Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Oyuncak Müzesi Haziran ayı Atölye Programı açıklandı
Oyuncak Müzesi Haziran ayı Atölye Programı açıklandı
 
   



Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi Koordinatörü Melih Tanrıkulu, Haziran ayı içerisinde Cumartesi günleri atölye çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı. Oyuncak Müzesi atölye çalışmalarına katılmak isteyen veliler 0372 310 01 44 numaralı telefondan ön kayıt yaptırabilirler.
Program şu şekilde:
1. 1 Haziran Cumartesi Bireysel Farklılıklar Atölyesi (Oyuncağımı Tasarlıyorum) 5-6 Yaş Grubuna Yönelik Saat: 14:00 – 15:00 Psikolojik Danışman Safiye Gül
Bireysel farklılıklar, bizleri farklı kılan nispeten sabit ve değişmez özelliklerdir. Bu atölyemiz ile hedeflenen katılımcıların, sahip oldukları ve olmadıkları kişilik özelliklerini yeniden gözden geçirme ve uyumlama yeteneklerinin geliştirilmesi, başarılı olmak için yeni bakış açıları edinilmesi amaçlanmaktadır. Oyuncak tasarımı yapılacak olan atölyeye katılanların kendilerini fark etmeleri hedeflenmektedir.
2. 3 Haziran Pazartesi Duygu Düzenleme Atölyesi (Duygularımı Tanıyorum Ve Doğru Kullanıyorum) -Yetişkinlere Yönelik- Saat: 19:00 – 20:30 Psikolojik Danışman Safiye Gül Bu atölye ile duyguların tanıtılması, analiz edilmesi, kontrol edilmesi ve ifade edilmesine dair beceriler kazandırılması hedeflenmektedir. Oluşan olumlu ya da olumsuz duygulara karşı uygun davranış geliştirme; örneğin katılımcıların kendilerini üzgün, endişeli vb. gibi zor duyguları hissettiklerinde, bu duygularla nasıl baş edebileceklerini ve ne yapmaları gerektiği aktarılacaktır.
3. 8 Haziran Cumartesi Oyuncak Müzesi Şarkısını Öğreniyoruz Doğanın Sesi Orkestrası (Müzik Atölyesi) Yaş Grubu: Ebeveyn-Çocuk ( Hedef Kitle: 1. Sınıflar)
Saat: 12:30 – 13:30 Müzik Öğretmeni: Gonca Özcan- Kaletepe
Müzik; duygusal zekâ, kişisel gelişim, hayal gücü, odaklanma, el becerisi, nefes kontrolü, terapi gibi konularda öğrencilerin gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Oyuncak Müzesi şarkısı ilk defa yapılacak olup, bu atölye ile çocuklara Kaletepe’de öğretmenimiz eşliğinde müzik yapma imkanı sunulacaktır.
4. 9 Haziran Pazar Kayalıdere Volkanikleri Ve Yürüyüş Parkuru (Jeoloji Atölyesi) Yetişkinler Ve Genç Grubu (+15) Saat: 10:00- 14:00 Prof.Dr. Yeşim Büyükmeriç Jeoloji Mühendisi Bu atölyemizde yetişkinler ve gençler, yaşadığımız coğrafyanın jeolojik zenginliğinin kanıtları olan Kayalıdere Volkanikleri jeolojik miraslarını yakından görüp, gözlemleme şansı bulacaktır. Bu minvalde yapılacak doğa yürüyüşü kapsamında bu mirasların hangi döneme ait oldukları, nasıl oluştukları vb. konularda bilgi edineceklerdir.
5. 22 Haziran Cumartesi Kahve Kokulu Sanat Atölyesi 6-7 Yaş Grubuna Yönelik Saat: 11.30-12.00 Okul Öncesi Öğretmeni: Betül Yücel Bu atölye ile çocukların, kimyasal boyalar dışında da organik malzemelerle resim yapabileceklerini göstermek hedeflenmektedir. Bu atölyede, çocukların yaratıcılığını ortaya koyarak birbirinden güzel eserleri sadece kahve ve su ile oluşturmaları hedeflenmektedir.
6. 22 Haziran Cumartesi Hareket Eğitimi Atölyesi 4-6 Yaş Grubuna Yönelik
Saat: 13.30-14.20 Beden Eğitimi Öğretmeni: Özge Demirel/ Çağla Sever Bu atölye ile çocukların denge yeteneğini, yön kavramlarını, esneklik becerilerini ve koordinasyonunu geliştirmek, hızlarını yükseltmek, eğlenerek öğrenmelerini sağlamaları amaçlanmaktadır.
7. 22 Haziran Cumartesi Tohum Bankasına Yolculuk Atölyesi- 6-10 Yaş Grubuna Yönelik Saat: 13.30-15.00 Kdz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Park Bahçeler Birimi – Subaşı Bu atölyede çocuklar Ata Tohumu, Tohum bankası nedir öğrenecek ve çiçek nasıl dikilir, nasıl yetiştirilir bu konularda deneyim kazanacaklardır.
8. 29 Haziran Cumartesi Glutensiz Beslenme Farkındalığı Atölyesi Yaş Grubu:8-13 Yaş Saat:11.30-12.30 Zbeü Dr.Öğr. Üyesi Afitap Bulut Bu atölye ile glüten nedir, glüten alerjisi nedir, çölyak hastalığı nedir bu konularda genel bilgiler verilecek olup, glütensiz beslenmenin bir tercih değil zorunluluk olduğu, neden giderek yaygınlaştığı ve nasıl olması gerektiği hususunda bilgiler aktarılacaktır.
9. 29 Haziran Cumartesi Suyun Yolculuğunda Ozon Tesislerinin Önemi Adlı Farkındalık Atölyesi Yaş Grubu: Ebeveyn-Çocuk Saat:13.30-15.00 Kdz Ereğli Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Bu atölye ile katılımcılar, ozon nedir, içme suyunun evlere ulaştırılması suyun önemi gibi hususları aşamalı bir şekilde Kdz Ereğli Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesislerini gezerek öğreneceklerdir. Bu atölye ile dünyada giderek önemi artan temiz suya ulaşımın yolculuğu hatırlatılarak, küresel ısınma yaşanan dünyada suyun bir damlasının hayatiliğine farkındalık kazandırılması amaçlanmaktadır.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.12.120.178  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Haziran 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Kurban Bayramı’nın ilk günü bel..
16 Haziran 2024
..
16 Haziran 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Şehir Mezarlığı mevlit programı yoğun katılımla..
14 Haziran 2024
Batı Karadeniz bölgesinin mavi bayraklı tek plajları olan Kdz. Ereğli Belediyesi Sevgi ve Barış Plaj..
05 Haziran 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde arkadaşları ile denize serinlemek için giren üniversite öğrencisi Rece..
05 Haziran 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi yaz sezonu öncesi 19 Kasım felaketinde büyük zarar gören sahil ve plajlarda d..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır