Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İşman: Hukuksal boşluk, zorbaları cesaretlendiriyor
İşman: Hukuksal boşluk, zorbaları cesaretlendiriyor
 
   


İşyerinde uygulanan psikolojik şiddet anlamına gelen “mobbing” kavramı, 1-7 Şubat Mobbing ile Mücadele Haftası dolayısıyla tekrar gündemde. 1-7 Şubat Mobbing ile Mücadele Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı İlhan İşman, duygusal bir saldırı olan mobbingin çalışma yaşamını olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Mobbingin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından insan hakları ihlali ve fırsat eşitliğine yönelik tehdit olarak tanımladığını anımsatan İşman, ülkemizde ise mobbingle mücadele konusunda hukuksal bir boşluk olduğunu ifade etti. İşman, şunları kaydetti: “Kasıtlı ve sistematik olarak çalışanın aşağılanması, küçümsenmesi, dışlanması, kişiliğinin ve saygınlığının zedelenmesi, kötü muameleye tabi tutulması, yıldırılması ve benzeri davranışlarla ortaya çıkan psikolojik taciz yani mobbing, bir insan hakkı ihlalidir. Mobbing ile Mücadele Derneği, ülkemizin bu alanda kurulan ilk sivil toplum kuruluşu olarak 2010 yılında kuruldu. Mağdurlara hukuki ve psikolojik destek veren, mobbingle mücadele için yol gösteren derneğimiz, 2019 yılından başlayarak her yıl Şubat ayının ilk haftasını ülkemizin dört bir yanındaki temsilcilerimizle birlikte çeşitli etkinliklerle ‘Mobbing ile Mücadele Haftası’ olarak kutluyor. Amacımız, kamu ve özel sektör işyerlerinde gerçekleşen, çalışanların itibarını ve onurunu zedeleyen, verimliliği azaltan, çalışanların sağlığını kaybetmesine neden olan, çalışma hayatını olumsuz etkileyen mobbing ile mücadele etmektir. Türk hukuk sisteminde direkt olarak mobbingi tanımlayan, ceza ve yaptırımlarını ortaya koyan müstakil bir mobbing ile mücadele kanunu maalesef bulunmuyor. Bu durum, mobbing yapan zorbaları cesaretlendiriyor. Zorbalar, hak-hukuk, adalet ve hakkaniyet ilkelerini hiçe sayan davranışlarla, deneyimli, birikimli insan kaynağımız olan beşeri sermayemizi günden güne eritiyor, sosyal sermayemizi zayıflatıyor, verimliliği azaltarak ülkemizin ekonomik yönden gelişimini de engelliyorlar. Pandemi sürecini yaşadığımız bugünlerde Mobbing İle Mücadele Haftası’nda her ne kadar yeterince etkinlik yapamasak da, “Memur Mobbing Anketi” ve “Bankacılık Mobbing Anketi” sonuçlarını bu hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Bütün çalışanlara mobbingle mücadele konusunda yalnız olmadıklarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Mobbing İle Mücadele Haftanız kutlu olsun.”


 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.18.87  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..
10 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Ramazan Bayramı’nın ilk günü be..
10 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılar yapılan ilk mü..
10 Nisan 2024
Ramazan Bayramı nedeniyle Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından Öğretmenevi’nde bayramlaşma progr..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır