Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  Turpcu: Kırsala daha ağırlık vererek milletvekili sayımızı ikiye katlayabiliriz
Turpcu: Kırsala daha ağırlık vererek milletvekili sayımızı ikiye katlayabiliriz
 
   

     Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Torun’un parti binası girişinde karşıladığı Turpcu, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin başta olmak üzere karşılamaya gelen tüm partililerle tek tek tokalaşarak selamlaştı. Turpcu, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, ön eğilimde Alaplı’da birinci çıkan Milletvekili Aday Adayı Adil Ateş’in ardından ikinci olmasının kendisini gururlandırdığını belirterek, şunları söyledi: “Beni burada ön seçimde kendi çocuğunuz Adil Ateş kardeşinizin ardından ikinci çıkararak bana büyük gurur ve onur verdiniz. Bu anlamda sizlere teşekküre geldim. 7 Nisan’da listelerimiz kesinleşecek. Muhtemeldir ki, Alaplı ve Ereğli bölgemizi de mutlu edecek şekilde listelerimiz tamamlanır. Öyle olacağını da umuyorum. Her ne kadar bunun ismi eğilim yoklaması ise de bir ön seçim yaşadık. Beni tanıyorsunuz ama sizlere de gelerek ön seçimin önemini anlattım. Sonuçta ne kadar iyi olduğunu, parti üyelerimiz de kendilerine değer verildiğini gördüler. Bu seçimler sadece Zonguldak’ta olmadı, büyük şehirlerde de yapılıyor. Bu da şu demektir; artık Ankara’dan sadece genel merkezin veya Merkez Yürütme Kurulu’nun belirlediği adaylar değil, üyelerimizin, hepimizin oy kullanarak yaptığımız bir durum ortaya çıkıyor. Bunun faydalarını da görüyoruz. Toplumda en azından ‘Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi hayata geçiriyor’ deniliyor. Böyle bir saygınlık görüyoruz. Bu da partimizin propagandası oluyor. İnanıyorum ki bundan sonra da, belediye meclis üyeliklerinden il genel meclis üyeliklerine ve belediye başkanlıklarına ve tabi ki milletvekilliğe artık CHP üyeleri karar verecektir. Umarım önümüzdeki yıllarda da buradan milletvekili adayları çıkmaya devam eder. Dolayısıyla ilçe başkanlarımız olsun, belediye başkanlarımız olsun bu süreci görürler. Biz çeyrek asır bekledik, inşallah onlar o kadar beklemezler.

     “7 HAZİRAN’DAKİ SEÇİM BİR FIRSATTIR”
     Bundan sonraki süreçte milletvekilleri şu, bu olmuş öneminden ziyade önemli olan 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerdir. Seçimlere bu sefer daha farklı gidiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının ayak seslerini duyabiliyoruz. Hükümetin gidişinin sesleri de geliyor, bunu da görüyorsunuz. Hani önemli olan ‘ülkemiz, Türkiye’ diyorduk. Atatürk’ün aydınlıkçı, Cumhuriyetçi değerleri diyorduk. Tam da bunları savunmanın, tekrar bunları ülkemizde bu değerleri gündeme getirmenin zamanıdır. AKP’nin ülkeyi düşürdüğü karanlıktan Atatürk’ten ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşarak ülkenin nereye geldiğini, Ortadoğu bataklığını görüyoruz. Binlerce insanın hayatını nasıl kaybettiğini, Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünün ne kadar geçerli olduğunu, maceraların ülkeleri nerelere getirdiğini, Arap ülkelerinin adeta kan içerisinde kaldığını, milyonlarca insanın kan denizinde boğulduğunu görebiliyoruz. Demek ki bu Cumhuriyeti kuranlar, başta Büyük Atatürk olmak üzeri çok ileri görüşlü insanlarmış ki, bugüne kadar böyle bir felaket yaşamadık. Ama bundan sonra bataklıklarda felaket yaşamayacağımız anlamına gelmiyor, çünkü etrafımız kan gölü içerisinde. Dış politikanın ne kadar önemli olduğunu da görüyoruz. Cumhuriyetimizin ve Atatürk düşüncesinin tekrar insanlarımızın çok fazla acı çekmeden değerini anlamaları için 7 Haziran Genel Seçimleri bir fırsattır.

     “MİLLETVEKİLİ SAYIMIZI İKİYE KATLAYABİLİRİZ”
     Alaplı’ya bir kan, yeni bir can geldi. Burada belediyeyi yıllar sonra olsa da Nuri kardeşimiz ile beraber aldık. Bunun üzerinde durmamın sebebi, kırsalda başta olmak üzere tüm ilçelerimizde –biraz Çaycuma kırsalında oylarımız AKP ile başa baş gibi- ama diğer ilçelerimizin kırsalında gerideyiz. Alaplı’da da böyle olduğunu biliyorum. Şehir merkezlerinde ise eşit durumdayız. Dolayısıyla bizim için şehir merkezlerinden daha fazla kırsal alanda çalışmaları hızlandırmalıyız. Kırsalda AKP’yi köylerde karşılamak gerekir. Bunun için kırsalda yaşayan, kırsalı bilen kadın ve erkeklerimizle beraber o bölgelere gideceğiz ve oralarda AKP’nin bizden aldığı oyları geri alacağız. En azından oradaki eşitliği sağlarsak, bizim de Zonguldak’taki milletvekili sayımızı 2’ye katlama durumumuz var. Genelde AKP’de bir düşüş var. AKP’nin verdiği tahribat, Anavatan’ın verdiği tahribattan çok daha fazla. Her işin bir sonu olduğu gibi, bunların da sonu geldiğini görüyoruz. Ama Alaplı’daki alacağımız her oy milletvekili sayımızı artırmayla ilgili bir değer taşıyor. Umarım 7 Nisan sonrası 5 milletvekili adayımızla daha güçlü bir şekilde bölgenin yeni nefesi, yeni bir sesi olursak, net sonuçlar verecektir. Ziyaret ettiğim her bölgede AKP’nin erimekte olduğu konuşuluyor. Dolayısıyla, parti içerisinde birlik, bütünlüğün sağlamanın, tüm aday adaylarını seferber etmenin, hep beraber bu mücadeleyi vermemizin tam vaktidir. Ön seçimde aktifleşen ve canlanan çok sayıda üyemizden aldığımız heyecanla birlikte bu mücadeleyi 7 Haziran’da zafere he beraber ulaştıracağımıza inanıyorum. Artık bunun zamanı geldi. CHP’nin iktidara gelmesi demek, başta ülke içerisindeki gerginlikler olmak üzere, dış politikamızla ilgili yaşanmakta olan, ipuçları ortaya çıkan gerginliklerin de, -Allah korusun- savaş tehlikelerinin bertaraf edilmesiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi bir sigortadır.
     Ayrıca bölgemizde müthiş bir göç ve işsizlik var. Burada Erdemir özelleştikten sonra burada işler tersine döndü. Tersaneler kapandı, yeni iş alanları yok. Yoksulluk, işsizlik had safhada. Genel Başkanımız ve genel merkezimiz bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Sayın Genel Başkanımız ilk açıklamasında emeklilere bayram ikramiyesi verileceğini duyurması ile büyük bir çıkış yakaladık. Yoksul ve işsiz halkımızı ilgilendiren buna benzer çok büyük projelerimiz var. Bu konuda geçen seçimde yaptığımız hataları da yapmıyoruz. Geçen seçimde seçimlere az süre kala projeleri peş peşe sıraladık ancak birini anlatamadan diğeri geldi. Örneğin Aile Sigortası projesi çok önemliydi. Bu seçimlerde ise yeterli zaman var. Dolayısıyla Filyos projesi ile demir-çelik ve tersanelerin hayat vereceğini biliyoruz. Partimizi Zonguldak’ta birinci parti çıkarmak, Ereğli ve Alaplı kırsalındaki oylarımızı zirveye taşımayla ilgili koşullar olgunlaşmakta, ortam güzelleşmektedir.”
     Turpcu, milletvekili aday adayları Adil Ateş ile Muhabbet Tezel’in de toplantıya katılmak istediklerini belirterek, “Ancak İstanbul’daki programa gittikleri için katılamayacaklarını bana bildirdiler” dedi. Toplantıya, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP İl Başkan Yardımcısı Engin Güner, İl Yönetim Kurulu Üyesi İhsani Kenanoğlu, Lütfi Temiz, CHP İlçe yöneticileri, çok sayıda partili katıldı.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.253.195  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır