Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Köktürk sordu: “Profesör mü, provokatör mü?”
Köktürk sordu: “Profesör mü, provokatör mü?”
 
   

     Konuyu Meclis’e getiren Köktürk, Atatürk’ün kurduğu ve Atatürk’ün mirası üzerinde oturan Türk Tarih Kurumu Başkanı’nın yaptığı bu konferansın bilinçli bir şekilde planlanmış bir provokasyon olup olmadığını sordu. Köktürk’ün önergesi şu şekilde: “Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümünde Stockholm’da II.Abdulhamit konulu bir konferans verdi. İsveç Postası’ndan Onur Talayhan’ın haberine göre, konferansın başında saygı duruşu ve Ulusal Marşımız okundu. Saygı duruşuna çağrı çok ilginçti. Saygı duruşunun kimin adına yapıldığı bile söylenmedi. Sadece “Saygı duruşu” sözleriyle geçiştirildi. Saygı duruşunda tarikat mensubu olduğu öğrenilen bazı kişilerin ayağa kalkmadığı görüldü. Konferansın 10 Kasım Ulu önder, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümüne denk getirilmesine salonda bulunan İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Sönmez sert tepki gösterdi. Bunun üzerine salonda bulunan insanlar yüksek sesle tepkilerini belirterek salonu terk etti.” (Odatv)
     Buna göre;
     1. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümünde, Atatürk’ün kurduğu ve Atatürk’ün mirası üzerinde oturan Türk Tarih Kurumu Başkanının Atatürk’ü anması ve anlatması gerekirken bu özel günde neden II. Abdulhamit’i anlatması doğru bir davranış mıdır? Bu davranıştan gerçekleştirilmesi istenilen amaç nedir?
     2. Bu tamamen bilinçli bir biçimde planlanmış provokasyon mudur? Şayet öyle ise; Türk Tarih Kurumu Başkanının bu provokasyonun asli oyuncusu olması makul görülebilir mi?
     3. TTK Başkanı neye hizmet ettiğini ve hangi kurumun başkanı olduğunu bilmekte midir?
     4. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını bile ağızlarına almaktan çekinenlerin, O’nun kurduğu, mirasından pay ayırdığı ve maaşlarını o paydan alan Türk Tarih Kurumu Başkanı olması nasıl açıklanabilir?”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.12.161.77  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır