Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Meslek Hizmet Ödülü Metalürji Yüksek Mühendisi Günnur Dikeç'e verildi
Meslek Hizmet Ödülü Metalürji Yüksek Mühendisi Günnur Dikeç'e verildi
 
   


Meslek hayatı boyunca başarılı çalışmalar yapan, mesleğinde yüksek ahlaki değerlere önem veren ve bu değerlerin yaygınlaşması için teşviklerde bulunan isimleri onurlandırmak adına verilen Rotary Meslek Hizmet Ödülü bu sene uzun yıllar denizcilik sektöründeki çalışmalarından dolayı Yüksek Mühendisi Günnur Dikeç´e verildi. Cumartesi akşamı gerçekleşen iftar programında Dönem Başkanı Fulya Dinçer, yakın zamanda gerçekleştirdikleri proje ve etkinlikler hakkında bilgiler verirken, ardından ödül törenine geçildi. Günnur Dikeç´in özgeçmişini, öneren üye Geçmiş Dönem Başkanı Hasan Baycık okudu ve ardından sahneye davet etti.
Dikeç´e ödülünü, aynı zamanda geçmişte öğrencisi olan Geçmiş Dönem Başkanı Muhittin Dikmen takdim etti ve geçmişten anılarını paylaşarak bu ödülü takdim ederken ne kadar onur duyduğundan bahsetti. Dikeç ise, "Bu gece burada, aranızda olduğum için çok mutluyum. Beni bu ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca çalıştım ve çalıştığınız zaman karşılığını her zaman alırsınız. Tekrar teşekkürler." şeklinde konuştu. Dikeç´in eşi rahmetli Prof. Dr. Feridun Dikeç Kandillili olup uzun yıllar üniversitelerde dersler vermiştir. Törene, Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü üye ve eşleri ile Prof. Dr. Ataç Soysal ve eşi, Yaşar İzmirli, Prof. Dr. Haşim Hüsrevşahi ve eşi Prof. Dr. Selda Polat Hüsrevşahi, Semih Özkök ve eşi, Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Nilay Serter ile çok sayıda misafir katıldı.

Günnur Dikeç Hakkında
Günnur Dikeç 30 Ekim 1942’de Denizli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de tamamladı. 1960 yılında Denizli lisesini bitirip, aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi’ne girdi. 1965 yılında Metalürji Yüksek Mühendisi unvanıyla mezun oldu. Mezun olduktan hemen sonra, Denizcilik Bankası Haliç Tersanesinde yeni kurulmakta olan merkezi dökümhane ve laboratuvarlarının kuruluşu ve üretiminden sorumlu mühendis olarak işe başladı. Kurulumun sonrası Haliç Tersanesinde ilk defa çelik döküm, duplex metotla filoda bulunan çeşitli gemi dizel motorlarının yedek parça üretimlerinde yer aldı. Aynı zamanda Pendik Tersanesinde üretilen Pendik Sulzer dizel makinalarının blok ve döküm parçalarının dökümü, demirden gayri metallerden tüm denizcilik filosunun pervane, muhtelif yedek parça ve gemi donanım parçalarının Loyd kontrolünde, üretiminde Haliç Tersanesinde aralıksız 28 yıl hizmet verdi. 1970 yılından itibaren Gemi Yapı Teknik Lisesi ve Teknisyen Okulu, Deniz Kuvvetleri ve Denizcilik Yüksek Okulu, İTÜ Denizcilik Fakültesi, İTÜ Gemi inşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, İstanbul Üniversitesi, TÜDEV ve İMO kurslarında öğretim görevlisi olarak aralıksız görev yaptı. Malzeme Bilgisi, İmal Usulleri ve değişik kurs programlarının derslerini verdi. İngiltere, İsviçre, Polonya ve Almanya’da gemi dizel motorlarının üretimi ve dökümhane eğitimleri içinde bulundu. 1986 yılından itibaren elektronik sanayinin temel girdileri olan lehim ve flux üretiminde teknik danışmanlık görevini üstlendi. 2001-2008 yılları arasında kendi şirketini kurarak elektronik lehimleme fluxlarını üretti. Tümüyle kendi buluşu olan su bazlı flux halen çeşitli sanayi kuruluşlarında kullanılıyor. Alkol bazlı fluxlarda da yaptığı geliştirmelerle elektronik sanayine katkıda bulundu. Döküm ve kaynak teknolojileri ile ilgili sanayi kuruluşlarında teknik danışmanlıklar yaptı. Malzeme bilgisi ve usulleri kitabı 2005 ve 2013 yıllarında 2 defa, ikinci kitabı Döküm Teknolojisi 2018-2019 ve 2022 yılında 3 defa basıldı. Sınıf arkadaşı da olan Sevgili Eşi Prof. Dr. Feridun Dikeç’i 2000 yılında kaybetti. Demir ve Tunç adında iki oğlu, beş torunu vardır.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.160.243.44  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır