Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  “Ercan Bey amirimizdir, çizdiği yoldan yürürüz”
“Ercan Bey amirimizdir, çizdiği yoldan yürürüz”
 
   

     AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında adaylık süreci ve son gelişmeleri değerlendirdi. AK Parti’de aday adaylığı için sürecin 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında olduğunu açıklayan Çakır, şöyle dedi: “Genel Merkezimiz Yerel Seçim takvimini belirlemiştir. 1 Ekim-1 Kasım, akşam saat 5’e mesai saati bitimine kadar Belediye Meclis üyesi aday adaylıkları, İl Genel Meclis üyesi aday adaylıkları, Belediye başkan aday adaylarının başvuru tarihi olacaktır. Son tarih 1 Kasım 2013’tür. 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında adaylık düşünenlerin İlçe Teşkilatımıza gelerek başvuru yapmaları zorunludur. Ayrıca kamu personelinin aday adayı olma durumuyla ilgili, Genel Merkezimizin bize talimatı 1 Kasım aynı saate kadar en geç adaylık başvurusunu yapmak zorundadır. Genel Merkezimiz parti temayül, anket çalışmaları ve nihai kararı, en geç 15 Kasım – 20 Kasım tarihleri arasında bitirmeyi planlamaktadır. Tabi bu tarihler 3-5 gün ileri ya da geri olabilir. Ancak Kasım ayı sonu tarihi gelmeden adaylarımızı büyük oranda açıklamayı düşünüyoruz. Bugünden itibaren başvuruları almaya başlıyoruz.”
     Çakır, parti yönetiminden Belediye Meclisi için aday olacakların yarın netleşeceğini belirterek, “Mevcut yönetimimizden Belediye Meclis üyeliği, İl Genel Meclis üyeliği ya da Belediye başkan adaylığı düşünenlerimizin de 1 Kasım tarihine kadar müracaat etme zorunluluğu var. Bu akşam biz de yönetimimizle bir toplantı gerçekleştireceğiz, Genel Merkezimiz istifa etmek isteyen arkadaşlarımızın sayısını önceden görmek istiyor. Teşkilatlardan yüzde kaç oranında istifa olacak onu görmek istiyor. Bu akşam biz değerlendirmemizi yapıp yarın için il başkanlığımıza bildireceğiz.” dedi.

     ÇAKIR’A, SESLİ VE ÇİMENOĞLU SORULDU
     Toplantıda, basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çakır, ‘Son zamanlarda sizin de adınız Belediye Başkanlığı için geçiyor, sizin böyle bir düşünceniz var mı?’ sorusuna, “Biz tabi İlçe Başkanı olarak atanmış bir başkanız, görevimiz Ereğli’de teşkilatları belli bir seviyeye getirip seçime hazırlamaktı, bizim adımıza öyle ufukta gözüken bir şey yok ama bir teşkilat mensubuyuz. Genel Merkezimiz, milletvekillerimiz, teşkilat mensuplarımız bizi nerede görmek isterse orada oluruz.” diye yanıt verdi. Çakır, ‘Nevzat Çimenoğlu’nun adı da Ereğli için geçiyor’ şeklindeki bir soru üzerine de, “Bizim kimseye teklif getirme durumumuz olmadı. Süreç 1 Ekim-1 Kasım arasında başladığı için, bundan sonra sayın milletvekillerimizle, sayın il başkanımızla teklif götürmemiz gerekenler varsa da birlikte teklif götüreceğiz ya da bize gelmiş aday adayları arasında değerlendirmemizi yapacağız. Nevzat Bey Ereğlimizin insanı, sevdiğimiz, teşkilatlarla da bugüne kadar uyumlu çalışan bir insan. Kendisinin Ereğli’de olması diğer aday adayları bizim için ne ifade ederse, kendisi için de onu ifade eder. Takdir önce kendisinin sonrada değerlendirmeyi yapacak olan yönetimimizden tutun, il başkanlığı, milletvekillerimiz ve Genel Merkezimizindir.” dedi.
     ‘Murat Sesli için neler düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruyu da Çakır, “Dediğimiz gibi bu şahısların isimleri geldikçe değişecek bir olay değildir. Bizim bütün isimlere bakışımız bir olmak zorunda. Çünkü biz bir tarafı tutup diğer taraflarla ilgili farklı bir şey söyleyemeyiz. Anketler çıkar, parti temayülleri çıkar, İl bir şey söyler, Milletvekillerimiz ve Genel Merkezimiz bir şey söyler, sonuçta çıkan karar Murat olur, Ahmet olur, Nevzat olur, kim olursa biz sonuna kadar çalışırız ama önden bir isme bizim evet illa biz bu isim olursa iyi olur deme şeklimiz olmaz.” diye yanıtladı. Çakır, beldelerle ilgili olarak da, şu görüşlere yer verdi: “3 belde ile seçime gireceğiz. Ormanlı’da zengin bir aday adayı profilinin olacağı gözüküyor. Şu an 7 ve 8 civarı bir isim var. Ormanlı, Gülüç ve Kandilli. Artık süreç başladı 1 Kasım günü itibariyle toplanacağız, duruma bakacağız, biz ilçe için bir teklif götürmemişken belde içinde bir teklif götürmeyiz, süreç işledikten sonra yapılan değerlendirmeler sonucu oradaki adaylarımız da belli olur. Kimseye önden bir angaje olma durumumuz yok.”

     “FİKİR AYRILIKLARI OLMASI NORMALDİR”
     Partilerinde aday adayların hangi süreçlerden geçeceğini de anlatan Çakır, 1 Kasım’a kadar başvuruları alacaklarını, bu tarihten sonra da Genel Merkezlerinde kurulacak komisyonların gözetiminde, ilçede temayül yoklaması yapılacağını söyledi. Ardından, bir anket çalışması da yürütüleceğini dile getiren Çakır, son aşamada da ilçe başkanı, il başkanı ve milletvekillerinin görüşü alınarak Genel Merkez tarafından karar verileceğini ifade etti. Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim Genel Merkezin yolladığı bir isme süreçler bitip son kararını aldıktan sonra söylüyorum, o isim kim olursa olsun biz o isimle sonuna kadar çalışırız. Bizim isim takıntımız olmaz, bizim Ereğli takıntımız var, Ereğli sevdamız var. Ereğli’yi artık AK Belediyeler arasına katma zorunluluğumuz var. Şu an için Ereğli için konuşursak, Ereğli’de şu isim öndedir, kesinleşmiştir, bu isim daha iyi olur gibi açıklama durumu söz konusu değil. Biz ismi geçen düşünülen aday adaylarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmuşuzdur. Böyle sonuca doğru gelmiş bir durumda değil. Şu ismi milletvekili taşıdı, buna şu isim itiraz etti. Bunlar doğru değil. Öyle bir şey olması bundan sonraki süreçleri gereksiz kılar o da bizim partimizde etik olmaz. Temayül olacak, anketler yapılacak, bir karar verilecek. Onun için bu süreçler tamamlanmadan ne milletvekillerimizin ne bizim bir ismi öne çıkarma gibi bir tutumu yok. Genel Merkezimizin belirlediği isimle sonuna kadar çalışırız.”
     Çakır, Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’la aralarında sorun olup olmadığına yönelik bir soru üzerine de, şunları kaydetti: “Biz her zaman söylüyoruz, milletvekilimiz şu anki teşkilat hiyerarşisinde amirimizdir. Bazen ufak tefek fikir ve düşünce farklılığı doğaldır, bu da demokrasinin gereğidir. Öyle şeyler yazılıyor, öyle şeyler duyuyoruz ki şey olmuş, böyle olmuş gibi bunlar doğru değil. Bundan sonraki seçim atmosferin temposu içerisinde de zaten göreceksiniz. Biz bunların maksatlı çıkartıldığından yanayız. Yoksa biz Köksal Bey’e, Özcan Bey’e ve Ercan Bey’e de aynı yakınlıktayız. Hatta Ercan Bey’e daha yakınız, çünkü bir başımız ağrıdığı zaman derdimizi açabileceğimiz, bölgemizi daha ince tanıyan insan. Dediğimiz gibi biz milletvekili seçimlerinde de gece gündüz beraber çalıştık. 40 yılda bir kere görüş ayrılığı olsa bunu birileri şöyle olmuş, böyle olmuş gibi yayıyor. Böyle bir şey yok. Ereğli’de seçim atmosferine girmişiz, milletvekilimiz Ercan Bey, önümüze ne yol haritası çizerse biz o yoldan teşkilat olarak yürüyeceğiz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » Fatih bey, Devlet Memurluğu yapmadığı için amir nedir, memur nedir bilememiş. Milletvekili amir olamaz. Adı üzerinde ; milletin vekili. -   Ankara´lı / 05 Ekim 2013- 11:53
 
IP   3.145.77.114  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır