Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  AKP Ereğli’de yerel iktidara kilitlendi
AKP Ereğli’de yerel iktidara kilitlendi
 
   

     Divan toplantısına AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, eski İlçe Başkanı Adem Öztürk, AKP’li İl Genel Meclis üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile köy ve mahalle temsilcileri katıldı.



     Divan toplantısında konuşan AKP’li Ereğli Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kalkan, şöyle dedi: “Bahar geldi, Ereğli’de de siyaset yeni fidanlarını vermeye başladı. Nisan ayı Meclis toplantısında o günkü sayıyla 18 CHP’li Meclis üyesine karşın 7 AK Parti’li Meclis üyesi olarak encümene bir arkadaşımızı seçme başarısını elde ettik, ancak buna hazmedemediler. Bir gün sonra yeni oylama yapılarak arkadaşımız düşürüldü, hukuki yollarımızı kullanıyoruz. Ereğli’den artık bir ses geliyor, bu ses birilerini rahatsız ediyor. Bir yerlerde telaş başlıyor. Bu ses AK parti hükümetinin Ereğli’ye kazandırdığı hizmetlerinin sesi. Bu sese göre, Ereğli Belediyesi’nde lale devri de bitmiştir. Ereğli’de çiçekle-laleyle 20 yılı bitirenler, AK Parti’nin Ereğli’ye hizmetlerini görmeye başlayınca inşaat gezmeye, yeni inşaatlar için para aramaya başladılar. Ancak 20 yılda yapılamayanlar, 1 senede de yapılamaz. İşte bunun için artık Ereğli’de lale devri bitmiştir. Yapılamayan belediye sarayını inşallah önümüzdeki dönem AK Parti Belediyesi yapacak. Ereğli’nin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan merkez camisini inşallah Ereğli’ye biz kazandıracağız.”
     Kalkan, Emniyet Müdürlüğü yanındaki arsa satışının iptal edilmesinde de dik durduklarını belirterek, “Birileri biz belediyeye gittik, arsa satışını biz durdurduk dedi. Meclisteki 7 tane aslanlar gibi AK Partili Meclis üyesi önerge üstüne önerge vererek ve bu satışa karşı dik durarak, esnafımızın yanında olduğumuzu göstererek yargı yoluna gittik ve bu sonuç alındı.” şeklinde konuştu. Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin ise, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı eleştirerek, “Ereğli Belediyesi’nde encümen üyesini seçmekten aciz bir başkan var. Ereğli’de Fatih Çakır başkanlığında güçlü dinamik bir yönetim oluştu, inşallah 2014 seçimlerinde Ereğli Belediyesini de kazanarak bu süreci taçlandıracaklardır. Hiçbir şey zor değil, imkânsız değil. Karşınızda bugün kendini duayen olarak gösteren fakat bir encümen dahi seçmekten aciz bir belediye başkanı var. İnşallah 2014 seçimlerinde el birliğiyle Ereğli Belediyesi’ni kazanacağız.” dedi.



     UÇAR: TERÖR BİTERSE, CHP DE MHP DE BİTER
     AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da, çözüm sürecinin tüm dünyaya örnek olacak bir proje olduğunu savundu. Terör biterse, CHP’nin de MHP’nin de biteceğini iddia eden Uçar, şu görüşlere yer verdi: “Çözüm sürecinin Türkiye ve dünya adına örnek bir proje olduğuna inanıyoruz. 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke silahlarını bırakmak şartıyla uzlaşarak demokratik zeminde sorun çözüme kavuşturuluyor. Çözüm süreci durup dururken olmadı. Aslında bunun arka planı var. İstihbarat teşkilatımızın, hükümetimizin yapmış olduğu 2 yıllık bir çalışma var. PKK ve uzantıları böyle bir karar almak mecburiyetinde kaldı. Dediler ki ‘35 yıldır silahlı mücadeleyi veriyoruz, bir sonuç aldığımız yok insanlar ölüyor biz de dağda huzursuz yaşıyoruz artık belli bir yaşa geldik dediler’ bunu anladılar böyle bir karar aldılar. Bu süreçte kimseye verilmiş bir söz yoktur. Bundan her iki kanadın da çok büyük mutluluk duyduğunu buna destek verdiğini herkes iyi biliyor. Yapılan anketlerde Doğu ve Güneydoğu’da terörün bitmesine destek veriyor musunuz sorusuna yüzde 90 bitsin diyor. Doğu ve Güneydoğu’da terörün bitmesin istiyor musunuz dediğinizde yüzde 90’ı bitsin diyor. Karadeniz bölgesi yüzde 55 bitsin, yüzde 45 bitmesin diyor. Ege’de 55 bitmesin diyor 45’i bitsin diyor. Tuzu kuru olanlar derdi olmayanlar sorunu olmayanlar bu olaylar ile bu problemlerle dertlenmeyenler acı duymayanlar bitmesin diyor. Niye o bölgenin ideolojik yapısı da belli. Biterse buradan MHP de bitecek CHP de bitecek. Niye bitecek özellikle MHP bunun üzerinden siyaset yapıyor bunun üzerinden politika yapıyor şehit cenazeleri geldiği zaman siyaset yaparlar, slogan atarlar, bir takım siyasi amblemlerle gündemde kalmaya çalışırlar, bu da bitecek ellerinde bu malzeme de kalmayacak. Kısa sürede bu terör belasından hep birlikte ülkemizi kurtaracağız.” Uçar konuşmasında ayrıca, Zonguldak ve Ereğli belediyelerinin de AKP’li olmaları gerektiğine vurgu yaptı.



     ÇAKIR: EREĞLİ ŞAFAK SAYIYOR
     AKP Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da, Ereğli’de yapımı devam eden kamu yatırımlarından söz ederken, “Biz Ereğli’de artık AK Parti ailesi olarak seçime hazırız. Önümüzdeki günlerde yeni katılımlarla daha güçlü bir AK Parti olacak Ereğli’de. Bugün Ereğli, kamu yatırımları adına bir şantiyeye dönmüş durumda. Hükümet yatırımı olarak Ereğli tarihinde böyle bir yatırım görmedi.” dedi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı da eleştiren Çakır, şunları kaydetti: “İktidarımızın yaptığı bu yatırımlara karşı, yerel yönetimlerin yaptıkları 20 senedir hep fotoğraflarda kalmış. Bugün Ereğli’ye yakışan bir belediye binamızı dahi yapamadılar. Ereğli’de hala çirkin bir siyaset yaparak, koltuklarını koruma derdinde olanlar var. Bu siyaset anlayışı sonunda hak ettiği karşılığı bulacaktır. Artık Ereğli şafak sayıyor, bu kötü yönetimden kurtulmak için, Ereğli’nin kurtuluşu için bugünden itibaren şafak 337.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » Siz Ereğli´de AKP olarak hiçmi belediyeyi almadınız bir yıllığından olsa merak ettim -   Semsettin sacar / 28 Nisan 2013- 11:54
 
IP   18.220.1.239  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır