Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Haber-Sen: PTT emekçileri için acil önlemler gerekiyor
Haber-Sen: PTT emekçileri için acil önlemler gerekiyor
 
   



Kamu Emekçileri Sendikasına (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Merkez Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak sosyal yardımların üyelerine hiçbir güvenlik önlemi alınmadan dağıttırılmasının can güvenliklerini tehlikeye düşürdüğünü iddia etti. “Bizler PTT emekçileri olarak 1840 yılından bu yana her türlü iklim şartlarında, doğal afette, savaş ve salgın koşullarında ve OHAL dönemlerinde mesleğimizi büyük bir özveriyle icra ettik ve bugünden sonra da mesleğimizi onuruyla yerine getirmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle başlayan açıklama, “Çin’den tüm dünyaya yayılmaya başladığı ilk zamanlardan itibaren HABER-SEN olarak, işkolu olarak örgütlü olduğumuz PTT Genel Müdürlüğüne yazdığımız yazılarla, virüsün yayılma biçimi ve koşullarına dair bilim insanlarından alınan görüşleri de ekleyerek gerekli tedbir ve önlemlerin alınmasını istemiştik. Ancak gelinen süreçte kısmi tedbirlerin alındığını ancak bu tedbirlerin yeterli olmadığını görmekteyiz. PTT yönetimi tarafından gerek PTT emekçileri gerekse de halk sağlığı açısından meselenin ciddiyetinin anlaşılmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz” şeklindeki iddialarla devam etti.

GÜVENLİK SAĞLANMADAN DAĞITICILARA YÜKLÜ MİKTARDA PARA ZİMMETLENMESİ KABUL EDİLEMEZ
Daha önce defalarca pandemi döneminin olağanüstü bir durum olduğunu, önlemlerin de bu doğrultuda alınması gerektiğini söylemelerine rağmen, PTT yönetiminin, salgına yönelik istenmeyen durumların önüne geçmediği de iddia edilen açıklamada, “Salgının başından beri PTT önlerinde vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu, sosyal mesafenin olmadığı apaçık ortadadır. Zaruri ödemeler ve işlemler dışında işlem yapılmaması gerektiği yönündeki uyarılarımız ve taleplerimiz dikkate alınmamıştır. Dünyayı kasıp kavuran salgından en fazla etkilenen ülkeler arasında olmamızın temel nedeni alınmayan önlemlerdir. Buradan bütün yetkililere bir daha seslenmek istiyoruz: Acil önlemler alın yoksa bayram arifesinde daha fazla vaka sayısıyla karşı karşıya kalacağız. PTT emekçileri alınmayan tedbirlerden kaynaklı hastalanma riskini taşımanın yanı sıra PTT dağıtıcıları güvenlik tedbirleri alınmadan kapı kapı gezerek sosyal yardımları dağıtmaya zorlanmakta, bir kez daha can güvenlikleri tehlikeye atılmaktadır. Güvenlik sağlanmadan dağıtıcılara yüklü miktarda para zimmetlenmesi kabul edilecek bir durum değildir. Bir an önce ya güvenlik tedbirleri alınmalı ya da Başmüdürlükler tarafından güvenlik olmadan sosyal yardımların dağıtılması yönünde çıkarılan yazılar derhal geri çekilmelidir” denildi.

PTT EMEKÇİLERİ VE YURTTAŞLARI KORUYACAK BİR DİZİ ACİL ÖNLEMLERİN ALINMASI ZORUNLUDUR
Çocuk, işsizlik ve sosyal yardım ödemelerinin ödeme altyapısının hazırlanması ya da bütün bankaların bu ödemeleri yaparak, PTT merkezlerinde oluşan kalabalığın azaltılması gerektiği de dile getirilen açıklama, “Bu yöntemler kalabalıkların azalmasını sağlayacağı gibi virüsün bulaşma ve yayılımını engellemede de etkili olacaktır. Bu yoğunluğun azalması bir günde yüzlerce insanla temas halinde olan dağıtıcı ve gişe memurlarını rahatlatacaktır. Biz KESK/ HABER-SEN olarak Hükümete ve PTT Genel Müdürlüğüne sesleniyoruz: PTT emekçileri ve yurttaşları koruyacak bir dizi acil önlemin alınması zorunludur. PTT emekçilerine yönelik özellikle işyerleri günlük dezenfekte edilmeli, diğer gerekli koruyucu tedbirler alınmalı, PTT emekçilerine hiç zaman kaybetmeden aşı yapılmalıdır. Risk grubunda yer alan PTT emekçileri göreve çağrılmamalı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereği 10 yaş altı çocuğu olan ebeveynler idari izinli sayılmalıdır. Tüm yurttaşların fatura borçları(elektrik doğalgaz, su vb) ertelenmelidir” şeklinde ifadelerle devam etti.

ACİL VE ZARURİ OLMAYAN POSTA, KARGO GÖNDERİLERİ KABUL EDİLMEMELİDİR
Tüm PTT şubelerinin tamamen kapatılarak yalnızca merkezlerden işlem yapılması da önerilen açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi: “Merkezlerde yapılacak işlemlerde sosyal mesafenin korunması ve Sağlık Bakanlığının açıkladığı diğer kuralların uygulanmasında azami özenin gösterilmesi gerekmektedir. COVİD-19 virüsü dolayısıyla olağanüstü haller yaşadığımız bu günlerde internet üzerinden yapılan alışverişlere kısıtlama getirilmeli, acil ve zaruri olmayan posta, kargo gönderileri, virüs salgını kontrol altına alınana kadar kabul edilmemelidir. Gişede olduğu gibi dağıtımda da dönüşümlü çalışmaya derhal geçilmesi, Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak tebligatların gönderilmesinin geçici bir süre ertelenmesi, PTT emekçilerinin ve tüm halkımızın sağlığı açısından önemlidir. Buradan halkımıza sesleniyoruz, CORONA virüsüyle mücadele ettiğimiz şu günlerde acil ve zaruri olmayan ihtiyaçları için online alışveriş sitelerinden belirli bir süre alışveriş yapmayı ertelemelerini istiyoruz. PTT emekçisinin sağlığını hiçe sayan, tüm risklere karşı alınacak önlemlerde yetersiz kalan PTT Yönetiminin bu uygulamaları son bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.225.24.249  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır