Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  “Sorunların birikmesi bizim eserimiz mi?”
“Sorunların birikmesi bizim eserimiz mi?”
 
   

     Düzceliler Derneği Başkanı Maksut Ay, Yönetim Kurulu üyeleri Numan Ömür, Nurdoğan Taymaz, Dernek Onursal Başkanı ve CHP’li Ereğli Belediye Meclis Üyesi Necat Bakan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ı ziyaret etti. Dernek Onursal Başkanı ve CHP’li Ereğli Belediye Meclis Üyesi Necat Bakan, 1999 yılında Ereğli’de kurulan Düzceliler Derneği olarak yöre dernekleriyle iyi ilişkiler içerisinde, Ereğli’ye bir şeyler kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti. Düzceliler Derneği Başkanı Maksut Ay ise, “Bir sivil toplum kuruluşu olarak Ereğli’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dernek olarak tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. İktidar partisinin bir temsilcisi olarak sizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için geldik. Çalışmalarınızı basından takip ediyoruz. Genç, hızlı, dinamik bir ekip kurmuşsunuz, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

     “BİLMİYOR DESELER DE, SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır da, dernekçilik altyapısı olan birisi olarak Ereğli’nin gelişmesi, büyümesi için çalıştıklarını söyledi. Ereğli’de yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Çakır, şöyle dedi: “Aynı fotoğrafa farklı gözlerle bakabilmek önemlidir. Ereğli’nin gelişmesi büyümesi için bu farklı gözlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bütün derneklerle beraber Ereğli merkezli her şeyde varız. Parti olarak Ereğli için ayrı-gayrı düşüncemiz yok. Biz 3 aylık bir yönetimiz. Başkaları ‘konuları bilmiyor’ deseler de biz Ereğli’nin meselelerini sorunlarını çok iyi biliyoruz. 20 yıllık birikmiş sorunlarımız var. Hükümet olarak kamu anlamında Ereğli’nin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ciddi bir eğitim sorunumuz vardı, bunun için şimdi Ereğlimize 9 tane okul kazandırıyoruz. Yılların sorunu olan Devrek Yol Ayrımı köprülü kavşak sorunu. Şimdi biz bunu yapıyoruz, çalışmalar başladı. Ereğli’nin uzun yıllar sağlık alanında sorununu karşılayacak olan hatta bölgeden de talep görecek büyük bir hastane yapıyoruz. Fen Lisesini sayın büyüğümüz Hacı İzmirlioğlu Ağabeyimizin katkısıyla başlattık ve yapıyoruz. Allah sayılarını artırsın. Adliye sarayının çalışmasına başladık. Karşısına bir vergi dairesi hizmet binası yapıyoruz. Gençlik Merkezi için yer arıyoruz, ödeneğini Spor Bakanlığımız bu yıl için 500 bin TL bütçeye koydu, bu ilk başlangıç bütçesi. Biz şuan 20 dönüm yer bulursak oraya 20 trilyon yatırım yapacak pozisyondayız. Kepez Yolu’nda yaya ve öğrenci geçişlerinde sıkıntı vardı, 3 tane üst geçit yapıyoruz. Bundan sonra Ereğli’de istihdamı artırıcı projeler üzerinde çalışıyoruz. 1-2 ay içinde bu projelerimiz olgunlaştıktan sonra kamuoyuna sunacağız. Biz iş dünyasından geliyoruz, Ereğli’de bu işin çilesini de derdini de çok iyi biz biliriz.”

     “DERDİMİZ, EREĞLİ’Yİ YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK”
     Çakır, önümüzdeki aylarda tersanelerde 500-600 kişinin işe başlayacağını da belirterek, “Tersaneler konusunda dünya öngörüleri 2015 yılından sonra umut veriyor. 2015 yılına kadar konjonktürel bir kriz olduğu için sektör olarak sıkıntıların olacağı sektörün temsilcileri tarafından da kabul ediliyor. Ancak biz Ereğli Tersaneleri için çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu an Ziraat Bankası tarafından oradaki bir tersanemize kredi desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bu ay işleri bitmesi lazım ve ilk etapta 500-600 kişi işe başlatma durumları var. Organize Sanayi’nin yolunu yaptık, tüm alt yapısını yaptık, şu andan sonra yatırıma hazır. Ama Ereğli’nin bir liman sorunu var, bu konuyu ERDEMİR Genel Müdürümüz ile ve Liman Başkanımız ile görüştüm. Üzerinde çalışıyoruz.” diye konuştu.
     Çakır, siyasi ayrım gözetmeden Ereğli Belediyesi’nin yapmak istediği projelere hükümet olarak destek verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti: “Bize ‘Ereğli’nin sorunlarını bilmiyorsunuz’ diye açıklama yapıyorlar. 20 yıldır bu kenti biz yönetmedik ki, sorunlar bu kadar yığılmış durumda. Kişilerin oy kaygısıyla yaptıkları ona zarar vermez, o kente zarar verir. Bugün biz oy kaygısı gütseydik, seçimlere 1 sene kalmışken, 20 yıldır yapılamayan Ereğli terminaline, devlet olarak kredi vermezdik. Ereğli’nin kaybedecek zamanı kalmadığını düşünüyoruz. Bölgemize hizmet vermesi için Ereğli Terminali hükümetimizin sağladığı kredi ile yapılacaktır. Bugün Ereğli’de Atatürk Kültür Merkezi’nin yeri Hazine’ye aitti. Biz hiçbir bedel almadan AKM yerinin arsasını hazineden alarak Ereğli’ye yakışacak bir Kültür Merkezi yapılması için belediyeye verdik. Üzerine bir de dedik ki, yapılacak bu Kültür Merkezi’nin yüzde 50 masrafını Kültür Bakanlığı olarak biz karşılayalım. Ama biz belediyenin arsasının bulunduğu alana hastane yapmak için 5 trilyon para ödedik. O hastane bu millete hizmet verecek. ‘Bizim paramız çok kredi verelim’ diye açıklamalarda bulunanlar bugün Ereğli’nin önünü açacak bir alan olan Emniyetin yanındaki arsayı satıyor. Belediyenin sabit geliri olan mülklerini satıyor. Hani çok paran vardı, paraya mı ihtiyacın var da, burayı alelacele satıyorsun? Biz kamu yatırımı adına üzerimize düşenleri bu kente kazandırmaya kararlıyız. Bu yatırımların da AK Parti olarak takipçisi olmaya devam edeceğiz. Derdimiz artık Ereğli’mizi yeniden ayağa kaldırmak. Bunun için de şimdiden çalışmaya başladık. Önümüzde Ereğli’nin bir dönüşüm seçimi var, artık Ereğli’nin o uyumu, o ahengi yakalaması için halkımızla, sivil toplum örgütlerimizle, iş dünyamızla herkesle uyum içinde ‘Ereğli merkezli’ çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.141.30.162  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır