Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  AK Parti heyetinden DSP ve MHP’ye ziyaretler
AK Parti heyetinden DSP ve MHP’ye ziyaretler
 
   

     Demokratik Sol Parti (DSP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanlıklarını ziyaret eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal, İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gülüç Belediye Başkan Adayı İsmail Yılmaz, Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Güldalı, eski İlçe Başkanı Adem Öztürk ve bazı partililer de eşlik etti. İlk olarak DSP Ereğli İlçe Örgütü’nü ziyaret eden AK Parti heyeti, DSP İlçe Başkanı Mustafa Timur ve Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan ile bir araya geldi. DSP İlçe Başkanı Mustafa Timur, AK Parti heyetine ziyaretten ötürü teşekkür ederken, “Milletvekili Ercan Candan için söylemiştim yine söylüyorum, bir partinin vekili değil, Ereğli’nin vekilidir. Belediye bakan adaylarımıza da aynı şeyi söylüyorum, inşallah kim kazanırsa kazansın bir partinin değil, şehrin belediye başkanı olsun.” dedi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ise, “Ereğli’nin her şeyden önce normalleşmeye, her şeyden önce sükunete her şeyden önce arkadaşlığa ve dostluğa ihtiyacı var. Onun için biz bu yola çıktık. Sizler de bu niyetle yola çıktığınıza inanıyorum. Herkesin bir hedefi var bu da Ereğli’nin bir araya gelmesi. Ereğli’de dostluğun ve arkadaşlığın hakim olduğu, insanların birbirine güveninin hakim olduğu bir kent haline gelmesi. Çünkü huzur her şeyin başı. Eğer huzur yoksa yediğiniz ekmekten dahi lezzet almıyorsunuz. Biz bu gayeyle yola çıktık. Burada bir yarış olacaktır tabi ki ama bu yarış birbirlerine çelme atarak birbirlerini kötüleyerek değil, bu yarışta bu hizmeti ben daha iyi yaparım, bizim projelerimiz şunlardır, biz bu kente şunu vereceğiz bazında yarış olmalı. Burada epeydir süren bir gerginlik var. Bu gerginliğin artık gitmesini istiyoruz.” görüşlerine yer verdi.
     DSP’nin Ereğli Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan da, Dr. Hüseyin Uysal’ın AK Parti’den aday olmasına sevindiğini belirterek, “Sonuçta partiler bir demokratik yarışa girerler. Kim kazanırsa kazansın, Ereğli kazansın. Düşüncemiz bu. Ereğli’de gerçekten sevgi, dostluk ortamı oluşsun, barışa ihtiyaç olmasın, bir kavga olmasın ki barışa ihtiyaç olmasın diyoruz. Partiler projelerini, fikirlerini, ilkelerini ortaya koyarlar halk, insanlar takdir eder böylece demokratik şekilde oylarını kullanırlar. Biz de bu niyetle DSP’den yola çıktık. Ben de centilmenlik çerçevesinde bir seçim olmasını, herkesin hür iradesiyle seçimler yapmasını, Ereğli için nasıl hayırlı olacaksa o şekilde kararlarını vermelerini diliyoruz.” diye konuştu. AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal ise şunları söyledi: “İnşallah belediyeyi kazandığımız zaman ötekileştirmeden, yandaş olan olmayan diye ayırmadan hizmet edeceğiz. İnşallah 30 Mart’tan sonra bu dostluklar bu beraberlikler devam edecek. Ereğli huzura kavuşacak diyorum. Benim en büyük hayalim, tüm insanların uyum içinde yaşadığı gelişmiş ve sağlıklı bir toplum. İşte en büyük hayalimiz bu olmalı.”

     MHP’YE ZİYARET
     AK Parti Heyeti daha sonra da Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. MHP İlçe Başkanı Talat Şeker ziyarette, “Dostluk, kardeşlik, birlik beraberlik içinde geçecek bir seçim olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum.” dedi. Prof. Dr. Candan da, şu ifadelere yer verdi: “Ereğli’nin her şeyden önce normalleşmeye ihtiyacı var. Belki de bu seçim süreci bunun bir vesilesi olabilir. Her şeyden önce bir sükunete ihtiyacı var, her şeyden önce bu kentin bir gelecek beklentisine, bir umuda ihtiyacı var. Dolayısıyla seçim sürecinde yapılacak olanlar aslında ondan sonra yapılacakların da bir işaretidir. Hepimizin gayesi aslında bu kenti daha iyi bir yere getirebileceğimize inanmaktır. Bu kentte hepimiz yaşıyoruz. Dolayısıyla burada birbirimizi rencide etmekten çok proje bazında, insanlara umut verme bazında kente daha mantıklı, daha akılcı proje önerme noktasında bizim buradaki hemşerilerimizin oylarına talip olmamız gerekiyor. Bu konuda zannediyorum MHP’de aynı düşüncededir. Bizler aşağı yukarı aynı taraftayız. Tarafımız aynı ama nüans farklılıkları olabilir, partinin farklıkları da bundan kaynaklanıyor zaten.”
     MHP Ereğli Belediye Bakan Adayı Mevlüt Özdemir ise, AK Parti’nin ziyaretinin önemli olduğunu belirterek, “Seçimlerin saygı ve sevgi çerçevesi geçmesi yönünde aynı temennileri taşıyoruz. Ereğli’de malumunuz 20 yıldır bir kavga süreci var artık bizler bu kavga sürecinin içerisine dahil olmak istemiyoruz. Bu konuda hiçbir şekilde kavga ortamına girmeden düzgün, samimi dürüst bir şekilde sadece yapacaklarımızı ve şehrimizin eksikliklerini anlatmaya çalışıyoruz. Bizler halkın oylarına talip olurken, birbirimizin eksikliklerini değil, şehrimizin eksikliklerini anlatacağız. Bu sayede dürüst, samimi bir seçim olmasını istiyoruz. Halkın dediği olur. Bizler projelerimizi anlatırız, halk hangimize karar verirse orada gider tebrik ederiz. İlerde de yapabileceğimiz bir katkı bulunursa bizden bir talep olursa fikir istenirse biz hizmet etmekten geri durmayız. Bizim maksadımız, gayemiz Ereğli’nin bir adım öne gitmesidir.” dedi. AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal da, “Biz kişi ve kurumlarla kavga etmeden siyaset yapmak istiyoruz. Hiçbir kişi ve kurumu karşımıza almak istemiyoruz. Huzurlu bir ortam istiyoruz. Bizlerin en büyük ideallerinden birisi tüm insanların uyum içinde yaşadığı, gelişmiş ve sağlıklı bir toplum ideal bir toplum olacağını düşünüyorum. Bizler diyoruz ki bu şehri gelin beraber kuralım. Bizlerin geleceği için köprü kurmaya ihtiyacı var. Bu duygularla değişim güzeldir diyorum. Çünkü değişim olmazsa yaşam olmaz ve ilerleme olmaz diyorum. İnşallah Allah’ın izniyle 30 Mart milat olacak, siyaset de Ereğli de değişecek.” diye konuştu.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.140.111  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır