Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Çakır: Ereğli adayımızı Aralık’ın ilk haftasında açıklayacağız
Çakır: Ereğli adayımızı Aralık’ın ilk haftasında açıklayacağız
 
   

     AK Partili Kdz. Ereğli Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısıyla son yapılan Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nı değerlendirdiler. AK Partili Ereğli Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç önerge verdiklerini söyledi. Bunların, biri işyeri açma ve işletme ruhsatı olmayan işyerlerinin sayısıyla, Belediye’de çalışan danışman kadrosu ve danışmanlarla ve Erdemir sahası içinde yürütülen 18. madde uygulamasıyla ilgili olduğunu ifade eden Alpago, “18. madde uygulaması yapılarak Erdemir sahasından çıkması ile ilgili bir çalışma yürütülüyor Ereğli Belediyesi’nde. Bununla ilgili bir mahkeme kararı olduğunu öğrendik ve mahkeme kararı doğrultusunda yapılan çalışmanın durdurulması için bir önerge hazırlayıp verdik. Tabii her zaman çok şeffaf bir belediyecilik anlayışı olduğu için arkadaşların, üç önergeyi de reddettiler. Bunlar Ereğli için önemli önergelerdi. Danışmanlarla ilgili durum basına da yansımış olan bir durumdu. Bu duruma açıklık getirilmesi adına bir fırsattı. Ancak basında yazılanlar doğru olmalı ki, bu sorumuza bir açıklık getiremediler. Aynı şekilde işyeri açma ruhsatı olmayan bir yığın işyeri var. Bunca işyerinin kapatılmasını istemek gibi bir şeyimiz yok ama kişiye özel davranıldığını göstermek için böyle bir önerge verdik. Bununla ilgili bize bir şey söylemeleri mümkün değil, zaten her zamanki gibi kanuna aykırı hareket edeceklerini, cevap vermeyeceklerini biliyorduk. Diğer bir durum da Pazaryeri’yle ilgili durum. Basında çıkan, ihale yöntemi olmaksızın yer verileceği söyleniyordu. Küçük bir çalışma neticesinde, bu dükkanların ihale edilmeden verilmesinin söz konusu olmadığını öğrendik. Bunu kesinlikle ihale ederek yapmak zorunda. Yine bunu Belediye Meclisi’ne getireceğini söylüyormuş. Belediye Meclisi’nin kesinlikle bu konuda bir karar alma yetkisi yok. İhalesiz yapın, ihaleli yapın deme yetkisi yoktur. Bizce Pazaryeri mevcut yerinde kalmalı. Daha doğaya dönük, çalışır hale getirilmelidir. İşi hepten çıkmaza sokmaya çalışıyorlar anladığım kadarıyla. Naçizane arkadaşlara tavsiyemiz, kanunu okuyup ona göre uygulama yapsınlar.”

     KALAY’DAN PERFOMANS RAPORU ELEŞTİRİSİ
     AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Yusuf Kalay da Kasım Toplantısı’nda görüşülen performans raporuyla ilgili eleştirilerde bulundu. Kalay, 2014 yılında Belediyenin Ereğli’nin sorunlarına çözüm olacak hiçbir projesinin bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti: “Performans raporu, bir mali yılda belediye stratejik plan dahilinde yürütülecek faaliyetlerin ve bunların kaynağının yazılmasıdır. 2014 yılı içinde 10 bin ton asfalt öngörülmüş ama buraya bir bütçe ayrılmamış. Demek ki 2014’te Ereğli’de asfalt yapılmayacak. Daha önce asfalt için bir konu gelmişti Belediye Meclisi’ne, biz bunu kaynak olduğunu bunları bütçeye koyduğumuzu söyleyerek reddetmiştik. 46 bin öngörülen asfalt, nasıl oldu da 76 bin ton olarak döküldü. Şimdi soruyorum, eğer paramız yok idiyse bu para nereden karşılandı. İki yolu var, ya yalan söylüyordur, ya da asfalt yapımıyla ilgili şartlı bağış almıştır. Bunun kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Önemli bir konu da aynı Meclis Toplantısında asfalt ve çarşı üstünün kapatılması diye gelmişti belediye meclisine. 2014 yılında 500 metrekare çarşı üstünün kapatılması diye yazılmış ama ödenek ayrılmamış. Çarşı esnafına söylüyorum, 2014 yılında Halil Bey’in kafasında çarşının üstünü kapatmak yok. Ereğli’nin tüm ihtiyaçları bitti, 4 yürüyen merdiven öngörülmüş. Ama ödenek ayrılmamış. Tıpkı Göztepe’ye yapılan teleferik gibi. Belediye Hizmet Binası öngörülmüş, bütçe konulmamış, itfaiye binası öngörülmüş, bütçe konulmamış. Teleferik yapılması, sahil bandından kaleye teleferik öngörülmüş. Yine bir hayali projeyle karşı karşıyayız. Kurban bayramından önce bayramdan sonra Belen Mevkii’nde yapılacak yeni mezarlığın çalışmaya başlanacağını söylemişti. Yine buraya bir bütçe ayrılmamış. Merkezi hükümetimizin özellikle Prof. Dr. Ercan Candan’ın çabalarıyla kültür merkezini belediyeye devretmiştik, oraya modern bir kültür merkezi bekliyoruz yıllardır ama 2014 yılında bu da yer almamıştır. Kadın sığınma evi için önerge vermiştik, başkan da 2014 yılında programa alınacağını da söylemişti ama yine bunun olmadığını görüyoruz.”

     AK PARTİ’NİN ADAYI, ARALIĞIN İLK HAFTASINDA AÇIKLANACAK
     AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da, gazetecilerin sorusu üzerine aday adaylığı sürecini değerlendirdi. Çakır, “Ereğli’de beş aday adayımız var Gülüç’te beş, Kandilli’de altı, Ormanlı’da üç aday adayımız var. Çalışmalarımız devam ediyor. Ereğli ile ilgili düşünecek olursak ayın 16-17’sinde tarih neredeyse kesinleşti temayül yoklamamız var teşkilatımızda. Büyük ihtimal ay sonuna doğru daha ayrıntılı bilgi verebileceğimizi düşünüyoruz. Aralığın ilk haftasında adayımızı açıklamış olacağımızı düşünüyorum.” dedi. Toplantıya, İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Esra Alpago ve Eyüp Karaaslan ile AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Osman Mahmudoğlu katıldı.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » SAYIN POSBIYIK´IN SUNİ GÜNDEMLERİ PEŞİNDE KOŞANLARA ACIYORUM...!!! Ünal SAVAŞ

KENDİLERİNE AİT BİR POLİTİKASI OLMAYANLAR, HER ZAMAN BAŞKALARININ POLİTİKASININ BİR PARÇASI OLURLAR. BAŞKALARININ BELİRLEMİŞ OLDUĞU SUNİ GÜNDEMLERE VE YÜRÜYEN MERDİVEN GİBİ HAYALİ PROJELERİNE KAFA YORANLARA GERÇEKTEN ACIYORUM. YEREL SEÇİM SÜRECİNE GİRDİĞİMİZ ŞU GÜNLERDE SAYIN HALİL POSBIYIK´IN BELİRLEMİŞ OLDUĞU SUNİ GÜNDEMLERİN VE YÜRÜYEN MERDİVEN GİBİ HAYALİ PROJELERİNİN PEŞİNE TAKILIP YÜRÜYENLERİN, KDZ. EREĞLİ´DE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALMALARI DA AYNEN SAYIN POSBIYIK´IN YÜRÜYEN MERDİVENLERİ GİBİ HAYALDİR. FAZLA SÖZE HACET YOK. NE KADAR ANLATIRSAN ANLAT. ANLATTIKLARIN KARŞINDAKİLERİN ANLAYABİLECEĞİ KADARDIR.

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality."
-   Ünal Savaş / 11 Kasım 2013- 00:37
 » “ADAYLIK BENİM NEYİME, KARTVİZİT BENİM LEHİME” Ünal SAVAŞ

KOŞ VATANDAŞ KOŞ. YETİŞEN ALIYOR. YETİŞEMEYEN HAVASINI ALIYOR. AK PARTİ KDZ. EREĞLİ, ALAPLI VE GÜLÜÇ TEŞKİLATLARI PARDON YANLIŞ SÖYLEDİM, TEMSİLCİLİKLERİ “KARTVİZİT DAĞITIYOR” BATAN GEMİNİN, BATAN ŞEHRİN MALLARI BUNLAR. SENDE YETİŞ, SENDE AL. KİM OLURSAN OL, YİNE GEL. SADECE YETİŞEN ALIYOR. TÜKENMEDEN AL. FIRSATTAN SENDE YARARLAN, KAZANÇLI ÇIK. FIRSAT KAPINIZI İKİ DEFA ÇALMAZ. BENDEN SÖYLEMESİ. BENDEN HATIRLATMASI. YETİŞEMEDİM, ALAMADIM, FIRSATI KAÇIRDIM, TOMBALADAN ÇIKAMADIM DEMEYİN SONRA. “ÖNCEKİ DÖNEM AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI” KARTVİZİTİ İLE SAĞDA SOLDA HAVANIZI ATARSINIZ. OLMADI, GELECEK SEÇİMLERDE KULLANIRSINIZ. ACELE EDİN. BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLAMAZSANIZ DAHİ, HİÇ YOKTAN BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY ADAYI OLURSUNUZ. ADAYLIK BENİM NEYİME, KARTVİZİT BENİM LEHİME. EGONUZ, HIRSINIZ, ZİHNİYETİNİZ, HAVANIZ BATSIN SİZİN EMİ.

SAĞIR SULTANLARA YENİDEN DUYURULUR. BAŞBAKANIMIZ SİZDEN “EŞ, DOST, AKRABA GETİRMENİZİ (KARTVİZİT ADAYLARI) İSTEMİYOR. SİZDEN “SEÇİMİ ALACAK ADAYLAR” İSTİYOR. NE OLUR, LÜTFEN ANLAYINIZ ARTIK. HAYDİ, BENİ DİNLEMİYORSUNUZ. LÜTFEN BAŞBAKANIMIZI BARİ DİNLEYİNİZ.

BAŞBAKANIMIZ VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN´IN PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE VE TEŞKİLAT YÖNETİCİLERİNE YEREL SEÇİMLERDE BELİRLENECEK ADAYLAR İÇİN VERMİŞ OLDUĞU TALİMAT:

"EŞ, DOST, AKRABA GETİRMEYİN, SEÇİMİ ALACAK ADAYLAR İSTİYORUM"

ÇAĞDAŞ DEMOKRASİNİN GEREĞİ SEÇME VE SEÇİLME HAKKI HER BİREYİN HAKKIDIR. ANCAK; AK PARTİNİN BU KADAR “KARTVİZİT ADAY ADAYI” ENFLASYONU İLE SEÇİMLERİ ALMASI KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİLDİR. KAFA BİRLİĞİ, GÖNÜL BİRLİĞİ, GÜÇ BİRLİĞİ, HEDEF BİRLİĞİ ŞARTTIR. BAŞARI İÇİN; HALKIN TEVECCÜHÜNÜ KAZANABİLECEK VE SEÇİMİ ALACAK TEK ADAYLA ORTAK HEDEFE KİLİTLENMEK GEREKİRKEN, HER ÖNÜNE GELENİN SIRF KARTVİZİT İÇİN AK PARTİ´DEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYI OLDUĞU BÖYLESİ ÇOK ADAY ADAYLI BİR SEÇİM SÜRECİ AK PARTİ´YE BİR ZENGİNLİK KAZANDIRMAZ. ADAY ADAYI PATLAMASI OLMASI SEÇİMLERDE OY PATLAMASI YARATMAZ. BİLAKİS OY ÇATLAMASI YAPAR. YOK MU? DUR. AK PARTİ’DE TEŞKİLATTAN SORUMLU BİR GENEL MERKEZ YÖNETİCİSİ YAHU. KIŞ UYKUSUNA YATTILAR HERHALDE. SİZLERE İYİ UYKULAR. SEÇİM SANDIKLARI AÇILANA KADAR SİZLERE TATLI RÜYALAR.

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü -   Ünal Savaş / 11 Kasım 2013- 00:16
 
IP   3.138.110.119  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır