Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Özdemir: Öncelikli amacımız yatırım çekmek ve istihdam sağlamak
Özdemir: Öncelikli amacımız yatırım çekmek ve istihdam sağlamak
 
   

     MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, MHP İlçe Başkanı Talat Şeker ve diğer partililerle birlikte Kdz. Ereğli Gümüşhaneliler Derneği’ni ziyaret etti. Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Lokman Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan MHP heyeti, bir süre dernek yönetimiyle sohbet etti. MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, Ereğli’nin her geçen gün geriye gittiğini belirterek, “Devlet istatistik Enstitüsü 2004 yılında yaptığı bir araştırmada 2012 yılına gelindiğinde Ereğli’nin nüfusunu 240 bin hesaplamış. Devletin kurumunun yaptığı bu araştırma Türkiye genelinde yüzde 2-3 yanılma payıyla tutarken Ereğli nüfusuyla ilgili yüzde 140 sapma olmuş. Demek ki Ereğli’de bir sorun var.” dedi. Özdemir, şöyle devam etti: “Ereğli’de bu sıkıntı varsa, hükümet kanadı yerel yönetim, iş adamları, sivil toplum örgütleri, dernekler; hepimiz bunda vebal sahibiyiz. Şimdiye kadar yaptığımız ziyaretlerde bize söylenen en büyük sıkıntı, Ereğli’de kurumlar arası diyalog olmamasıydı. Dolayısı ile kurumlar arası diyalog olmaması Ereğli’ye gelebilecek her türlü hizmetin aksamasına esas sebep teşkil ediyor.
     Ereğli 10 yıldır-12 yıldır yerinde sayıyor. Hatta ve hatta son 2-3 yıldır artık nüfus olarak da istihdam olarak da Ereğli geriye gitmeye başladı. Bizler bu şehrin nimetleriyle donandık. Bu şehrin nimetlerinden faydalandık. Bizler de madem diyoruz, bu kent, bu şehir, bu halk bize bir takım imkanlar, fırsatlar verdi, bizler de bu ahde vefa borcunu bu kentin halkına ödemeliyiz. Bu vesile ile yola çıktık. Amacımız halka hizmet. Halka hizmet hakka hizmettir. Bu düsturla yola çıkıyoruz.”

     Hizmet ve kentsel gelişim konusunda MHP’li Karabük Belediyesi örneğini veren Özdemir, hizmet almak için iktidar partisinin Belediyesi olma şartı bulunmadığını bu örnek üzerinden değerlendirdi. Özdemir, şunları kaydetti: “Ereğli’de geçen yıl içerisinde bir yer tahsisi istendi. Bununla alakalı ‘Ereğli’ye güzel bir spor kompleksi yapalım’ denildi. Mümkünse Milli Eğitim İlçe spor Müdürüne ‘niye bunu Ereğli’ye yapmadınız 5 bin nüfuslu Gülüç’e spor kompleksi yaptınız?’ denildi. Söylenenler buydu. Dediler ki ‘Biz AKP iktidarı yapar, dolayısı ile belediye bundan rahatsız olur, rahatsız olacağı için belediye bize yer göstermedi. Bizde bunu aldık Gülüç’e yaptık.’ denildi. Hükümet kim olursa olsun. Bunun bir önemi yok ama şehre gelecek hizmeti kimsenin elinin tersiyle itme hakkına sahip değildir. Ereğli’ye bakın 10 yıl önce 15 yıl önce yapılmış bir sahilimiz var. Onun ötesinde Ereğli’ye ilişkin yapılmış bir tane proje var mı? Sosyal açıdan Ereğli’nin kültürünü ekonomisini artıracak yatırımlara kapı açılmış mı? Bunlarla hiç bir çalışma yapılmış mı? Hayır yapılmamış.
     Bu şehrin problemleri var. Benim derdim Ereğli’ye yatırımcı çekebilmek. Bizim burada büyük bir demir çelik fabrikamız var. Bugün Türkiye’nin dört bir yanına, hatta dünyanın dört bir yanına buradan bir malzeme gidiyor. Demek ki bunlar işlenir. Biz diyoruz ki bu tesisleri Ereğli’ye nasıl kazandırabiliriz? Gideriz kapılarında yatarız. Gideriz onlara yer tahsis ederiz, alt yapı sözü veririz. Bu şekilde biz bu yatırımcıları Ereğli’ye çekmek adına gayret göstermek istiyoruz. Bizim esas meramız Ereğli istihdamını artırmak. Ereğli’nin hak ettiği hizmeti paylaşarak, hem sosyal açıdan hem ekonomik açıdan 15 yıl önce olduğu gibi daha da insanların yüzleri gülen, insanları yarına daha umutla bakan bir Ereğli istiyoruz.”


(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.12.108.18  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır