Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  AKP’li üyelerden Posbıyık’a tepki
AKP’li üyelerden Posbıyık’a tepki
 
   

     AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindeki AKP’li Kdz. Ereğli Belediye Meclis üyeleri Yusuf Kalay, Mustafa Kalkan ve Esra Alpago, partilerinin ilçedeki yeni teşkilat binasında basınla bir araya geldi. AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır toplantıda, bundan sonraki süreçte her ay Belediye Meclisi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyeceklerini belirtti. Çakır, Meclis’in Mayıs ayı toplantısının değerlendirmesiyle bu toplantıların ilkini başlattıklarını dile getirdi. Ardından söz alan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kalkan, geçtiğimiz aylarda ilçede Emniyet binasının yanında bulunan arsanın satılmasının iptali için Meclis’te verdikleri önergenin oyçokluğuyla reddedildiğini anımsattı. Son toplantıda ise, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın daha önce sözlü olarak ifade ettiği arsa satışının iptali konusunun ek gündem olarak Meclis’e geldiğini ve Meclis’te kabul edildiğini dile getiren Kalkan, söz konusu arsanın hizmet alanına dönüşmesinin gündeme alındığını söyledi.



     Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ise, Belediye Meclisi’nin son dönemde ilklere imza attığını, Mayıs toplantısının ilk oturumunun çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertesi güne bırakıldığını belirtti. İlk oturuma neden katılmadıklarını açıklayan Kalay, şöyle dedi: “Halil Bey’in şunu anlamasını istedik ki; biz Belediye Meclis üyeleri, Ereğli halkının seçtiği temsilcileriyiz. Ve Halil Posbıyık, biz Meclis üyelerinin verdiği yetki kadar yetkilidir. Onun üzerinde yetkili değildir. Daha önce basına verdiği, ‘benim aritmetik sıkıntım yoktur, ben ne dersem o olur’ ifadesine bir tepkiydi. Bağımsız Meclis üyelerinin de, bizlerin de bu Meclis toplantısına katılmayarak, ‘Sen Meclis’in üzerinde değilsin, Meclis’in bir organı, başkanısın ve Meclis’in sana verdiği yetki kadar sorumlusun’ mesajını vermek için katılmadık. Yoksa bizim Meclis toplantısından kaçmak, orada fikirlerimizi ifade etmek gibi bir sıkıntımız olmamış, bundan sonra da olmayacaktır. Eskilerimizin şehriemin diye bir ifadesi vardır. Şehriemin, bir belediye başkanı ya da kentin yöneticisi için kullanılan; emin, emin olunan, saygın, adaletli, demokrat yöneticiler için kullanılır. Halil Bey bu ifadesini kaybetmiştir.”
     Emniyet’in yanında bulunan arsanın satışının da artık önüne geçildiğini vurgulayan Kalay, “Toplantıdaki bir diğer gündem maddesi de, ‘Belediye’nin nakit yetersizliğinin giderilmesi için borç alınmasının görüşülmesi’ydi. Bu da Ereğli’de bir ilktir. Bunun tek açıklaması vardır: Ereğli Belediyesi iflas etmiştir. Bunu daha önce de ifade etmiştim. Eğer bir karar Ereğli’nin menfaatineyse, biz o kararın yanındayız. Hiçbir zaman siyaset yapmıyoruz. Buna örnek olarak da pek çok karara verdiğimiz oy var.” dedi. Kalay, ‘Meclis toplantısına katılmamak üzere CHP’den istifa ederek bağımsız kalan meclis üyeleriyle görüşüp-görüşmediklerinin ve ortada bir Meclis üyesi pazarlığının olup-olmadığının’ sorulması üzerine de, şöyle yanıt verdi: “Bugüne kadar dört yıldır oy verdiğimiz pek çok karar var. Bu kararlarda o zaman CHP’li üyelerle birlikte mi hareket etmiş oluyoruz? Biz doğruya evet diyoruz. Toplantıya katılmama konusunda grup toplantımızda karar aldık. O arkadaşlar da toplantıya katılmama kararı almışlar. Meclis üyesi pazarlığı diye bir şey mümkün mü?”
     Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago da, “O arazinin satışını durduran bizleriz. Esnafı ayaklandıran, bu konuda bilgilendiren, gerekli tüm bilgileri veren AK Parti grubudur. Esnaf da bu konuda doğru tepki vermiştir.” şeklinde konuştu.


(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » Sayın Alpago son mecliste arsa satılsın diyen siz değilniydiniz şimdi siz engellemişsiniz gibi sahip çıkıyorsunuz sayın kalay biz Ereğli´nin temsilcileriyiz diyorsun son mecliste vatandaşa dönüp işi olan çıksın gitsin işiniz warsa buraya gelmeyin diyen sizler değilmiydiniz ?? -   Merkez / 07 Mayıs 2013- 23:20
 
IP   3.135.216.174  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır