Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  ERMED, Sezer’in basınla ilgili ifadelerine tepki gösterdi
ERMED, Sezer’in basınla ilgili ifadelerine tepki gösterdi
 
   



       Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu adına Başkan Doğan Gönüllü’nün yaptığı açıklamanın tam metni şöyle: “Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi olarak, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala, siyasi arenanın gün geçtikçe daha da ısındığını izlerken, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı görevi için yarışan adaylar arasında da söylemlerin giderek sertleştiğini takip ediyoruz.
       Bu siyasi etkinliklerdeki konuşmalardan birinde, AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Sayın İbrahim Sezer’in yerel basına yönelik sarf ettiği sözlerine, şaşkınlık ve üzüntü ile tanıklık ettik. Sayın Sezer bu konuşmasında, “bazı adayların parayı basıp AK Parti, AK Parti Milletvekili Sayın Saffet Bozkurt ve kendisi ile ilgili asılsız haberler yaptırdıklarını”, “asılsız haberler ürettirdiklerini”, “parayı basıp haber yaptırdıklarını” iddia etmiştir. Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi olarak, Sayın Sezer’in yerel basına yönelik söz konusu ifadelerini kabul etmiyoruz.
       Özellikle seçim dönemleri gibi özel zaman dilimlerinde, diğer zamanlara kıyasla çok daha uzun süreler, çok daha zor şartlar altında ve her zamanki sorumluluk bilinçlerini daha da önde tutarak görevlerini sürdüren gazetecilerin, mesleki saygınlıklarını, çabalarını ve emeklerini lekelemeye, değil Sayın Sezer, hiçbir siyasinin gücü yetmez.
       Bilinmeli ki, “Gazetecilik bir temas ve mesafe mesleğidir.” Gazetecilerin siyasilerle kurduğu ilişkilerinde doğru mesafeyi oluşturmak, gazetecilerin olduğu kadar siyasilerin de görevidir. Siyasetle uğraşan kişilerin kendilerine yönelik sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere de katlanması gerektiği gerçeğini de bir kez daha Sayın Sezer’e hatırlatmak isteriz.
       Yayın organlarında hangi habere ne ölçüde yer verileceğine ancak o yayın organının editöryal kurulu/yöneticisi karar verir. Seçim öncesi süreçte her adaya eşit mesafede durmaya çaba gösteren, tüm adaylara sayfalarını açarak kamuyu bilgilendirme görevlerini yerine getiren gazetecileri zan altında bırakmaya çalışmak, protokol konuşmalarında “güzide basın mensupları” diye selamladıkları basın emekçilerini hınç dolu bir biçimde eleştirmenin, hiçbir siyasiye yakışmadığının altını bir kez daha çiziyoruz. Gazeteciler hiçbir siyasinin propaganda aygıtı değildir.
       Özetle, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyeleri adına, Yönetim Kurulu olarak, Sayın Sezer’in maksadını ve haddini aşan söz konusu ifadelerini doğru bulmadığımızı ifade ediyor, kınıyor ve basın emekçilerinden özür dilemeye davet ediyoruz.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.129.70.157  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır