Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Çakır: Ereğli Belediyesi’ni rahatlıkla alacağız
Çakır: Ereğli Belediyesi’ni rahatlıkla alacağız
 
   

     Toplantıda, AKP’li Belediye Meclis üyeleri Yusuf Kalay, Esra Alpago, Adem Çakır ve Mustafa Kumaş da hazır bulundu. Gündem ve Belediye Meclis toplantısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldiklerini belirten AKP Ereğli İlçe Başkan Fatih Çakır, emlak vergisi artışı konusundaki tartışmalara değindi. Çakır, şöyle dedi: “Sanayi Odasının Erdemir ve Belediye ile ilgili yapmış olduğu açıklamalardan sonra artık biz şunu görüyoruz, belediyenin 1 yıl içerisinde emlak vergilerinin değerini 13 katı artırması yani yüzde bin 300 artırması ERDEMİR’in diğer etkenleri ve maliyetlerinin yükselmesi sonucu ERDEMİR ile Ereğli arasında bir sıkıntı meydana gelmiştir. TSO’da doğal olarak en büyük üyesi olan Erdemir’in bu sıkıntısıyla ilgili belediyeyle alakalı daha faydalı olabilmek için girişimlerde bulunmuştur ama neticesinde TSO başkanına belediye bakanının yağcı demesi hoş olmuyor. Biz TSO’nun düşüncelerine katılıyoruz. Ciddi anlamda insanlarımıza vergi yükü vergi maliyeti geliyor. Doğal olarak Erdemir içinde bu böyle. Eğer yüzde bin 300 geçerliyse bundan önce yapmadıklarınızı nasıl tarif edeceksiniz. Her zaman siyasetin bir güneşinin doğuş vakti olduğu gibi birde batış vakti vardır, mevcut başkan içinse siyasetin güneşinin batma vakti gelmiştir. Çoğunluğu sağlayamamak, istediği kararları çıkaramamak, Ereğli’ye artık istediği baskıyı oluşturamamak, artık baskının karşısında da bir güç var.”



     KALAY: HİZMET YAPILMASINI ENGELLİYOR DEĞİLİZ
     AKP’li Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago ise, son Meclis toplantısındaki en önemli maddenin kredi maddesi olduğunu anımsattı. Alpago, “Biz her Meclis toplantısında olduğu gibi CHP Grubunu ve Meclis Başkanını samimiyetsiz buluyoruz, aynı maddeyi döndüre döndüre, kelime oyunu yaparak bizlere sunuyorlar. Bu kredi meselesiyle ilgili başından beri samimi ve dürüst bir şekilde görüşlerimizi kamuoyuna beyan ettik. Meclis başkanı aynı zamanda Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son meclis toplantısında kendisinin demokrat olmadığını kendi ağzıyla kamuoyuna beyan etti. Bu saatten sonra biz kendisinden zaten çok demokrat bir hareket de beklemiyoruz, saygı da beklemiyoruz, üslubu Ereğli’ye yakışmamakta, yüzünün aldığı ifade, kullandığı terimler bir belediye başkanına yakışmıyor, bu üsluptan vazgeçmeli. Ereğli’ye hizmet vermek istiyorsa, bizim oylarımıza, bağımsız arkadaşlarımızın da oylarına ihtiyacı var, bu üslubundan vazgeçecektir, geçmezse bizden herhangi bir saygı beklemesinler.” diye konuştu.
     Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay da, “Şu anda 7 AK Parti, 6 bağımsız olmak üzere Meclis’te durum 13-12 durumdadır, başkanın oyuyla CHP durumu 13-13 olmaktadır. Kamuoyunda yaptığımız gözlemlemelerde bilgi eksikliği gördük, sanki biz Ereğli’ye yatırım yapmayı engelliyormuşuz gibi… Halil Bey kamuoyunu böyle yönlendirmeye çalışıyor. Hayır, yalan. Biz bütçeyi oy birliğiyle geçirdik. Yani Ereğli’ye yapılacak yatırımların bütçesini oy birliğiyle destekledik. 105 milyon TL tahmini bütçe ayırdık. Burada Fen işlerine ayırdığımız rakam 30 milyon TL’dir. Bu 30 milyonun içerisinde Halil Bey’in bahsettiği tüm bu mahallelerin asfalt çalışması mevcuttur. 29 Mart’ta Ereğli Belediyesi 46 bin ton asfalt ihalesine çıkmıştır.” dedi.

     ÇAKIR: POSBIYIK’A TEKLİF GÖTÜRME DÜŞÜNCEMİZ YOK
     Fazlı Erdoğan’ın ‘gerekirse Posbıyık’a teklif götürsünler’ yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine de AKP İlçe Başkanı Çakır, şöyle yanıt verdi: “Bu açıklama Fazlı Bey’in kendisine aittir, kendisine göre doğruları varsa ona göre açıklamıştır ama bizim açımızdan baktığınızda kesinlikle Halil Bey’e bir teklif götürme söz konusu bile değildir. Böyle bir şeyle ilgili partimizin ne ilçe, ne il, ne genel merkez nezdinde hiçbir düşünce yoktur. Bu konuda biz rahatız, yerel seçimlere yönelik çalışmamızı yapıyoruz. AK Parti, anketlere önem veren, teşkilat temayüllerine önem veren bir partidir. Seçim takvimi belirlendiği zaman takvime göre çalışmalarımızı artıracağız. Nihayetinde de çıkan adayla Ereğli Belediyesi seçimlerini çok rahatlıkla alacağız. Biz çok rahatız, Ereğli de rahat olsun, tünelin sonu gözükmüştür. 4 ay öncesinden adayımızı açıklayacağız, ev ev kapı kapı bütün Ereğli’nin 109-110 bin merkez nüfusunu alanın tamamını gezeceğiz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.252.140  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır