Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  AK Parti Ereğli’de Yerel Seçim startını verdi
AK Parti Ereğli’de Yerel Seçim startını verdi
 
   

     Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve beraberlerindeki Alaplı AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu’na tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyarette, bazı AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri ve AK Partili Ereğli Belediye Meclisi üyeleri de hazır bulundu.
     AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ziyaretteki konuşmasında, Alaplı ve Ereğli’nin, bölge sorunlarının ortak olduğunu belirtti. Alaplı’daki yönetici ve partililerle, Ereğli Teşkilatlarının Yönetim Kurulu toplantısının olduğu bir günde bir araya gelmek istediklerini dile getiren Çakır, konuklarına ziyaretten ötürü teşekkür etti. İlçedeki kamu yatırımları konusunda bilgi veren Çakır, “Merkezi yönetimle yerel yönetimin uyum içerisinde çalıştığı zaman, aynı fotoğrafa aynı gözle baktığı zaman nelerin başarılabileceği ortadadır. Süratli bir şekilde, Ereğli Belediyesi’ni almaya yönelik çalışmalarımızı artırıyoruz. Bununla ilgili, seçim karargah merkezimizi kurduk. Seçim işleri başkanımızı görevlendirdik. Artık bizim için Ereğli’de Yerel Seçim süreci başlamıştır. 10-15 gün içerisinde, yeni teşkilat binamıza da taşınacağız.” diye konuştu.

     ÇATUROĞLU: BİRLİKTE HAREKET EDERSEK SORUNLAR ÇÖZÜLÜR
     AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, kısa süre önce göreve başlayan Çakır ve ekibine başarı dileğinde bulunurken, “Bölgemizin ağır sorunlarının üstesinden gelebilecek bir ekibi de kurduğu için ayrıca tebrik ediyorum.” dedi. Alaplı’nın Ereğli’den ayrılarak ilçe olduğunu anımsatan Çaturoğlu, bununla birlikte Alaplı’nın Ereğli ile olan ekonomik, sosyal ve kültürel bağlarının hiçbir zaman kopmadığını söyledi. Çaturoğlu, şöyle dedi: “Bölgemizdeki sorunların çözümünün, yine Alaplı ve Ereğli birlikteliğinden geçtiğine inanıyoruz. Birbirine bu kadar yakın, iç içe geçmiş ve sorunları da ortak olan bu iki ilçenin, bu sorunları da ancak bir araya gelerek çözebileceğinin bilincindeyiz. O nedenle çözümü çok ötelerde aramaya gerek yok. Bu bölgenin sorunlarının çözümü, Ereğli ve Alaplı’nın birlikte hareket etmesinden geçiyor. Bunun için de elimizden geleni yapacağız.”

     ÇİMENOĞLU: YENİ YÖNETİMİN TARİH YAZACAĞINA İNANIYORUM
     Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, AK Parti’nin Ereğli’de görev alan yeni başkan ve yönetimini tebrik ettiklerini belirtti. Çimenoğlu, şu görüşlere yer verdi: “Sayın Çakır ve yönetimi, gerçekten çok zor ve çok önemli bir dönemde görevi teslim aldılar. Sorumluluk yüklendiler. Türkiye’nin önündeki iki-üç yıl çok önemlidir. Ülkenin geleceğinin çizileceği, gelecek politikaların etkileneceği çok önemli iki-üç yıllık bir sürece giriyoruz. 2014’ün Mart ayında Yerel Seçimler yapılacak. Hemen ardından Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Peşinden de, bir yıl bile geçmeden tekrar bir milletvekilliği seçimi, Genel Seçimler yapılacak.”
     Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ayrı bir önem taşıdığına işaret eden Çimenoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olması ve seçilmesi ile yeni Anayasa yapılması konularının, Türkiye’nin siyasi tarihi ve ülkenin geleceği bakımından mihenk noktaları olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar olan döneme çok çalışarak hazırlıklı girmek zorunda olduklarını ifade eden Çimenoğlu, “Bu anlamda da önümüzde Yerel Seçimler var. Burada, Sayın Çakır ve yönetimine çok önemli ve tarihi bir görev düşüyor. Ereğli’de AK Parti’nin artık yerel iktidara da gelmesi gerektiğine inanıyoruz. İlçenin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
     Alaplı’daki kamu yatırımlarından söz ederek, genel iktidarla yerel iktidarın birlikte olmasının avantajlarına işaret eden Çimenoğlu, “Ereğli’nin de bu örneklere, bu çalışmalara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ve bunu da Ereğli’deki Sayın Çakır yönetimindeki AK Parti Teşkilatı’nın başaracağına inanıyorum. Sizlerin Ereğli’de tarih yazacağına inanıyorum. Ondan sonrasının da Ereğli için çok daha güzel olacağına ve ilçenin sorunlarının kendiliğinden çözüleceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.138.174.95  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır