü. Bu bulutu hep birlikte dağıtmalıyız. Buna mecburuz.”
Toplantıda, yapılan sunum eşliğinde Erdemir’in özelleşmesinden sonra değişen politikaları katılımcılarla paylaşıldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir’in aşama aşama futbol ve basketbol takımlarını kapattığını, sahasını, spor merkezini ve kültür merkezini de kullanım ücreti karşılığı kiraladığını anlattı. Erdemir özelleştikten sonra şirketin yeni kurulan yan şirketleri vasıtasıyla o güne kadar ilçeden pek çok kişinin gelir kapısı olan iş alanlarını da kendi şirketlerine yaptırmaya başladığını dile getiren Posbıyık, kentteki 800 civarındaki sac tüccarının ve acentelerin iflas ettiğini, nakliyecilerin ve esnafın kan ağladığını söyledi. Erdemir’in Ereğli’den işçi almadığını, tedariklerini de ilçeden yapmadığını ifade eden Posbıyık, Erdemir’in elektrik ve hava gazı tüketim vergisi ödemeyen tek şirket olduğunu da vurguladı. Posbıyık, şunları kaydetti: “Yazık değil mi? Bu millet zehri, kiri, külü çekecek, ekonomik yönden zayıflayacak; siz başka yerlerden amirler getirip yeni şirketlerle bu insanları yok edeceksiniz. Elektrik tüketim vergisi 40 seneden beri ödeniyor. Ama o parada dahi gözü var demek ki OYAK’ın bu parayı kesti. Ve Türkiye’de elektrik tüketimi ödemeyen tek fabrika Erdemir’dir. Eğer böyle giderse yönetim kurulu başkanına Ereğli Belediyesi’nin anahtarını vermeyi düşünüyorum. Maalesef Ereğli terk edilmiş vaziyette. Sadece kar edilen bir ünite olarak gözüküyor. Esas sıkıntı buradan başlamıştır. OYAK geldi ve İstanbul merkeze beyin takımını, parayı, vergiyi, ticareti her şeyi taşıdı. Çocuklarımız torunlarımız mahvoluyor. Ereğli hayatı yok olmaya gidiyor. Dilovası olmaya doğru gidiyor Ereğli hayatı.”
Toplantıya katılan demokratik kitle örgütleri başkanları da söz alarak Erdemir’in ilçeye etkileri konusunda görüşlerini dile getirdiler.

(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.133.159.224  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır