Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Karadeniz Ereğli’den Elazığ ve Malatya’daki afetzedelere yardım eli
Karadeniz Ereğli’den Elazığ ve Malatya’daki afetzedelere yardım eli
 
   



24 Ocak akşamı deprem felaketinin yaşandığı Elazığ ve Malatya’daki afetzedeler için Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı himayesinde bir yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında toplanan ve iki tıra yüklenen gıda malzemelerinin gönderilmesi amacıyla bir tören yapıldı. İlçedeki Bozhane Camisi önünde düzenlenen törende konuşan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, deprem felaketinin üzüntüsü içindeyken, dün akşam İdlib’deki saldırıda yaşamını yitiren askerlerimizin derin acısını yaşadıklarını, Zonguldak’ın şehit evladı Çaycuma ilçesi Karapınar beldesinden 23 yaşındaki Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz’ı beklediğini söyledi. Bektaş şöyle dedi: “Hepimiz hüzünlüyüz, sıkıntılıyız. Bir deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken maalesef dün akşam bir başka sorunla yüzleşmek durumunda kaldık. Büyük milletlerin önemli özellikleri, kederleri ve sevinçleri ortak duygularla, ortak dayanışma duygularıyla karşılamayı bilmelerinden meydana gelir. Bizim milletimiz, bu özelliğini tarih boyunca hep gösteregelmiştir. Neremize, hangi parçamıza bir sıkıntı isabet ederse etsin bütün millet olarak o acıyı paylaşmayı, yüklenmeyi ve o acının bertarafı için gerekli desteği vermeyi biliyoruz.”
Yaklaşık bir hafta önce Karadeniz Ereğli’den, Erdemir’de yetkili Türk Metal Sendikası’nın üyelerinin Elazığ Depremi afetzedeleri için hazırladıkları yardım malzemelerinin gönderildiğini anımsatan Vali Bektaş, bugün de biri Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yönetimi, diğeri ise Ereğli Belediyesi ve diğer kurumlarca hazırlanan iki tırın daha Elazığ ve Malatya’ya gönderildiğini ifade etti. Vali Bektaş, “Bugün gerçekten güzel bir çalışma oldu Ereğli’de. Üçüncü tırı da bugün gönderme imkânı bulduk. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ‘Yalnız değilsiniz’ diyoruz. ‘Yaralarınızı, acılarınızı paylaşıyoruz, gerekirse size güç vermeye katkı vermeye hazırız.’ diyoruz.” dedi.
Ereğli İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da törende yaptıkları konuşmalarda, İdlib saldırısında yaşamını yitiren askerlerimiz için rahmet, yaralanan askerlerimiz için de şifa temennilerini dile getirdiler. Çorumluoğlu ve Posbıyık, yardım kampanyasına destek veren Erdemir yönetimi, Ereğli Belediyesi, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlara da teşekkürlerini ilettiler. Törende şehitlerimiz için dua edilmesinin ardından, toplam 1160 koli gıda malzemesi taşıyan iki tır, Elazığ ve Malatya illerine bu malzemeleri ulaştırmak üzere yola çıktı.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.216.233.58  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır