Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Toptan’dan sağduyu çağrısı
Toptan’dan sağduyu çağrısı
 
   

     Toptan, partisinin Ereğli İlçe Teşkilatı’nı ziyaretinde basın mensuplarının ‘Taksim Gezi Parkı’ndan başlayarak tüm yurda yayılan protesto gösterileri’ni sormaları üzerine, şunları kaydetti: “90’lı yıllardan sonra dünyada yükselen yeni değerleri gördük. Bunların içerisinde daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok din ve vicdan özgürlüğü çok öne çıktı. Ama bunlarla birlikte başka kavramlar da çok gelişti. Bunlardan bir tanesi sivil itaatsizliktir. Sivil itaatsizlik, kanuni normlara aykırılık teşkil etmesine karşılık kamu vicdanı ve evrensel hukuk karşısında haklı görülebilen eylem türüne verilen isimdir. Türkiye bunu yaşadı. İstanbul’da Galatasaray Lisesi’nin önünde, aylarca, hatta bir-iki yıl, Cumartesi Anneleri eylemine şahitlik yaptık. Polis orada toplanan annelere hiç müdahale de etmedi. Hâlbuki yaptıkları iş toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına aykırılık teşkil ediyordu. Sonradan da kayboldu gitti.
     Bana göre, olaya biraz o çerçeveden bakmamız gerekir diye düşünüyorum. Şimdi burada polislerimizin davranışlarının abartıldığı, aşırıya kaçtığı itirazları var. Bunlara ben de katılıyorum. Ama polislerin de çok zor şartlar altında görev yaptığı, onların da insan olduğu gerçeğini unutmamamız lazım. Toplum olarak, çok dikkatli olmamız gerekiyor. Ben, olayların başlangıcında oraya, eyleme sivil itaatsizlik boyutuyla bakılsaydı, işin bu noktalara gelmeyecek olduğunu düşünüyorum. O nedenle Sayın Bülent Arınç’ın yaptığı değerlendirmeye ben de katılıyorum. Böyle bir eylem başladıysa ve eylem çevrecilik adına yapılıyorsa, ‘Bu ağaçlara dokunulmasın’ adına yapılıyorsa, buna biraz sempatiyle yaklaşılabilseydi, eylem boyut kazanmayacaktı. Ama şimdi geldiğimiz noktayı çok iyi düşünmemiz lazım. Öğrencileri, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerini de, bu sürecin içine katarsak, sokağa dökersek bunun yaratabileceği toplumsal travmayı kolay kolay kaldıramayız diye endişe ederim. O bakımdan herkesin, sivil toplum önderlerinin, annelerin-babaların çok dikkatli hareket etmesi lazım. Hükümetin de süreci soğutacak, yumuşatacak söz ve eylemler içinde olması lazım. Yani her taraftan sağduyulu bir çıkış bekliyoruz. Herkese Türkiye’nin geleceğini zora sokacak, Türkiye’yi kaotik bir ortama sürükleyecek söz ve davranışlardan kaçınmaları gerektiğini altını çizerek söylüyoruz.”

(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   52.15.59.163  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır