Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık “Zaferimiz kutlu olsun” dedi, seçim zaferini Çakır’a ithaf etti
Posbıyık “Zaferimiz kutlu olsun” dedi, seçim zaferini Çakır’a ithaf etti
 
   



Posbıyık, bugün gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde bir kez daha Ereğli Belediye Başkanlığına seçilmesinin kesinleşmesinin ardından, Belediye binasından halka hitaben ‘Balkon Konuşması’ gerçekleştirdi. Bugün sabah saatlerinde görev yaptığı okulda geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Çakır için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Eşi Neriman Posbıyık, çocukları Tuba ve Tuğberk Posbıyık ile birlikte belediye avlusunda oluşan kalabalığa selamlayan Posbıyık konuşmasına, “Canlarım benim, aşklarım, aşkım Ereğli” diyerek başladı. Posbıyık, kutlamaları daha görkemli yapmayı planladıklarını ancak Çakır’ın vefatı nedeniyle vazgeçtiklerini söyledi. Hüseyin Çakır’ı “demokrasi şehidi” olarak nitelendiren Posbıyık, “Yarın (1 Nisan) saat 11:00’de bu alanda kendisini son yolculuğa uğurlayacağız. Bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN KIDEMLİ BELEDİYE BAŞKANIYIM”
Halkın kendisini uzun zamandan beri belediye başkanı seçtiğini hatırlatan Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Size minnettarım. Hatta şu anda (eski) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı hocamız Yılmaz Büyükerşen yarıştan çekildiği için Türkiye’nin en kıdemli belediye başkanı olduğumu söylüyor ve sizlere şükranlarımı sunuyorum. Tabii ben hep halktan yana oldum. Eğer halktan yana olmasaydım, beni 30 sene belediye başkanı yapmazdınız. Beni zaman zaman siyasette engellediler, çelme taktılar. Beni belediye başkanı yapmak istemediler. Hatta bu dönem kendi partimde de bunu yaptılar. Ama yine sizlerin verdiği oylarla Türkiye’de en yüksek anket noktalara çıkardığım için sizlerin sayesinde geç de olsa belediye başkan adayı oldum. Sizlere seçimden önce yaptığım mitinglerde hep şunu söyledim. Önümüzde kaotik bir durum var dedim, Ereğli sıkıntılı bir ortama doğru gidiyor, Türkiye’de ekonomi bitmiş vaziyette. 31 Mart’tan sonra belki daha da kötü olacak dedim. Ereğli’de kötü senaryolar hazırlanıyor dedim. Aman dikkatli olun. Ereğli maceraya girmesin istikrarını kaybetmesin dedim. Allah razı olsun halkımdan beni dinlediler ve Ereğli’nin sıkıntılı ortama girmesine bugün yapılan seçimlerle son verdiler. Allah’ın izniyle yolumuz açık, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ereğli’nin de önünü, benim de önümü açtınız. Göreceksiniz önümüzdeki günlerde hızla çalışmaya başlayacağız. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu da çok hızlı bir şekilde gidiyor. Onunla birlikte yaptığımız iş birliği ile Ankara’da Mansur (Yavaş) Bey ile yaptığımız işbirliği ile Ereğli’ye uçuracağız inşallah. Ereğli halkı büyük Atatürk’e inanan, Cumhuriyetçi demokrat laik olduğunu bir kez daha gösterdi. Bana sonuna kadar ekibime sonuna kadar güvenebilirsiniz. Bunları bir kez daha sizlere ispatlayacağız inşallah. Gençler, ben daima gençlerimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceklerinin istikballerinin iyi olması için bugüne kadar kimseden çekinmedim, her türlü mücadeleyi verdim. Aynı Halil Posbıyık’ı göreceksiniz. Bu Ereğli halkına hor bakanlar için aynı mücadeleyi yapmazsam namerdim. Hepiniz sağ olun, var olun hepinize şükranlarımı sunuyorum, zaferimiz kutlu olsun diyorum.”
Posbıyık’ın konuşması zaman zaman alkış ve tezahüratlarla kesilen alanda, sık sık Cumhuriyetin 100. yılı anısına bestelenen “Parla” isimli marş çalındı. Diğer yandan, haber yayına hazırlandığı saatlerde, ilçe merkezinde araç konvoyları ile kutlamalar devam ediyordu.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.135.183.187  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır