Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Ulupınar ‘Genelgeyi tasvip etmemiştim’ dedi
Ulupınar ‘Genelgeyi tasvip etmemiştim’ dedi
 
   

      AK Partili Özcan Ulupınar yaptığı açıklamada, ücretleri üzerinde haciz bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçilerinin, söz konusu hacizlerini bir yıl içerisinde kaldırmaları, kaldırmamaları halinde iş akitlerinin feshedileceğine yönelik genelgenin yürürlükten kaldırıldığını belirtti.
      Ulupınar şunları kaydetti: “Türkiye Taşkömürü Kurumunda çalışan işçilerimizi biran önce borç ilişkilerini düzene sokarak borçlarından kurtulmaları, böylece ailevi geçim sıkıntılarının aşılması ve buna bağlı olarak mesailerindeki konsantrasyonlarının olumlu yönde etkilenerek is verimine de katkıda bulunmaları ve kazaların önlenebilmesi amacıyla işçilerin borçlarını düzene koymaları istenmiştir. Borçlarını düzene koyamayan icralık işçilerimizin belli bir süre sonra işten çıkarılacakları belirtilmişti. TBMM Genel Kurulunda 15 Ocak tarihinde yaptığım gündem dışı konuşmada 7 Ocak Pazartesi günü Kozlu Müessesesi’nde meydana gelen kaza ile ilgili söz aldım. Kazadan hemen sonra TTK Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bu genelgenin kabul edilebilir olmadığını tasvip etmediğimi konuşmamda belirttim. Konu ile ilgili yetkililerle görüşerek bu genelgenin kaldırılmasını ve ya yeniden düzenlenmesini istedim. Konuyu yetkililer tekrar gözden geçirdiler ve genelge kaldırıldı. İşçilerimizin zor durumdan kurtarılmaları ve motivasyonlarının artırılması için eğitim programları düzenlenmesi gerektiği yeni yayınlanan genelgede belirtildi. Çalışanlarımızın aile birliği, iş sağlığı ve iş güvenliği ile iş barışının devam etmesi açısından eğitim çok önemlidir. İşçilerimize belli aralıklarla yaptıkları işle ilgili eğitim verilir bilinçlendirilirlerse kaza oranlarında da azalma olacaktır.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.138.69.45  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır