Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Köktürk: AKP’nin 11, Özcan Bey’in 3. yılında ses var görüntü yok!
Köktürk: AKP’nin 11, Özcan Bey’in 3. yılında ses var görüntü yok!
 
   

     CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk yaptığı açıklamada, AKP Zonguldak Danışma Kurulu toplantısında, partilerine yönelik dile getirilen eleştirileri yanıtladı. Köktürk, “AKP’nin Zonguldak İl Danışma Kurulu toplantısında basında yer alan açıklamaları iktidar partisinin ve Sayın Ulupınar’ın “ses var görüntü yok” konumunu bir kez daha ortaya koymuştur. 11 yıldan bu yana Zonguldak’a hiçbir şey veremeyen siyasal iktidar anlayışı, Zonguldak’ta icraatlarıyla değil, boş laflar ederek gündemde kalmaya ve vaziyeti kurtarmaya devam ediyor. Özcan Bey’den hep aynı terennüm, hep aynı nakarat. AKP’nin 11., Özcan Bey’in 3. yılında ses var görüntü yok.” dedi.
     AKP Danışma Kurulunda konuşan ve ‘CHP’yi her zaman suyu bulandırmakla, sisli puslu bir ortam yaratmakla’ suçlayan AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’a da tavsiyede bulunan Köktürk, şöyle dedi: “Sayın Özcan Ulupınar’a tavsiyemiz, eğer “sisli puslu” bir ortam görmek istiyorsa; Tayyip Erdoğan’ın hapisten çıktıktan sonra, 2002 yılında ABD’de kimlerle görüştüğüne bakmalıdır. 2003 yılında Abdullah Gül’ün Povell’le yaptığı üniter devlet anlayışımızın yıkımına yönelik, ulusal egemenlik haklarımıza aykırı anlaşma maddelerini gözden geçirmelidir. 5 Kasım 2007’de Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Bush’un Oval ofiste baş başa yaptıkları görüşmenin içeriğini araştırmalıdır. Bunları yeterli görmüyorsa, Oslo’da Başbakanın özel temsilcisi sıfatıyla MİT Müsteşarının PKK temsilcileriyle yaptıkları görüşmelerin, kamuoyuna da sızan metinlerini alıp okumalı ve incelemelidir. Ayrıca, tüm dünya kamuoyunda infialler yaratan ADB büyükelçilerinin kriptolarından oluşan Wikiliks belgelerini ve bu belgelerdeki Sayın Başbakana ve AKP iktidarına yönelik atıfları ciddi bir şekilde gözden geçirmelidir.

     “ULUPINAR’IN SÖZLERİ, KENDİ BAŞARISIZLIKLARINI ÖRTME ÇABASI”
     Yine, “sisin pusun” nerede olduğu konusunda aydınlanmadığını iddia ediyorsa, 30 bin kişinin katili Abdullah Öcalan’la yapılan pazarlıkları, bu pazarlıkların BDP Genel Başkanı, milletvekilleri, PKK yetkilileri tarafından deşifre edilen açıklamaları ve bu açıklamaların neye işaret ettiğini iyice değerlendirmelidir. Bütün bunlar yetmiyorsa, Sayın Ulupınar, bir taraftan Müslüman dünyanın liderliğine soyunan, diğer taraftan ABD’de çok kuvvetli ve etkin bir topluluk olan “ABD Yahudi Teşkilatı”nın dünyada ilk kez bir Müslümana; Sayın Başbakana “Yahudi Cesaret Madalyası” vermesindeki çelişkiyi izah etmelidir. Ayrıca AKP’nin kuruluş dönemlerinde ABD’deki Yahudi Lobisinin liderlerinin AKP kurucularıyla yaptıkları iddia edilen görüşmeleri iyice bir araştırmalıdır. “Sis pus” konusunda Sayın Ulupınar’ın partisine söylenecek çok şey vardır. Ancak CHP’ye söylenebilecek tek bir şey yoktur. Çünkü CHP’nin geçmişinde ulusal bağımsızlık mücadelesi, yıkılan bir imparatorluğun külleri arasından yeni bir ulus yaratılması, Cumhuriyetin kurulması, kurulan bu Cumhuriyetin Büyük Önderimizin devrimleri ve altı ok ilkeleri ile çağdaş, saygın ülkeler arasında yerini alması vardır. Keza, Sayın Ulupınar’ın Zonguldak Belediyesine yönelik söylemleri de, bir iç sıkıntının, kendi başarısızlıklarını örtmenin farklı bir dışa vurumudur.”

     “SATAŞMAYI BIRAKIP, ZONGULDAK’A VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR”
     İktidar partisinin, Zonguldak’ta yaşayanlara verdiği sözleri tutmadığını da vurgulayan Köktürk, şunları kaydetti: “CHP Zonguldak Belediyesini yüzde 2 destek almakla değerlendiren Ulupınar, kendi partisinin ve tarafsız kamuoyu şirketlerinin yaptığı anketlere “Gözlüklerini takıp” bir kez daha bakmalıdır. Ayrıca, bir taraftan iş yapmamakla suçladığı Zonguldak Belediyesini, diğer taraftan kendi destekleriyle hizmet ettiğini söylemesi Sayın Ulupınar’ın içinde bulunduğu ruh halinin ve kafa karışıklığının açık bir göstergesidir. Sonuç olarak; Zonguldaklılara verdikleri sözleri tutamayan, Zonguldak’a karşı görevlerini yerine getiremeyen AKP’liler; CHP’ye sataşmayı ve ona buna laf yetiştirmeyi bırakmalı, Zonguldak halkımıza verdikleri ve bir türlü yerine getirmedikleri sözleri düşünmelidirler. Unutmasınlar ki; Zonguldak halkımız yaşanan sürecin farkındadır. Verilen sözlerin yerine getirilmesini sabırla beklemektedir, ancak her sabrın sonu vardır ve sabrın sonuna gelinmiştir. İktidar partisi milletvekillerine ve yöneticilerine bir kez daha tavsiyemiz: CHP’ye çamur atmak, suya tirit konularda polemik yaratmak ne kendilerine ne de Zonguldak’a yarar getirmeyecektir. Sayın Ulupınar ve AKP Zonguldak İl örgütü 2014 yerel seçimleri öncesinde halkımızın karşısına geçip daha ne vaat edeceklerdir? Zonguldak halkımız boşa geçen 11 yılın hesabını, 2014 yerel seçimlerinde mutlaka soracaktır.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.147.54.6  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır