Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Ereğli’de bilim ve sanat merkezi açılışına katıldı
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Ereğli’de bilim ve sanat merkezi açılışına katıldı
 
   



Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde hayırsever Hayrettin Yavuz’un bağışlarıyla yaptırılan Şahinde-Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Selçuk, karayoluyla geldiği Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Vali Mustafa Tutulmaz, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Bakan Selçuk, ardından Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezi’nin açılışına katıldı. Açılışa Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri, Vali Mustafa Tutulmaz, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belde belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programında, İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması ilçe birincisi Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ceylin Çiftçi, İstiklal Marşı’nı işaret diliyle sundu.
Programda konuşan hayırsever iş adamı Hayrettin Yavuz, bölgeye kazandırılan bilim ve sanat merkezinin hayırlı olmasını diledi. Mesleki ve sosyal açıdan donanımlı nesiller yetiştirme görevinde, kendisine düşen payı yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yavuz, bilim ve sanat merkezinin uzun yıllar kente hizmet vermesini dilediğini söyledi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ise, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılını ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anarak başladığı konuşmasında, “Hayrettin Yavuz Ağabeyimiz böyle bir eseri Ereğlimize kazandırdı. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise, “Bilim ve teknolojinin her geçen gün büyük gelişmeler gösterdiği dünyada eğitim öncelik verilmesi gereken hassas konuların başında geliyor. Devletimizin hedef gösterdiği kalkınmanın en etkili aracı eğitimdir. MEB öncülüğünde ve yatırımlar için sağladığı büyük katkıyla çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış, vatanını milletini seven, ahlaklı bireyler yetiştirmek için gayretle çalışıyor. Bunu değişik projelerle destekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da şunları kaydetti: “Bugün bu açılışımızı çocuklarımız için yapıyoruz. Ülkemizin geleceği için yapıyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışı aslında böyle çıkardığımız değerlerin bilim ve sanat olduğunu göstermesi bakımından güzel de bir sembol taşıyor. Bu sembolü burada yükseltmenin yüceltmenin çocuklarımızın yüzünün gülümseyeceği bir mekânı tasarlamanın, yapmanın gururu, sevinci içindeyiz. Hepiniz biliyorsunuz salgın dönemi bizi yepyeni durumlarla karşı karşıya getirdi ve uzaktan eğitim bizim eğitim sistemimizin olduğu gibi tüm dünyanın eğitim sistemini de şekillendirmeye başladı. Bu dönüşüm ve değişim sürecinde bu engelleri nasıl avantaja dönüştürürüz, bütün meselemiz buydu ve bu mesele bize sahip çıkmak anlamında da Türkiye’nin resmi kurumlarının, özel sektörünün, sivil toplum kuruluşlarının tümünün birden elbirliğiyle bu şekilde bir eser ortaya koyma yarışına girmesi de bizi sevindiriyor. Son 10 gündür Türkiye’yi dolaşıyorum. Iğdır’da başladık. Çorum’da, Edirne’de, Sakarya’da birçok ilde ilçede bulunan fırsatım oldu. Son 10 gündür ve Türkiye´yi şehirlerimizi ilçelerimizi yerinde görüp öğretmenlerimizle sohbet edip öğrencilerimizle dertleşip bir şekilde neyi nasıl yapıyoruz, neredeyiz ne durumdayız daha iyi anlamanın yolculuğunu da gerçekleştiriyoruz ve bu yolculuğumuz bugün Zonguldak’ta devam ediyor. Bu yolculuğumuzla beraber de sizlerle buluşmanın keyfini yaşıyoruz. Bilim sanat merkezlerimiz biliyorsunuz çocuklarımızın çok yönlü gelişmesi için, onların bilimin ve sanatın değişik bileşenlerinde kendilerini yetiştirmeleri için özel bir ortam sağlıyor ve çocuklarımızın bilgisini, yeteneğini dikkate alan bir bakış açısı ile çalışıyoruz ve bunların her geçen gün sayısının ve imkanlarının artıyor olması bizi çok memnun ediyor.
Bilim sanat merkezlerine çok özel yatırımlar yapıyoruz. Bu sıralarda ve gelişimi için özel kadrolar ihdas ediyoruz ve bu şekilde imkânlarının daha gelişmesi için de yatırım harcamalarınızı artırıyoruz. Çünkü bizim bakanlığımızın politikaları arasında gerçekten çok önemli bir yer tutuyor bilim sanat merkezleri. Öğrencilerimizin şahsi potansiyellerini gerçekleştirmeleri için önemlidir ve önemli bir fırsat sunduğunu düşünüyoruz. Bu tür güzel yerlerde temiz ferah ve gelişmiş yerlerde çocuklarımızla öğretmenlerimizle buluşmaktan ayrı bir memnuniyet duyuyoruz ve çocuklarınızın gelişimini izleme gerçekten bizi sevindiriyor. Biliyorum ki sizler de bu tür binaların yükselmesinden büyük bir mutluluk duyuyorsunuz ve aslında burada yükselen bir medeniyet. Aslında burada yükselen bir gelecek, çocuklarımızın mutluluğu ve bu mutluluğun yükselmesinde hayırseverlerimizin çok önemli bir yeri var. Onların yaptığı biri bin görüyoruz. Çünkü ayrı bir kıymeti var. Ve bu iş birliği maddi ve manevi yönleriyle tarifsiz bir değer taşıyor. Burada gerçekten büyük bir fedakarlık örneği göstererek Sayın Hayrettin Yavuz’un bütün emeğini, birikimini bir şekilde burada ortaya koyarak; bu ülke için, memleketi için, bölgesi ve şehri için bir şey yapmanın kıvancını yaşaması ve bunu da eğitim üzerinde hayata geçirmesi bizi ayrıca sevindiriyor. Bugün sayın bakan yardımcımız Mahmut Özer ile beraber buraya geldik. Ayrı bir kıymet, ayrı bir değer veriyoruz buraya ve kendisinin bilim sanat merkezleri ile ilgili ekip arkadaşlarımızla beraber özel çalışmaları var. Bunları daha ileri götürmenin de peşindeyiz. Bugün açılışını yapacağımız kurumların çok çok daha fazlasını inşa etmek ve bütün Türkiye’de eğitimi yeşertmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya gayret ediyoruz. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıl dönümünde bugün burada bir başka manevi hazzı da yaşıyoruz. Bugün de burada bu özel günde burada özel bir sebepten dolayı bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de birlikte beraberce eğitim olan hizmetimize devam ettireceğiz. Ben katkılarından dolayı emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum sayın valimiz sayın milletvekillerimiz belediye başkanlarımız bütün ilgili arkadaşlarımız öğretmenlerimiz yöneticilerimiz emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu tür işlere gönül vermek bu tür işler için hizmette bulunmak aslında bir çocuğun yüzünü gülümsetmek anlamına geliyor. Bundan dolayı da çok önemsiyoruz. Ben emeği geçen herkese tekrar tekrar sonsuz teşekkür ediyorum.”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuşmasının ardından bilim ve sanat merkezini Kdz. Ereğli’ye kazandıran hayırsever iş adamı Hayrettin Yavuz’a bir teşekkür belgesi verdi. Daha sonra Bakan Selçuk, açılışa katılan Bakanlık yöneticileri, il ve ilçe protokolü üyeleriyle birlikte bilim ve sanat merkezinin açılış kurdelesini kesti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha sonra beraberindekilerle Şahinde-Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi’ni gezdi. Bakan Selçuk, Zonguldak programına devam etmek üzere daha sonra ilçeden ayrıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.118.9.146  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır