Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi 6. kez sanatseverlerle buluşuyor
Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi 6. kez sanatseverlerle buluşuyor
 
   


‘Sürdürülebilirlik’ temalı yarışmada 1’inciliği Ozan Dursun kazanırken, Gülfidan Soyuğur 2’nciliğin, Ömer Kasımoğlu ise 3’üncülüğün sahibi oldu. 6. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi, 2-8 Eylül tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek. OYAK’ın Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir, daha güvenli, konforlu, kaliteli bir yaşamın inşasında ve sürdürülmesinde vazgeçilmez bir rol oynayan çeliği 6’ncı kez sanatla buluşturuyor. Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda finale kalan 35 eser Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış ve ödül töreni ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yarışmada 35 eser sergilenirken 24 eser ödüle değer bulundu
Bu yıl üniversitelerin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören 9 farklı üniversiteden 73 yarışmacı, 97 eserle yarışmaya başvurdu. 6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda 51 eser ilk aşamayı geçerken, final değerlendirmesinde 24 eser ödüle, 11 eser de yarışmanın Seçici Kurulu tarafından sergilenmeye değer bulundu. "Sürdürülebilirlik" temalı yarışmada, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Ozan Dursun, "Exc" eseriyle birincilik ödülünün sahibi oldu. Yarışmanın 2’ncisi “İleri” eseriyle Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Gülfidan Soyuğur olurken, üçüncülüğü ise “Rigor Mortis” eseriyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden Ömer Kasımoğlu kazandı.
Yarışmada ayrıca Aybike Keskin, Büşra Kara, Emrullah Örünklü, Büşra Kölmük, Muzaffer Tuncer mansiyon ödülü; Berke Uysal, İpek Yücesoy, Nisa Karaca, Özcan Karabulut, Sevdiye Cerrahoğlu, Okan Ünal, Bahar Posta, Burcu Özçelik "Jüri Özel Ödülü”; Saltık Doğa Özsar, Pelin Bulu Yılmaz, Sıtkı Eryılmaz, Cemil Olgun Can, Ergün Arslan, Elifnur Aydın, Eda Altınsoy, Ufuk Aydın ise "Erdemir Özel Ödülü" aldı. Erdemir´in sanat eğitimine destek olmak, heykel alanında genç yetenekleri teşvik etmek ve onları desteklemek amacıyla düzenlediği yarışmanın birincisine 15 bin, ikincisine 10 bin, üçüncüsüne 7 bin 500 lira verilirken, mansiyon ödülü sahiplerine 4´er bin, "Jüri Özel Ödülü" ve "Erdemir Özel Ödülü" sahiplerine ise 3´er bin lira takdim edildi.

Yarışma sergisi 8 Eylül’e kadar ücretsiz ziyarete açık
Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle geçtiğimiz yıllarda iki yılda bir düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın, öğrencilerin yoğun ilgi ve isteği üzerine bu yıldan itibaren her yıl gerçekleştirilmesi planlanıyor. MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi´nde Tek Kubbe Salonu’ndaki sergi, 8 Eylül’e kadar ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.226.254.255  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır