Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Karadeniz Ereğli Belediyesi el dezenfektanı üretiyor
Karadeniz Ereğli Belediyesi el dezenfektanı üretiyor
 
   

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından, ilçenin Süleymanbeyler Köyü Mevkisi’nde kurulu İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kimya binasında, el dezenfektanı üretimine başlandı. Covid-19 salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında dezenfektan üretim ve dolum hattı oluşturan Ereğli Belediyesi, elli bin adet el dezenfektanı üretimi hedefini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen ve bir basın açıklaması yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir süre önce başladıkları maske üretiminin ardından, el dezenfektanı üretimine de geçtiklerini söyledi. Posbıyık, şöyle dedi: “Burada dolum tesisi oluşturduk. Bu dolum tesisinde hep beraber çalışmaya başladık. Hedefimiz ve amacımız şudur; Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak yöremizde yaşayan hemşerilerimize sahip çıkmak, belediyecilik koşullarını ön plana çıkarmak, halkın yalnız olmadığını göstermek bütün ekip arkadaşlarımızla en büyük hedefimizdir. Bunun için Cumhuriyet Halkevleri’nde maske üretimine başladık. Hızlı bir şekilde üretim yapıyoruz. Yine burada dolum tesislerini kurduk ve el dezenfektanı burada üretiyoruz.”
Yapılan uygulamanın Türkiye’de belediyeler arasında bir ilk olduğunu dile getiren ve dezenfektan üretiminin kimyagerler gözetiminde bilimsel esaslara göre yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, üretilen el dezenfektanlarının da ekleneceği bir hijyen kitinin bu hafta ilçede hane hane dağıtılmaya başlanacağını açıkladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli halkına evde kalmalarına yönelik yaptığı çağrıyı da yineledi. Posbıyık, şunları kaydetti: “Bir dezenfektan, dört tane maske, iki tane sabun ve içerisinde halkın korunması için olması gereken bilgileri içeren bir katalogla birlikte Cumartesi günü 31 mahalleye 31 ekiple dağıtıma başlayacağız. Biz Ereğli Belediyesi olarak koronayla mücadeleye ta başından itibaren devam ediyoruz. Ereğli halkını başarılı kılacağımıza inanıyoruz. Ereğli halkı Ereğli Belediyesine güvensin istiyoruz. Ama onlardan tek bir şey istiyoruz; lütfen evlerinden çıkmasınlar. Onların maskelerini, eldivenlerini, dezenfektanlarını, sabunlarını bütün dairelere tek tek dağıtıyoruz. Bunun Türkiye’de örneği yok.”
Yurttaşlara dağıtılacak hijyen kitinde belediyenin kendi üretimi olan el dezenfektanı ve maskenin yanı sıra eldiven, sabun ve Covid-19 salgını konusundaki bilgilendirme broşürü yer alacak.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.223.172.252  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır