Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Candan geldi, bombaladı gitti!
Candan geldi, bombaladı gitti!
 
   

     AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, beraberinde İlçe Başkanı Fatih Çakır, önceki dönem İlçe Başkanı Av. Adem Öztürk ve parti yöneticileriyle birlikte, Kdz. Ereğli’de esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaflarla sohbet ederek sorunları dinleyen Candan, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede şöyle dedi: “Ereğli’de istihdamdan dolayı meydana gelen sıkıntı var, bunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sürekli, ‘tersanelere bir şey yapmadı’ diye eleştiriliyorum. Gambiya Ataşesi gibi duruyoruz. Yani Gambiya’ya değil de Akçakoca’ya gidip, oradan mı sipariş beklemeye çalışacaktık. Eğer kendilerinin, dünyada gidebilecekleri başka bir yer varsa, ben seve seve arkalarında çantalarını taşımaya hazırım. Eğer herhangi bir yerden sipariş bulabilirlerse bir sıkıntımız olmaz. Ama bulamıyorlarsa eleştirmek çok kolay. Fakat iş icraata geldiğinde kimsenin bir tek söylemi, icraatla ilgili bir tek hareketi yok. Ama iş eleştiriye geldiğinde ‘köprünün şurası böyleydi, şuradan geçiş yok’ deniyor. Kimsenin teşekkür ettiği ise yok. Biz bu kente bir şeyler vermeye çalışıyoruz. Bu kentin üzerine bir gram daha bir şey koymaya çalışıyoruz. Ama bu çabayı hafifleştirmenin, sanki zararmış gibi göstermenin de bir manası yok. Baştan beri söylüyoruz. Biz bu kentte kavga istemiyoruz. El ele verip, kol kola girip bu kentin üzerine bir tuğla daha koymak istiyoruz. Bu konuda basına da, diğer yetkililere de, herkese sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluk sadece ilçe teşkilatının, il teşkilatının, Ercan Candan’ın değil, hepimizin omzunda. Herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Kavgacı bir tutumun kimseye kazandıracağı bir şey yok.”
     Önümüzdeki aylarda Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh’in Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret edeceğini anlatan Candan, “Bu ziyarette iki önemli proje var. Bunlardan biri balıkçılığın geliştirilmesi konusunda taka alımı. İkincisi de, Türk Hava Yolları’nın bu ülkenin başkenti Banjul’a sefer düzenlemesiyle ilgili. Bu seferler, iki Devlet Başkanı ve Başbakanımızın uygun görmeleri halinde başlatılır. Dolayısıyla ben üzerime düşeni yapıyorum. Yok, eğer derseniz ki neden Gambiya, o zaman başka ülkelere de başka arkadaşlarımız gitsinler. Biz 2013 yılında yaşıyoruz, 1960’ta değil. 1960’ta insanlara sadece umut veriyordunuz. Güzel konuşmayla insanları aldatabiliyordunuz. Bu işler değişti. Artık bilgi çağındayız. İnternete girdiğinizde kim nerede ne yapıyor görüyorsunuz. İnsanların artık aklını ikna etmek zorundayız. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

     “KENTİN EN ZİRVESİNDEKİ İNSANIM”
     Candan bir soru üzerine de, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın isteğiyle Belediye Meclisi’nden geçen, Müftü Mahallesi sınırlarında yer alan, ilçe merkezindeki halk otobüslerinin kullandığı yaklaşık 2 bin 800 metrekarelik alanın satışına ilişkin olarak da, şunları kaydetti: “Kentin sesini dinleyin. Esnafın sesini dinleyin. Hem diyeceksiniz ki ‘biz bu kenti kurtarmaya çalışıyoruz’. Hem de esnafı batıracak hareketler yapıyorsunuz. Ben ne diyeyim şimdi. Ben bir milletvekiliyim. Ben, bu kentin en zirvesindeki insanım. Şimdi altımdaki konumdaki insanlarla kavga mı edeyim? Benim çabam, bu kentte doğru olanı söylemek. Hem ‘batıyoruz, kent en dibe vurdu’ diyorsunuz, hem de tutup esnafın boğazını sıkacak, nefes aldırmayacak harekete geçiyorsunuz. O zaman kim doğruyu söylüyor, ne yapabilirim? Benim kavgayla işim yok. Ben, bu kentte doğru olanı söylemeye çalışıyorum. Esnaf ‘hocam orası satılsın’ derse ben hemen geri adım atarım. Ama esnaf karşı çıkıyorsa benim de görevim halkımın yanında, halkımla kol kola isteğini yerine getirmek onunla birlikte bu satışa karşı çıkmaktır.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » SAYIN CANDAN; BİZ DE KAVGA DEĞİL, BARIŞ İSTİYORUZ. Ünal SAVAŞ

SAYIN CANDAN; HANİ BİR SÖZ VARDIR. “FİLLER TEPİŞİRKEN EZİLENLER HEP ÇİMENLER OLUR.” DİYE. BUGÜN ZONGULDAK VE ZONGULDAK EREĞLİSİ AYNEN BU DURUMDADIR. SÜREKLİ OLARAK KURUM, KURULUŞ, ÖRGÜT VE KİŞİLERİN BİRBİRLERİYLE OLAN KISIR POLİTİK ÇATIŞMA, ÇEKİŞME VE KAVGALARINDAN DOLAYI “KAVGALI EVE KIZ VERİLMEZ MİSALİ” ŞEHRİMİZE YATIRIMCI GELMEMEKTEDİR. BU DURUM İSE KDZ. EREĞLİ’Yİ GEREK EKONOMİK, GEREKSE SOSYAL SORUNLARLA BOĞUŞMAK ZORUNDA BIRAKMAKTADIR.

AYRICA, SÜREKLİ OLARAK KAVGA ORTAMINDAN SİYASİ RANT VE ÇIKAR SAĞLAMAYI KENDİSİNE SİYASİ BİR MÜCADELE TARZI OLARAK GÖREN MALUM ÇEVRELERİN KDZ. EREĞLİ’Yİ YILLARCA “SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK ŞEHRİ” MASALI VE ALDATMACASI İLE ADETA BİR KAVGALAR ŞEHRİ HALİNE DÖNÜŞTÜRMESİNDEN EN ÇOK ZARARI GÖREN KAVGA ORTAMINDAN KENDİSİNE “SİYASİ RANT SAĞLAMAK” İSTEYENLER DEĞİL, MAALESEF KDZ. EREĞLİ HALKI OLMAKTADIR.

ŞİİR: BARIŞA ÇAĞRI

SEVGİYİ, BARIŞI, ETMİŞİZ TALAN,
KALMADI ARTIK, GERİDE KALAN,
SEVGİDE YALAN, BARIŞTA YALAN,
VAR GİT, BİRAZDA SEN OYALAN.

SEVGİ PINARINI AKITTIK, KARA KARA,
İÇİLMİYOR SULAR, BAHTIMIZ MI KARA,
GERÇEK SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK İLE,
DEVA BULSUN, KALPLERDEKİ BU YARA.

KAVGANIN KAZANANI YOKTUR,
BARIŞI KISKANANLAR ÇOKTUR,
DÜŞÜNÜN, ANLAYIN, YETER ARTIK,
İSTEMEYENLERİN KARNI TOKTUR.

YAPMAYIN, ETMEYİN, EYLEMEYİN,
BARIŞI DAHA DA, ÖTELEMEYİN.
SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK YETMEZ,
HOŞGÖRÜYÜ DE ARKASINA EKLEYİN.

ALLAH İKİ KULAK VERMEMİŞ BOŞUNA,
VİCDANLAR SIZLIYOR, DUYUN ARTIK,
BARIŞ, GİDER, HERKESİN HOŞUNA
ÖNCELİKLER LİSTESİNE, KOYUN ARTIK.

DARILMAYIN, GÜCENMEYİN, YERMEYİN,
BU ADAMDA NEREDEN ÇIKTI DEMEYİN,
SUYUNUZU İÇTİM, EKMEĞİNİZİ YEDİM,
VEFAYI, BİRAZDA SİZLER SERGİLEYİN.

SÖZÜN ÖZÜ -1) “Kavganın kazananı yoktur, Ya KAYBEDERSİNİZ ya da DAHA ÇOK KAYBEDERSİNİZ” Albert Einstein
Sevgi, Barış, Dostluk & Love, Peace, Friendship - Kdz.Ereğli????????????

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“BÜYÜK İŞLER, MÜHİM TEŞEBBÜSLER, ANCAK ORTAK ÇALIŞMA İLE TEMİN EDİLEBİLİR.” M. KEMAL ATATÜRK

GEÇMİŞİNİ ARAYAN VE ÖZLEYEN KDZ. EREĞLİ´ MİZDE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNDE; HİÇ KİMSELERİ ÖTEKİLEŞTİRMEYEN BİRLİK VE BERABERLİKLERİN EN KISA SÜREDE SAĞLANARAK, EMEKLEYEN DEĞİL, YÜRÜYEN DEĞİL, DAİMA İLERİYE KOŞAN BİR ZONGULDAK VE ZONGULDAK EREĞLİ´Sİ DİLEKLERİMLE...

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ - Kalite gönüllüsü, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”
-   Ünal Savaş / 07 Nisan 2013- 04:34
 
IP   18.116.40.177  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır