Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Kartal: Hani Devrek Yolu Amentünüzdü?
Kartal: Hani Devrek Yolu Amentünüzdü?
 
   

     CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal Ormanlı Köprüsü yanında yaptığı basın açıklamasında, Kdz. Ereğli-Devrek Yolu sorununu ve diğer köy yolları sorununu paylaşmak amacıyla sorunun tam göbeğinde açıklama yapmak istediklerini belirtti. Ereğli-Devrek Yolu’nun, siyasi iktidarın temsilcileri tarafından 3 seçim döneminde bitirme sözü verilmesine rağmen bir arpa boyu ilerlemediğini dile getiren Kartal, çalışmaların kaplumbağa hızında sürdüğünü savundu.
     Kartal, şöyle dedi: “Bu yolu kullanan yöre halkımız 11 yıldır kandırılıyor. 2002 yılından bu yana yapılan tüm seçimlerde AKP yöneticileri, AKP milletvekilleri Kdz. Ereğli-Devrek yolu için ‘Bizim Amentümüz’ diyorlardı. Bunlar ne biçim bir Müslüman ki, tam 11 yıl geçti, imanın şartı olan Amentüyü bir türlü ezberleyemediler. 3 seçimdir bu insanlar çoğunlukla AKP’ye oy verdi. Her dönem sizi 3 milletvekili olarak Meclis’e gönderdi. AKP yöneticilerine, milletvekillerine soruyoruz. Siz yöre halkımıza ne verdiniz? Sorun sadece bu yolda değil. Ara köy yollarının çoğu da delik deşik. Bu insanlar vergilerini vermiyorlar mı? Elektrik, su faturalarını ödemiyor mu? Bu insanlar vergilerini öder, yolları yapılmaz. Su faturalarını öder evinde su akmaz. Bu bozuk yollarda ayda bir rot-balans yaptırmadan, 6 ayda bir jant – lastik değişmeden yolculuk yapmak mümkün mü?”

     “İNSANLAR KAÇIYOR, EREĞLİ GÖÇ VERİYOR”
     Eğitim, sağlık, ulaşım gibi hizmetlere ulaşamayan yöre halkının, üzerine işsizlik de eklenince göç ettiğini dile getiren Kartal, “Sadece 2012 yılında Kdz. Ereğli köy ve beldeleri bin 866 kişi göç verdi. En çok da bu bölgelerden; Öğberler’den, Armutlucuma’dan, Çaylıoğlu tarafından insanlarımız kaçıyor. AKP iktidarı döneminde Öğberler Belediyesi düştü. Çaylıoğlu Belediyesi düştü. İşsizlikten kıvranan insanlar kaçıyor. Her gün bu yollarda işkenceye dönüşen yolculuklardan bıkan, eğitim, sağlık hizmetlerine hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşamayan insanlar kaçıyor. AKP ise seyrediyor.” dedi.
     Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın, Ereğli halkının da oylarıyla milletvekili seçildiğini anımsatan Kartal, Ulupınar’ın birkaç gün önce yaptığı yazılı açıklamasına atıfta bulunarak, “Geçtiğimiz yıl Temmuz-Ağustos aylarında, burada 2 aylık bir çalışma yapıldı. Daha sonra yüklenici, makine ve ekipmanlarını topladı. Yolu bu şekilde bırakıp çekip gitti. Bunun üzerine Sayın Ercan Candan yaptığı açıklamada ‘Müteahhidin başka bir yerde işi var. O işini bitirdikten sonra tekrar buraya gelip devam edecek’ dedi. Öyle anlaşılıyor ki bu yol daha çok seçim görecek. Daha çok milletvekili eskitecek. Bunlar da Amentü’yü ezberleyemeden gidecek.” şeklinde konuştu.

     “YALNIZCA EREĞLİ’NİN DEĞİL, TÜM ZONGULDAK’IN SORUNU”
     Ulaşımdaki sorunların yalnızca Ereğli’de değil, tüm Zonguldak genelinde yaşandığına dikkat çeken Kartal, şunları kaydetti: “Sorun sadece Ereğli’nin, Zonguldak’ın sorunu değil. Mengen’den, Dorukhan Tüneli’nden Devrek Yolu’na doğru gidin. 15 dakikalık yolu 1,5 saatte zor gidersiniz. Peki Ereğli vergisini vermiyor mu? Zonguldak vergisini vermiyor mu? Devrek vergisini vermiyor mu? Elbette ki veriyor. Hem de fazlasıyla. Zonguldak’ın Türkiye bütçesine yılda 1.400 milyon lira katkısı var. Bunun yaklaşık yüzde 70’ini de Ereğli karşılıyor. AKP iktidarı ise bu katkının ancak yarısını Zonguldak’a ayırıyor. Yani AKP bizden kepçeyle alıyor kaşıkla veriyor. 3 tane AKP milletvekili ise gıkını bile çıkaramıyor. Ama artık yeter. Bu insanları daha fazla kandıramazsınız. Gerçekleri daha fazla gizleyemezsiniz. İnsanları oyalayamazsınız. Biz CHP olarak, her fırsatta, her konuda, her sorunda halkımıza doğruları anlatacağız. AKP milletvekillerinin söz verip de yapmadıklarını hatırlatmaya devam edeceğiz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.188.152.162  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır