Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Atık kâğıtlardan elde edilen gelirle 7 engelliye tekerlekli sandalye alındı
Atık kâğıtlardan elde edilen gelirle 7 engelliye tekerlekli sandalye alındı
 
   



Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü ve Interact Kulübü’nün ortak çalışması sonucu toplanan atık kâğıtlardan elde edilen gelirle alınan 7 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi 7 engellinin yüzünü güldürdü. Bağışlanan tekerlekli sandalyelerin teslimi dolayısıyla Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nde bir program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, salgın sebebiyle bir süredir bu tür etkinliklerin yapılamadığını dile getirdi ve iyilikte yarışmak gerektiğini vurguladı. Çorumluoğlu şöyle dedi: “Bugün de güzel bir desteğin icrasında beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hayır işlerinde yarışmamız gerekiyor. Burada 7 arkadaşımıza araç sunabilmek güzel bir duygu. Cenab-ı Allah herkese bu tür çalışmalarda bulunmak, parasını buralara harcamak nasip etsin. Paranın yanında bir emek de sarf edilmesi gerekiyor. İşte Rotary’de atık kağıt ve kapak toplayarak; hazırı harcamaktansa bu tür işlemlerle de ekonomiye kazandırmak, bu projenin değişik bir avantajı olarak gözüküyor. Ben, gerek Rotary’deki arkadaşlarımıza gerekse İnteract arkadaşlara da teşekkür ediyorum.”
Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2019-2020 Dönem Başkanı Aykut Ateş de, planladıkları “Engelsiz Dünya Çalıştayı”nı salgın dolayısıyla gerçekleştirme olanağı bulamadıklarını fakat atık kağıtların geri dönüşümüyle elde ettikleri fon sayesinde 7 engelliye tekerlekli sandalye sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ateş, “Özellikle engellilerle ilgili bir proje gerçekleştirmek bizim kulübümüz için çok değerli. Karadeniz Ereğli İnteract Kulübü üyelerinin topladığı yaklaşık 8 ton atık kağıt ile birlikte, bunların geri dönüşümünden yarattığımız fon ve değerli Rotaryan eşlerinin katkılarıyla birlikte 7 adet tekerlekli sandalyeyi engelli dostlarımızla buluşturmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Ben, sevginin bütün engelleri aşacağına inanıyorum. Ve toplumun her alanında engellilerle ilgili bütün imkanların seferberlik ilan edilme noktasında gerçekleştirilmesini düşünüyorum.” dedi.
Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ise bağışta bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Engellilik sorunu, devletimizin olanca gücü ve tüm imkanlarıyla destek ve seferber olmasına rağmen, sadece devlet ile çözülemeyecek kadar ağır bir meseledir. Bu sorun dünyada, belediyeler, STK’lar, üniversiteler, duyarlı vatandaşların iş birliği ile engellilerin daha rahat ve sosyal yaşamı engelli olmayan bireylerle paylaşabilecek şekilde engellilere bir yaşam hazırlanmaktadır. Ülkemizde de engelliler adına çok güzel gelişmeler oluyor. Bu anlamda çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Programın son bölümünde, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Aykut Ateş’e, dernek Başkanı İsmail Şentürk de İnteract Kulübü Dönem Başkanı Ayşe Zeynep Efe’ye teşekkür plaketlerini takdim ettiler. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun, engelliler ve aileleri ile sohbet ederek yakın ilgi gösterdiği program, 7 tekerlekli sandalyenin armağan edildiği engelli yurttaşlarımız ve aileleri ile toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.90.202.157  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır